canlı yayın
mtudenkadina-siddet-insanliga-ihanettir

MTÜ’DEN“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

MTÜ’DE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. 25 Kasım 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak” amacıyla ilan edilmiş 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Rektör Sayın Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT’un moderatörlüğünde, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Betül Dürgen, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği İl Kadın Kolları Başkanı Mine İpek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri Hülya Aladağ, Kerim Uğur ve Aysel Özdemir’in katılımları ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde yerli ve milli olarak hazırlanan uzaktan eğitim sistemi üzerinden çevrimiçi olarak ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

gencler-hekimhan-ve-yazihan-vatandaslarina-maske-dagitti

Gençler Hekimhan ve Yazıhan Vatandaşlarına Maske Dağıttı

Malatya Gençlik Federasyonu Malatya’nın Hekimhan ve Yazıhan ilçelerinde vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirdi.

il-milli-egitim-muduru-battal-kanbay-yazihan-ilcesindeki-ogretmen-ve-ogrencileri-okullarindan-ziyaret-etti

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay Yazıhan İlçesindeki Öğretmen ve Öğrencileri Okullarından Ziyaret Etti

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay Yazıhan İlçesine ziyarette bulunarak, İlçedeki öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.

nihat-balan-yesilyurt-belediyesporda

Nihat Balan Yeşilyurt Belediyespor'da

3.lig birinci grupta mücadele eden Yeşilyurt Belediyespor da kan değişikliğine gidild

ekmek-ve-yemek-fabrikasi-ihalesi-yapildi

EKMEK VE YEMEK FABRİKASI İHALESİ YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikası’nın yapım işi ihalesi de gerçekleştirildi. Büyükşehir’in önemli projeleri arasında yer alan fabrika, 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak.

yesilyurt-belediyesi-iha-yarismasinda-turkiye-birincisi-olan-ebabil-takimina-sponsor-oldu

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, İHA YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLAN EBABİL TAKIMINA SPONSOR OLDU

“Ülke Olarak Başlattığımız Teknoloji Hamlesi Yerelde De Hızla Devam Ediyor” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TEKNOFEST2020 TÜBİTAK Liselerarası (İHA) Yarışmasının Sabit Kanat Uçuşunda 300 takım arasında Türkiye birincisi olan Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ebabil Takımının gösteri uçuşunu izledi

buyuksehir-belediyesi-iha-kullanarak-halihazir-harita-uretiyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHA KULLANARAK HALİHAZIR HARİTA ÜRETİYOR

· Malatya genelinde yaklaşık maliyeti 6 milyon 500 bin lira olan ve 22 bin hektarlık alanda İHA kullanılarak yersel ve fotonogometrik yöntemler ile hazırlanan halihazır harita üretimi tamamlandı.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJ

Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustosta başlayan kutlu taarruzla hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği gösterilmiştir.

huseyin-bas-ataturke-lanet-edenler-fatihe-ihanet-ediyorlar

Hüseyin Baş: Atatürk'e lanet edenler, Fatihe ihanet ediyorlar

Hüseyin Baş: Atatürk'e lanet edenler, Fatihe ihanet ediyorlar .Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş,' Atatürk'e lanet edenler, Fatihe ihanet ediyorlar'dedi.

haine-yardim-eden-aslina-ihanet-eder-istifa-et

Haine yardım eden Aslına ihanet eder “İSTİFA ET”

Katıldığı bir panelde Yargılanan veya Zaten Hiçbiri Örgüt Suçunu Kabul Etmeyen Örgüt Liderinin İnkar edin gerekirse Hakkımda her türlü kötü konuşmayı yapın Çözülmeyin ama diye Emir veren fetö Örgüt Elamanları İle ilgili Açıklama yapan Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış,“Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz kazanmamız gerekiyor”Sözleri Ülke Çapında Şok etkisi yaşattı Özellikle 15 Temmuz Şehit ve Gazi yakınları ve Bu Örgütle Mücadele Eden Yüce Türk Milleti tarafından Esefle karşılandı.

baskan-gurkandan-yazihana-cikarma

BAŞKAN GÜRKAN’DAN YAZIHAN’A ