canlı yayın

BAK SEN ŞU DAVULCUYA!..

20 Ocak 2014 Pazartesi 15:18
bak-sen-su-davulcuya

Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu aile birliği Başkanı F.E.T, tarafından öğrenci velilerinden kırklira (40) tutarında okula yapılan masraflar karşılığında para talebi veliler arasında tepkilere neden oldu.

Son günlerde medyada sık sık yapmış olduğu etkinliklerle gündeme gelen okul aile birlik başkanı bu defa BAKIŞ farkı ile gündeme geldi.

 
Okul aile birliği başkanı F.E.T, na hazırlamış olduğu bildirge ile okulun giderlerini öğrenci velilerinden toplama girişimi vr bu masraflar karşılığı para talebi karşısında veliler şaşkınlığını gizleyemedi.


Tokat Gaziosmanpaşa Ortaokulu aile birliği Başkanı F.E.T, tarafından öğrenci velilerinden kırklira (40) tutarında okula yapılan masraflar karşılığında para talebi veliler arasında tepkilere neden oldu.


Tokat’ta bulunan okulun yeni öğretim yılına hazırlık çalışmalarının yapıldığı, üç (3) ayrı kısımda çatı aktarılması, doğalgaz tesisatı yapılması, öğrenci tuvaletlerinin fayansları, kapılarının değiştirilmesi, ihtiyaç olan sınıflara boya, badana yaptırılması, Okulda bulunan kırık camların yenilen-mesi, sıralar ve sandalyelerin tadilat ve onarımı, Okulun ihtiyacı olan fotokopi kağıdı, baskı malzemeleri ve toner dolumunun yapılması, fotokopi ve faks cihazlarının tamiratının yapım bedeli. Yangın tüplerinin periyodik bakımı ve tüp dolumlarının yapılması Okulun internet ve telefon paralarının yatırılması.


SORUYORUZ? *Okul aile birliği tarafından devletin yapması gereken işleri öğrenci velilerine yaptırtması yasal mı? *Devlet bu tür giderler için okullara ödenek aktarmıyor mu? * Aktarıyorsa bu ödemeleri yapmak için para toplayan aile birliğine neden dur demiyor? *Destek adı altında para alınması yasal mı?


Konu ile ilgili geniş açıklama BAKIŞ gazetesinde.. Etkinliklerde DAVUL zurna kullanan Başkan, okul demirbaş masraflarını velilerden DAVUL ile mi toplayacak…


Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Okul, aile, Birlik, Başkan, Davul


Haber okunma sayısı: 4964

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER