AKP
AKP
bursada-universiteliler-su-indirimini-cig-kofte-partisiyle-kutladi

Bursa’da Üniversiteliler su indirimini çiğ köfte partisiyle kutladı

Bursa’da anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıp, öğrencilerin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir karara daha imza attı.

kira-indirimi-yapmayana-mahkeme-yolu-gorundu

Kira indirimi yapmayana mahkeme yolu göründü

Koronavirüsün ülkemizde yayılmaya başlamasının ardından kamu, kendine ait alanlarda kiraları 3 ay ertelerken, bazı mal sahipleri de iyi niyet göstererek kira almayacağını ya da erteleyeceğini duyurdu. Bazı mal sahipleri ise bu dönemde işi bozulan kiracılarına esneklik göstermediği için önemli sorunlar ortaya çıktı. Bu süreçte indirim alamayan kiracılar, aylık kira bedelinin düşürülmesi için mahkemelere başvurabilecek. Ancak uzmanlara göre, Kovid-19 virüsü nedeniyle işlerinin bozulduğu, gelirlerinin azaldığı gibi gerekçelerle uyarlama davası açmaya hazırlanan kiracıların durumlarını ispat etmesi gerekiyor.

gecikme-faiz-indirimi-yetersiz

GECİKME FAİZ İNDİRİMİ YETERSİZ

Amme alacakları gecikme faiz oranlarının yüzde 2.5’dan yüzde 2’ye indirilmesini yetersiz bulan Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Medyamız aracılığı ile Milletvekillerimize, Milletvekillerimiz aracılığı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ekonomi yönetimine sesleniyorum. Amme alacakları gecikme faiz oranı yüzde 1.4’e çekilmelidir.”dedi.