canlı yayın
2020-yili-emlak-cevre-ve-temizlik-vergisi-1taksit-odemeleri-icin-son-gun

2020 YILI EMLAK, ÇEVRE VE TEMİZLİK VERGİSİ 1.TAKSİT ÖDEMELERİ İÇİN SON GÜN

“Veznelerimiz 30-31 Mayıs’ta Hizmet Verecek” Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay, 2020 yılı Emlak, Çevre ve Temizlik Vergisi 1.Taksidinin son ödeme tarihinin 1 Haziran 2020 olduğunu açıklarken, Yeşilyurt Belediye veznelerinin 30 ile 31 Mayıs günleri arasında da hizmetlerine devam edeceğini söyledi.

bu-gun-14-mayis-2020-corona-virus-tablosu

BU GÜN 14 MAYIS 2020 CORONA VİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mayıs koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1635 kişiye Kovid-19 tanısı kondu, 55 kişi hayatını kaybetti,

2020-tokyo-olimpiyat-oyunlari-ertelendi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ertelendi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Olimpiyatların 1 yıl sonraya ertelenmesi konusunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

uefadan-euro-2020-karari-1-yil-erteleme-teklifi-kabul-edildi

UEFA'dan EURO 2020 kararı! 1 yıl erteleme teklifi kabul edildi

UEFA, 12 farklı şehirde oynanması planlanan EURO 2020'yi koronavirüs salgını nedeniyle erteleme teklifini 55 üye ülkeye, 250 kulübü temsil eden Avrupa Kulüpler Birliği'ne ve oyuncuları temsil eden FIFPro'ya sundu.

2020de-gunes-batidan-mi-dogacak

2020'de Güneş Batı'dan mı doğacak?

Bilim adamlarının korkutan açıklamasına göre Manyetik kutup yer değiştirdiğinde kuzey, güney olacak; doğu ise batı olacak. En son 780 bin yıl önce gerçekleşen kutup değiştirme olayı Peygamber Efendimiz'in (SAV) bahsettiği kıyametin son büyük alametinden Güneş'in Batı'dan doğacağı hadisini akıllara getirdi.

Malatya Valiliği Basın Açıklaması ( 04.02.2020)

1 Şubat 2020 tarihli www.kamupersoneli.net isimli haber sitesinde; Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin GÜZELGÜL’ün “Malatya’da çoğu Alevi köyüne gerekli yardımların yapılmadığı, dertlerinin dinlenilmediği dernek olarak bu köylere yardım yapmak istediklerini ama Malatya Valiliği tarafından taleplerinin reddedildiği, Suriyelilerin boşalttığı 2 bin konteynırın boş durduğu, mağdur olan, barınma ihtiyacı olan insanların oraya yerleştirilmediği” ifadelerini içeren bir haber yer almıştır.

2020-yili-1-donem-il-koordinasyon-kurulu-toplantisi-yapildi

2020 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali Gül, “Gaziantep’te çok büyük yatırımlar yapılıyor” Gaziantep’te yürütülmekte olan kamu yatırım çalışmalarının genel değerlendirmesinin yapıldığı ve devam eden projelerin son durumlarının görüşüldüğü 2020 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Gül, burada Gaziantep’te çok büyük yatırımlar yapıldığını kaydederek hali hazırda devam eden 580 projenin olduğunu söyledi.

2020-yilinin-ilk-meclisi-toplandi

2020 YILININ İLK MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 yılının Ocak ayı toplantısı 8 Ocak Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

yas-meyve-sebze-ihracatcilari-2020-yilinda-uzakdogu-ve-afrikaya-acilacak

Yaş meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika’ya açılacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2019 yılında yüzde 7 artışla 890 milyon dolar ihracat yaparak tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Taze meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika pazarında büyüyerek 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

yesilyurt-belediye-meclisi-2020-yilinin-ilk-toplantisini-gerceklestirdi

Yeşilyurt Belediye Meclisi 2020 Yılının İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında 2020 Yılının ilk toplantısını yapan Yeşilyurt Belediye Meclisi, komisyon raporları ve gündemdeki maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda gerçekleşen Ocak Ayı Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 05 Aralık 2019 tarihli meclis karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

