canlı yayın

OKUL MÜDÜRLERİ FİLYASYONDAN ÇIKARILSIN

09 Ekim 2020 Cuma 13:56
okul-mudurleri-filyasyondan-cikarilsin

TOKAT EBS Tokat Valiliğine yazdığı yazı ile filyasyon ekiplerinden Okul Müdürlerinin çıkarılmasını taleb etti.


Eğitim çalışanlarımız, salgınla mücadele sürecinde Vefa Sosyal Destek grupları ve filyasyon ekipleri başta olmak üzere, kamu hizmetinin sürdürülmesi ekseninde kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette görev almıştır. Ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin planlandığı, eğitim çalışanlarına her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü önümüzdeki günlerde öğretmenler asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmamalıdır.


Tokat EBS 1 nolu şube Başkanlığı Tokat Valiliğine yapmış olduğu yazılı talepte,Okul Müdürlerininin, Müdür yardımcılarının ve Öğretmenlerin Valililk ve kaymakamlıklarca filasyon gruplalarında görevlendirilmeleri ile ilgili uygulamalar, yüz yüze Eğitrim Öğretim başlama hazırlıklarının yapıldığı bu süreçte. Eğitim Öğretimim hizmetlerinin aksamasına sebep olmakta olduğunu belirtti.

 
Tokat EBS 1 nolu şube Başkanlığı yaptığı mürecaatta,  Kademeli olarakta olsa okullarımızda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin başladığı bu süreçte. Öğrenci servisleri, taşımalı öğrencilerin sorunları, yurtların açılması, hazırlanması hijyen alt yapısının sağlanması ve öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim öğretime başlayabilmeleri gibi konular doğrudan okul Müdürünün takibinde olmak zorundadır. Okul Müdürlerinin iş yükünün arttığı bu süreçte öğretmen ve okul idarecilerinin filyasyon gruplarından çıkarılması elzemdir.


Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 Nolu Şube olarak, belirtmiş olduğumuz konular ve idarecilerimizden gelen talep ve tepkiler göz önünde bulundurularak, Eğitim-Öğretim hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi virüsün başlama riskinin azaltılması için, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin filyasyon ekiplerindeki görevlendirmelerin iptal edilmesi bu gibi görevlendirmelerin gönüllülük esasına göre yapılmasını talep etti.




Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, EBS, Başkanlık, Valilik, Filyasyon


Haber okunma sayısı: 1676

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER