canlı yayın
gurer-binlerce-gazeteci-issizlik-tehdidiyle-karsi-karsiya

Gürer: “Binlerce gazeteci işsizlik tehdidiyle karşı karşıya”

Gürer durumu elverenlere çağrı yaptı. “Ulusal ve yerel gazete alarak destek verelim” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs salgının neden olduğu olumsuz ekonomik tablonun, ulusal çapta yayın yapan gazetelerin tirajlarını da olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Gürer “Sağlık, Belediye, güvenlik, ulaşım, market ve üretim çalışanlarının fedakârca işlerini yaparken bu süreçte basın emekçileri de bizleri bilgilendirmek adına yoğun ve riskli uğraş veriyorlar “dedi.

yesilyurt-belediyesi-kovid-19-salginina-karsi-onlemlerini-yogunlastirdi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ (KOVİD-19) SALGININA KARŞI ÖNLEMLERİNİ YOĞUNLAŞTIRDI

“Sosyal Mesafeyi Ayarlayalım, Tedbirlere Uyalım” Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı önlemlerini arttıran Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşların ve esnafların sağlığını korumak adına pazarcı esnafına maske ve eldiven dağıttı.

mtude-konoraviruse-karsi-yerli-ve-kurumsal-imkanlar

MTÜ’de konoravirüse karşı yerli ve kurumsal imkanlar

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ), koronavirüse karşı mücadele ve tedbirler konusunda bütçe kullanılmadan kurumsal imkanlar ile yerli yerel imkanları bir araya getirerek kullanıyor.

yesilyurt-belediyesi-covid-19-virusune-karsi-her-alanda-calisiyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİ (COVİD-19) VİRÜSÜNE KARŞI HER ALANDA ÇALIŞIYOR

“Gereken Tüm Önlemleri Alıyoruz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dünya’da ve ülkemizde can kayıplarına yol açan (COVİD-19) Koronavirüs salgınının geniş kesimlere yayılmaması adına Yeşilyurt’un dört bir tarafında dezenfektan hizmetlerine ağırlık verdiklerini ifade ederken, farklı ve dikkat çekici çalışmalarla ‘Evde Kal, Sağlıklı Kal’ mesajının önemini vatandaşlara aktarmaya gayret ettiklerini söyledi

viruse-karsi-kayisi-ve-kayisi-urunleri-tuketelim

Virüs’e Karşı Kayısı ve Kayısı Ürünleri Tüketelim

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, küresel bir tehdit haline dönüşen ‘Koronavirüs’ salgınından Türkiye’nin en alt seviyede etkilenmesi, can kaybı olmaması ve vatandaşların gerekli tedbirleri alması noktasında çok yoğun bir mesai yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Malatya Kayısısı ile Kayısı Kolonyası gönderdi.

rektor-karabulut-canakkaledeki-fedakrligin-bugunku-karsiligi-tek-millet-tek-bayrak-tek-vatan-tek-devlettir

Rektör Karabulut; “Çanakkale’deki fedakârlığın bugünkü karşılığı Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlettir.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Bütün dünya şunu bilmelidir; Çanakkale Zaferini dünya tarihine altın harflerle yazdıran kahramanları yetiştiren milletimiz, o kahramanların hatırasına yakışır nesilleri de elbette yetiştirmiştir, yetiştirmeye de devam edecektir.” dedi.

koronaviruse-karsi-beslenme-recetesi

Koronavirüse karşı beslenme reçetesi

Koronavirüsten korunmak için öncelikle bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Berkin Özyılmaz Kırcalı, önemli tavsiyelerde bulundu. Kırcalı, "Havuç, turunçgiller, balık, tuzsuz kuruyemiş tüketilmeli. Özellikle çocukların kahvaltılarında yumurta ve süt ihmal edilmemeli" dedi.

yesilyurt-belediyesinde-salginlara-karsi-temizlik-ve-dezenfekte-calismalari-yogunlasti

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDE SALGINLARA KARŞI TEMİZLİK VE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTI

“Sağlıklı Yaşam İçin Sorumluluklarımızı Yerine Getiriyoruz” Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında ki hizmet binalarında rutin olarak sürdürdüğü temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ederken, belediyede görevli personellerin yanı sıra iş ve işlemler için binalara gelen vatandaşlar, kolonya ile karşılanıyor. Bu arada virüs salgınından korunma yollarını içeren uyarı levhaları ise binaların farklı noktalarına yerleştirildi.

fransiz-orta-saha-remi-wolter-ve-misirli-sol-bek-karim-hafez-taraftarlardan-tam-not-aldi

Fransız orta saha Remi Wolter ve Mısırlı sol bek Karim Hafez, taraftarlardan tam not aldı..