2020-yilinin-ilk-meclis-toplantisi-yapildi

2020 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Battalgazi Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in başkanlığında gerçekleştirdi. Ocak ayı ilk toplantısında ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü. Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Ocak ayı Olağan Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından meclis gündemine alınacak kararlar okundu. Kararların okunmasının ardından bazı maddeler hakkında Belediye Meclis üyelerine detaylı bilgiler verildi.

milletvekili-calik-ile-baskan-cinar-2020-yilinin-ilk-bebegi-azra-bebegi-ve-ailesini-ziyaret-etti

MİLLETVEKİLİ ÇALIK İLE BAŞKAN ÇINAR, 2020 YILININ İLK BEBEĞİ ‘AZRA’ BEBEĞİ VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Başkan Çınar, Azra Bebeğin Kulağına İsmini Okudu, Dua Etti AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’da 2020 yılının ilk dakikalarında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde dünyaya gelen ‘Azra’ bebeği ziyaret ederek, Karakaya Ailesinin sevincine ortak oldu. Başkan Çınar, Azra bebeğin ismini kulağına okuyup dua etti.

2020-battalgazinin-yatirim-yili-olacak

“2020 BATTALGAZİ’NİN YATIRIM YILI OLACAK”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, TRT KURDİ Yerel Gündem programının canlı yayınına katılarak, Malatya’nın genel durumu ve Battalgazi Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Güder, “Göreve geldiğimiz süreçte ilçemiz adına bazı yatırımları hayata geçirdik ama Battalgazi için asıl yatırım yılı 2020 yılı olacak” dedi.

mhp-malatya-il-baskani-rbulent-avsar-2020-turkiyenin-toparlanma-silkinip-ayaga-kalkma-yili-olmalidir

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, "2020, Türkiye'nin toparlanma, silkinip ayağa kalkma yılı olmalıdır.

Avşar, yeni yıl mesajında, milletçe yeni bir yıla girildiğini, taze ve yepyeni umutlara kapı aralandığını belirtti. Türkiye düşmanlarının her vasıtayı kullanarak hınçla, nefretle, öfkeyle saldırıya geçtiği 2019 yılının aynı zamanda milli birlik ve dayanışma ruhunun canlanmasına, darbecilerle, teröristlerle, kandan beslenen odaklarla dişe diş mücadele edilmesine vesile olduğunu aktaran Avşar, "Unutulmasın ki, büyük Türk milleti güçsüz ve çaresiz değildir. Aziz milletimiz geçmişin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik duygusuyla doğrulmuş, üzerinde oynanan oyunları yüksek irade ve azmiyle bozmasını bilmiştir." açıklamasını yaptı.

kuresel-gazeteciler-konseyi-2020-yili-arslantepe-yili-ilan-edilsin

KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ, 2020 YILI ARSLANTEPE YILI İLAN EDİLSİN

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Başkanı Mehmet Ali Dim ve Yönetim Kurulu üyeleri, Battalgazi’nin tarihi mekanlarını gezdi. ArslantepeHöyüğü’ne hayran kalan Konsey üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 2020 yılının Arslantepe yılı ilan edilmesini istedi.

buyuksehir-belediyesi-2020-mali-yili-butcesi-757-milyon-lira

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2020 MALİ YILI BÜTÇESİ 757 MİLYON LİRA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, 28 Aralık Perşembe Günü saat 14.30’da yapılan 9. Birleşimle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak, toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeret dilekçeleri okunarak kabul edildi ve akabinde gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

2019-2020-egitim-ogretim-yilinin-ilk-ders-zili-caldi

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Vali Gül, “Yapımı devam eden 4 bin derslikten 600’ü hizmete girdi” Gaziantep’te de 2019-2020 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Süleyman Şah İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep’te yapımı devam eden 4 bin derslikten 600 dersliğin hizmete girdiğini kaydetti.

2019-2020-egitim-ogretim-yilinda-alinacak-trafik-tedbirleri-konulu-toplanti-duzenlendi

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri Konulu Toplantı Düzenlendi

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri Konulu Toplantı Düzenlendi

esya-tasimaciliginda-u-etds-1-ocak-2020de-basliyor

Eşya taşımacılığında U-ETDS 1 Ocak 2020’de başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tolga Acar, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’nde (U-ETDS) yolcu taşımacılığının ardından ikinci fazı 1 Ocak 2020 itibariyle lojistik sektöründe başlatacaklarını söyledi.

asgari-ucret-belirlendi

ASGARİ ÜCRET BELİRLENDİ

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARIN BEKLENTİSİ KARŞILANDIMI