Ek tedavi maliyetleri azaltılabilir mi?

Tokat Eczacılar Odası Basın Açıklaması: Eczacılar Erişilebilir Sağlık Talep Ediyor

Tokat Eczacılar Odası, Bilimsel Eczacılık Günü'nü kutladı

Tokat Eczacılar Odası, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nde Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Eczacılık Haftası'nın bu yılki teması "Eczacı Varsa Hayat Var" olarak belirlendi. Açıklamada, ülkemizde modern eczacılığın temellerinin atıldığı 14 Mayıs 1839 tarihinden bu yana tam 185 yıl geçtiği vurgulandı. Aynı zamanda, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek saldırılar kınandı ve bu acımasızlığa son verilmesi çağrısı yapıldı.

Sağlık Harcamalarında Endişe Verici Durum

Tokat Eczacılar Odası Başkanı Hakan Yılmazer, yaptığı açıklamada, TÜİK'in 2022 Sağlık Harcamaları İstatistikleri verilerine göre ülkemizin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'da ayırdığı %3,7'lik oran ile OECD ülkeleri arasında en düşük payı ayıran ülke olduğunu belirtti. Yılmazer, sağlık harcamalarının GSYH oranının 2021'de %4,6 iken 2022'de daha da düşerek %3,7'ye gerilediğini ifade ederek, hastaların ilaçlara erişiminde yaşanan sorunlara ve olası komplikasyonlara dikkat çekti.

Eczacıların Talepleri

Başkan Yılmazer, hastaların tedavileri için gerekli ilaçlara erişimin sağlanması ve ek maliyetlerin azaltılması gerektiğini vurgulayarak ulusal gelirin sağlığa ayrılan payının artması gerektiğini söyledi. Kamudaki tasarruf tedbirlerine ilişkin çalışmaların olumlu olduğunu ancak sağlık alanında yapılan kesintilerin toplum sağlığını olumsuz etkilememesi gerektiğini belirtti.

Eczacılar, Daha İyi İstihdam Şartları ve Güvenli Çalışma Ortamı İstiyor

Hakan Yılmazer, "Kamuda görev yapan meslektaşlarımızın haklarının iyileştirilmesi ve deprem bölgelerinde görev yapan eczacıların durumunun öncelikli konular arasında olduğunu" belirtti. Ayrıca, yeni mezun eczacılara iş olanaklarının artırılması, şiddet olaylarına karşı önlemler alınması ve eczacı sayısının her alanda artırılması gerektiğini ifade etti.

Bu taleplerle eczacılar, sağlık sistemindeki dengelerin korunması ve toplum sağlığının her şeyden önde tutulması gerektiğini vurguladılar.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Ek tedavi maliyetleri azaltılabilir mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Giriş Yap

Bakış Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!