canlı yayın

Belediye İş Sendikası Basın Açıklaması ‘’İşçi Gariban Değildir!’’

31 Ocak 2024 Çarşamba 21:41
belediye-is-sendikasi-basin-aciklamasi-isci-gariban-degildir

 Belediye İş Sendikası Basın Açıklaması ‘’İşçi Gariban Değildir!’’

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hak İş - Hizmet İş Sendikası arasında ek protokol yapıldı. Protokolden önce Büyükşehirler arasında en az ücreti alan Büyükşehir Personeline dayatılan rakamların, olması gerek rakamlardan çok uzak olması herkeste ciddi rahatsızlıklar uyandırdı.

Yapılan zam oranı işçiyi memnun etmemekle beraber, protokolden öte,Genel Başkan Yardımcısı Halil ÖZDEMİR’İN kullandığı kelimeler, akıl alır gibi değil…

ÖZDEMİR, toplantıda‘’her zamanki gibi Başkan, merhametli davrandı. Muhannete muhtaç etmedi ve gariban işçilerin yanında’’ gibi ifadeler kullandı.

Bizlerde bu skandal ifadeler üzerine, bu basın açıklamasını yapma zorunluluğu hissettik;

Halil bey,‘’Hiçbir işçimizin kimsenin merhametine ihtiyacı yoktur.Bu işçilerin alın terlerini ve emeklerinin karşılığını almaya ihtiyacı vardır. Bu işçilere verilen zamlar onlara kimsenin güzelliği değil, depremden bu yana, gece gündüz demeden çalışan ve maaş kuramının bir tarafa koyarak memleket sevdası ile her biri ayrı ayrı depremzede olmasına rağmen, şuan istedikleri emeklerinin karşılığı ve bu karşılığı dosdoğru savunacak bir sendikadır. Büyükşehir Belediyesinde çalışan her biri birbirinden değerli çalışanlarının ‘’Gariban’’ tasviri ile anılması, yanlış olmuş ve belediye personelimiz tarafından rahatsızlıkla karşılanmıştır.Eğer ki gerçekten ortada gördüğünüz bir garibanlık var ise buna sebep sendikanızdır.’’

İşçiden yana tavır sergilemesi gerekenlerin, sergilemiş olduğu bu tutum, bugün işçilerimizin haklarını almasını sekteye uğratmaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile konuyu gerek Belediye Personelimiz ve gerekse kamu oyunun takdirine bırakıyoruz.

Belediye İş Sendikası Malatya şubesi Yönetim Kurulu



Haber okunma sayısı: 299

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER