canlı yayın

Rektör Prof. Dr. Karabulut; “Ulusal ve uluslararası arenada marka üniversitesi olacağız”

17 Mayıs 2019 Cuma 13:35
rektor-prof-dr-karabulut-ulusal-ve-uluslararasi-arenada-marka-universitesi-olacagiz

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut; üniversitenin kuruluşunun 1. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; üniversitenin ulusal ve uluslararası arenada marka üniversitesi olma idealinde olduğunu bildirdi.

“Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ulusal ve uluslararası arenada marka üniversitesi olma ideali ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda da Malatya’nın ülkemizin ve coğrafyamızın eğitim, araştırma ve uygulama ihtisas merkezi olmasını hedeflemektedir.



Üniversitemiz; çok yakın bir süreçte kendi tesislerinde başta kanser hücrelerini önlediğini bilimsel olarak kanıtladığımız Acı Kayısı Çekirdeği Ekstresi olmak üzere şimdilik yaklaşık 20 ürünümüzü de kendi tesislerimizde üretip piyasaya sunumunu gerçekleştirmeyi planlamaktadır.



Kuruluş ve kurumsal çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan bilimsel çalışmalarımızı da yürütüyoruz.



Hedefimiz; yüce milletimizin 2023 2053 ve 2071 hedef ve idealleridir. Kurumsal varlığımızın temel nedenlerinden biride ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan, ancak zorlu ve riskli görünen projelerde yer almak, Ülkemizi arzu edilen hedeflere ulaştırmak ve yarınlarını inşa çabası içinde olmaktır.



Malatya adını ve Malatyalı büyük siyaset adamı Turgut Özal’ın ismini taşımaktan gurur duyan üniversitemiz; Malatya’nın sorunlarına yönelik olarak her zaman bilimsel ve akademik acıdan çözüm odaklı yaklaşım içinde olacaktır. Özellikle kayısının bilimsel açıdan farklı yönlerinin de olduğunu göstererek yeni bilgileri ulusal ve uluslararası alanda sunarak katma değerin yükseltilmesine yönelik çalışmalar önceliklerimiz olacaktır.



Üniversitemizin 1. Kuruluş yıldönümünde; üniversitemizin kuruluşunu gerçekleştiren ve her zaman destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve katkı sunan, emek veren herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” 



Haber okunma sayısı: 1701

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER