canlı yayın

TAVANDAN EK ÖDEMENİN KAMUOYUNDA ADI VAR, SAHADA KARŞILIĞI YOK

22 Nisan 2020 Çarşamba 23:01
tavandan-ek-odemenin-kamuoyunda-adi-var-sahada-karsiligi-yok

Tokat Sağlıksen Şube başkanı Suat MANTAR Sağlık Bakanlığınca açıklanan, ancak uygulamada sağlık çalışanları arasında ciddi ayrım yapılan Döner Sermayelerin Tavandan ödenmesi uygulaması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Temelde adaletsiz olan ek ödeme yönetmeliği düzeltilmeden COVİT-19 pandemi mücadelesi yapan sağlık çalışanlarına Tavandan ek ödeme yapılması müjdesi içi boş, uygulama yapılırken de sağlık çalışanları arasında motivasyon düşüklüğüne neden olmuştur.

SUAT MANTAR: SAĞLIK İŞİ EKİP İŞİDİR, VİRÜS MEZUNİYET yada KADRO UNVAN AYRIMI YAPMAZ

Üç aylık pandemi süreci için yapılacak uygulamada tüm sağlık çalışanları aynı risk altındadır. Ancak yapılan uygulamayla Aile Hekimleri, sağlık kuruluşlarında çalışan yardımcı Hizmetler, memur, hastabakıcı, sekreter, temizlik personeli ve güvenlik çalışanlarına hiçbir iyileştirme yapılmayarak mağdur edilmiştir.

Aynı birimde çalışanlar arasındaki fark, çalışma barışını bozmaya devam etmektedir. Aynı işi yapıp, aynı riske maruz kalan çalışanlar arasında ayrım yapılması kabul edilemez.

Sağlık çalışanlarına müjde olarak verilen ödeme Toplumda sanki ek maaş veriliyor olarak algılanmış ancak çoğu çalışanların eline bir kuruş dahi geçmemiştir. Bu uygulama risk altında büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının moral motivasyonunu düşürmekten başka da bir işe yaramamıştır. Aynı servis veya aynı kurumda çalışanlar arasında yapılan öz evlat-üvey evlat uygulaması kabul edilemez.

SAĞLIKÇILAR MESLEK ONURU İÇİN ÇALIŞIYOR

Sağlık çalışanları bugün kendilerine düşen görevi icra ederken ilave ücret beklentisinde değildir. Mesleki onur ve görev bilinci içerisinde azami gayretle sahada mücadelesini yapmaktadır. Sağlık çalışanları için milletin duasını almak ve inşallah bu zorlu süreçten alnının akıyla çıkmak en büyük ödül olacaktır. Sağlık çalışanları bu zorlu dönem için ödüllendirilecekse Bayram öncesi hiçbir ayrım yapılmadan herkese maaş ikramiyesi verilmelidir. 



Haber okunma sayısı: 1159

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER