“Osmanlı’da Kentler ve Kent Hayatı” Konferansı Gerçekleştirildi

Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Üniversitemiz İşbirliğiyle her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Tarihi Yağıbasan İrfan Sohbetleri’nin bu ay ki konuğu İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suraiya FAROQHI oldu. Tokat Sulusokak Yapıbasan Medresesi’nde gerçekleştirilen konferansa Tokat Valisi Numan HATİPOĞLU, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal YAZICIOĞLU, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ, Tokat Baro Başkanı Av. Volkan BOZKURT, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mücahit EĞRİ, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Mühittin DEMİRAY, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika DİCLE, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KIR, Tokat İl Müftüsü Esat YAPICI, dekanlarımız, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suraiya FAROQHI yaptığı konuşmada, Osmanlı’da Kentler ve Kent Hayatı hakkında bilgiler aktardı. Prof. Dr. FAROQHI Tokat ve çevresinde Osmanlı dönemindeki kent hayatının son derece hareketli olduğunu özellikle Tokat ve Ankara’da birçok hanların yapıldığını bu hanlar sayesinde özellikle 17. YY. da bu bölgeden geçen halkın etkilendiğini ifade etti. Tokat’ta tekstil alanında da kültürün son derece gelişmiş olduğunu ve bu kültürün hala devam ettiğini söyledi.

Konferans sonrasında Tokat Valisi Numan HATİPOĞLU, “Geleneksel hale getirdiğimiz İrfan Sohbetlerinde bu ay son derece değerli Osmanlı tarihçimizi ağırladık. Bu tarihi alanın sadece gündelik hayatta gezilecek bir yer olmaması gerektiğini, gençlerimizin sadece tarih alanında değil birçok alanda çalışan herkesin Anadolu’nun ilk uzay bilimleri merkezi olan bu rasathanenin bir eğitim yuvası olmasını hayal etmiştik ve bir yolculuğa çıkmıştık. İlk olarak lise öğrencilerimizin tarih derslerinin burada yapılmasına başladık. Bu akşamki konuğumuzun paylaşmış olduğu bilgiler umarım birçok şeye ışık tutması açısından örnek teşkil eder. Ben değerli tarihçimiz Prof. Dr. Suraiya FAROQHI’ye çok teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.

Gizli Hazineleri Keşfedin

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
“Osmanlı’da Kentler ve Kent Hayatı” Konferansı Gerçekleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Bakış Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!