Sol bekte görev yapan Mısırlı oyuncu Karim Hafez, maçın en etkili oyuncularından olurken, başarılı performansıyla da formayı kolay kolay kaptırmayacağının mesajını verdi. Hafez rakip atakları süratiyle kesme becerisi ve hızlı ataklarda ileri uç oyuncularına verdiği destekle dikkat çekerken, yaptığı isabetli ortalarla da hocasının gözüne girmeyi başardı. .

karsiyaka-kentsel-donusum-alaninda-yikim-basladi

Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Alanında Yıkım Başladı

Elazığ Belediyesi’nce Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mevcut 331 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

keskin-esnafin-yaralari-sarilmali-talepleri-karsilanmali

Keskin; 'Esnafın yaraları sarılmalı, talepleri karşılanmalı'

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkarın sorun ve taleplerini Malatya’yı ziyarete bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ilettiklerini kaydetti.

mtu-bitkisel-uretim-hastaliklarina-karsi-milli-ilac-calismasini-yurutecek

MTÜ, bitkisel üretim hastalıklarına karşı milli ilaç çalışmasını yürütecek

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bitkisel üretimdeki bazı hastalıklara karşı milli ve yerli ilaç üretiminin deneme ve ARGE çalışması Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından yürütülecek.

kis-hastaliklarina-karsi-akilci-ilac-kullanimi-uyarisi

Kış hastalıklarına karşı ‘akılcı ilaç kullanımı’ uyarısı

Soğuk havaların hastalıklara davetiye çıkardığı bu günlerde uzmanlardan akılcı ilaç kullanımı konusunda uyarı geldi. Akılcı ilaç kullanımında hastalığın tanısının önemli olduğunu söyleyen Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, “Eğer tanı hatalıysa gereksiz yere ilaç kullanmış olursunuz. Tanı doğruysa da ilaca ne zaman başvuracağımız, hangi dozlarda ve ne süre ile kullanacağımızı bilmemiz gerekir” dedi.

aile-ici-ve-kadina-karsi-siddetle-mucadele-toplantisi

"Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Adalet Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımızın ortak imzasıyla yürürlüğe giren ve 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasında etkinliğin ve koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından 17 Aralık 2019 Salı günü 81 ilimizde eş zamanlı olarak saat 10:00’da toplantı yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda diğer illerimizde olduğu gibi ilimizdeki tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Valimiz Aydın BARUŞ başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

sayaclari-donmaya-karsi-koruyalim

SAYAÇLARI DONMAYA KARŞI KORUYALIM

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı bu günlerde su boruları ve sayaçların dondan etkilenebileceği belirtilerek, önlem almaları için vatandaşları uyardı.

yesilyurt-belediyesi-okula-yeni-baslayan-minikleri-ogrenmeye-hosgeldin-projesiyle-karsiladi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ OKULA YENİ BAŞLAYAN MİNİKLERİ ‘ÖĞRENMEYE HOŞGELDİN’ PROJESİYLE KARŞILADI

“Öğrenen İnsan Mutludur, Başarılıdır Ve Her Zaman Öndedir” Yeşilyurt Belediyesi, ilkokula yeni başlayan öğrencileri, ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ projesiyle karşıladı. Başkan Çınar, “Bir ülkenin geleceği eğitimle ancak ileri düzeye taşınabilir. Dünyayı iyi takip eden, okuyan, araştıran bir kuşakla geleceğimize güvenle bakabiliriz. Öğrenen insan mutludur, başarılıdır ve her zaman öndedir.” dedi.

avsar-istanbulda-malatyalilarin-sevgi-seli-karsilaniyor

Avşar İstanbul'da Malatyalı'ların Sevgi Seli Karşılanıyor

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, İstanbul'da Malatya Konfederasyon, federasyon ve dernek başkanları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Avşar'a gösterilen ilgi ve alaka karşısında memnuniyetini dile getirerek, "23 Haziran'da İstanbul ehline emanet " edilecek ifadelerini kullandı.

yesilyurt-belediye-baskani-mehmet-cinara-coskulu-karsilama

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR’A COŞKULU KARŞILAMA

“Hep Beraber, El Ele Vererek Yeşilyurt’u 2023 Vizyonuna Ulaştıracağız”

kahraman-bakkallar

KAHRAMAN BAKKALLAR

Trabzonlu kahraman bakkallar süper marketlere karşı birleşip meydan okuyor. Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Başaran Maraba ise hedefi büyütüp, “Şu anda sadece Trabzon'daki bakkallara toptan mal alıyoruz. Ama bunu ülke genelinde bir merkezde toplarsak fiyatlar çok daha aşağılara düşecek, bunun için Üst Alım Merkezi kurmayı planlıyoruz”

hakim-karsisina-cikiyor

HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Tokat /Zile AK Parti ilçe Başkanı ve 8 kişi ihalede usulsüzlük yaptığı idiasıyla bugün hakim karşıına çıkıyor.