canlı yayın

HIZLI TREN TOKAT'TAN GEÇMELİDİR

04 Eylül 2014 Perşembe 09:35
hizli-tren-tokattan-gecmelidir

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun ülkemizde hızlı trenin önemi ve Tokat’ın faydalanması ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu

TOKAT’TAN HIZLI TREN GEÇMELİDİR.

         Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, yazılı basın açıklamsında; Toplu taşımacılığın önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılıyor. Avrupa ve Amerika ülkeleri yıllar önce toplu taşımacılığa geçmiş iken Türkiye bu konuda geride kaldığnı belirtti.

         Toplu taşımanın karayoluna bağlı olmaktan mutlaka çıkarılması gerekmektedir. Raylı sistemler yapılınca insanlar otomobil kullanmıyorlar. Herkes artık bir yerden bir yere ne kadar sürede uluşabileceğinin hesabındadır. Bundan dolayı da Kars’ta Edirne’ye kadar hızlı trenler mutlaka oluşturulmalı, bir an önce hizmete girmelidir. Ayrıca Karadeniz’in Akdeniz’e bağlanacağı hızlı trenler olması gerekmektedir.

         Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın 2023 yılına kadar hızlı tren hat sayısının arttıracağız sözünde, Samsun ile Akdeniz arası da vardır. Bundan dolayı Tokat Halkı olarak Valisinden Milletvekillerine, siyasi partilerinden, sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görev düşmektedir.

Hızlı tren mutlaka Tokat’tan geçmelidir. Tokat son yıllarda devamlı nüfus kaybetmekte, küçülmektedir. Tokat’ın artık çevre illerle ilgili yol süratle bitirilmeye çalışılırken, hızlı tren hattı gibi yeni yeni projelere de ihtiyaç vardır. Tokat havaalanını yetersiz olduğu düşünülürse, buranın büyütülmesi, büyük uçakların da inebilmesi sağlanmalıdır. İstanbul, Ankara hatta yurt dışı hatları da kurulmalı ve Tokat dünyaya hem hızlı trenle, hem de hava yolları ile açılmalıdır.

Tokat’a gerekli destek verilmez ise, çevre illere göre geri kalan bir il olarak kalabiliriz.


Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Reşat, Doğru, HIZLI, TREN, TOKAT'TAN, GEÇMELİDİR


Haber okunma sayısı: 2456

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER