canlı yayın

YATIRIMCIYA ENGEL

25 Kasım 2014 Salı 11:49
yatirimciya-engel

Kanun:4562 Madde 20 - OSB'lerin ihtiyacı olan elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz, arıtma tesisi, yol, haberleşme, spor tesisleri gibi alt yapı ve genel hizmet tesislerini kurma ve işletme, kamu ve özel kuruluşlardan satın alarak dağıtım ve satışını yapma, üretim tesisleri kurma ve işletme hakkı sadece OSB'nin yetki ve sorumluluğundadır. Olduğu belirtilmiş olmasından Tokat’taki OSB ye Dogal gazı getirtmek için kendi sorumuluğunu vatandaşamı ödetmek istiyor?

 TOKAT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE

YATIRIMCIYA ENGEL

SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİREMEYEN OSB YARTIRIMCIYI MAĞDUR EDİYOR


OSB’NİN SORUMLULUĞU

  Kanun:4562/Madde 20 - OSB’lerin ihtiyacı olan elektrik, su, kanalizasyon, doğal gaz, arıtma tesisi, yol, haberleşme, spor tesisleri gibi alt yapı ve genel hizmet tesislerini kurma ve işletme, kamu ve özel kuruluşlardan satın alarak dağıtım ve satışını yapma, üretim tesisleri kurma ve işletme hakkı sadece OSB' nin yetki ve sorumluluğundadır. Ancak, atıkların ortak arıtma tesisinin kabul edebileceği standartlara düşürülmesi amacıyla münferiden ön arıtma tesisi yapılması gerekir.

   OSB'de yer alan kuruluşlar, alt yapı ihtiyaçlarını OSB'nin tesislerinden karşılamak zorundadır. OSB'nin izni olmaksızın alt yapı ihtiyaçları başka bir yerden karşılanamaz ve bu amaçla münferiden tesis kurulamaz. Bu kuruluşlar kendilerine tahsis edilen alt yapı kullanma hakkını başka kuruluşlara devir ve temlik edemez ve başkalarının istifadesine tahsis edemez.

DOĞAL GAZ FİRMASI

 TAMDAŞ yetkilisi Mustafa Karabacak; Biz tarifeli şirketiz. Yapmış olduğıumuz hizmetler hesaplanıyor gelirler giderler hesaplanarak  aradaki fark vatandaşın faturasına yansıyor. Mevzuata göre konu tanzimindeki işletmeler bağlantı hattının maliyetini ödemek zorundadır. Tarifeli şirket olmuş olduğumuz için bizim organizedeki gaz hattını yapıpta vatandaşa yansıtma gibi şansımız yok. Mevzuatımız gereği mümkün değil zaten. Organize kendi yönetmeliğine göre, organize sınırları içerisindeki elektrik, su, doğal gaz ve altyapı çalışmalarını yapacak ve işler hale getirecek. Bu onların yönetmeliğinde olan bir şey. Buradan bizden nereden gaz alabiliriz talebi olur bizde alabilecekleri noktayı söyleriz onlarda gerekli proje çalışmalarını yaparlar, finansmanını sağlarlar o hatta hizmeti sağlarlar.


YATIRIMCI FİRMA TİŞGEM

  İcra kurulu toplantısında İŞGEM in sorunlarını masaya yatırdılar. Öncelikli olarak Doğal gaz sorununun çözülmesi lazım olduğuna vurgu yapan TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Burada faaliyet gösteren firmaların arzuları da bu yönde. İŞGEM binamızın ısıtma sorununu giderilmesi noktasında da doğal gaz olmazsa olmazımız. Organize sanayi bölgesinde yatırımcı kuruluşların beklentisi de doğal gaz. İşliklerde faaliyet gösterecek olan firmaların birinci önceliği doğal gaz. Hangi sektöründe ne şekilde faaliyet göstereceğini bilemediğimizden dolayı, özellikle faaliyete geçmek isteyen bu firmanın doğal gaz olmaması nedeni ile İŞGEM de faaliyet gösterememesi ortaya çıkıyor ifadelerini kullandı.

Butür merkezlerde Avrupa Birliği projelerinde sıkıntı o sorunlardır bunlar olsa bile zamanla aşılabilecek. Önemli bir istihdam desteği ve ayrıca üretimci bir topluma kavuşma açısından önemli yerleri vardır. 


TAMDAŞ SON NOKTAYI KOYDU

 ‘ BEDELİNİ TOKAT’TAKİ YAŞYANLARA YÜKLEYEMEYİZ’

TAMDAŞ Yetkilisi Mustafa Karabacak; Sürekli konuşuluyor, şifai talepleri oluyor, bazen yazışma şeklinde de oluyor ama. Onlardan gelen bilgi şu şekilde 'Siz yapın karşılığı belli değil'. Yapın demek kolay. Buna ne bizim mevzuatımız müsait, nede organizenin yönetmelikleri buna müsait. Onların yönetmeliği protokol yapılarak aşılabilir ama bizim mevzuatımız tarifeli şirket olduğumuz için buna müsait değil. TAMDAŞ doğal gaz Tokat taki tüm insanların firması. Ne kadar işletme yapım masrafı varsa bu bir şekilde vatandaşa yansıyor. Vatandaştan kesiliyor bunlar. Vatandaştan parasını alıpta organizede kullanamayız. Şu olabilir organizenin yönetmeliği protokolle aşılabilir bu iş. Orada bir maliyet çıkar ama bizim o maliyeti bir şekilde almamız lâzım.


BAKIŞ GAZETESİ SORUYOR

 ‘OSB KENDİ YÜKÜNÜ VATANDAŞA  YÜKLEMEYE  Mİ ÇALIŞIYOR?’

Kanun:4562 Madde 20 - OSB'lerin ihtiyacı olan elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz, arıtma tesisi, yol, haberleşme, spor tesisleri gibi alt yapı ve genel hizmet tesislerini kurma ve işletme, kamu ve özel kuruluşlardan satın alarak dağıtım ve satışını yapma, üretim tesisleri kurma ve işletme hakkı sadece OSB'nin yetki ve sorumluluğundadır. Olduğu belirtilmiş olmasından Tokat’taki OSB ye Dogal gazı getirtmek için kendi sorumuluğunu vatandaşamı ödetmek istiyor?


Konu ile ilgili geniş açıklama BAKIŞ
 GAZETESİN de

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

YATIRIMCIYA, ENGEL


Haber okunma sayısı: 4138

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER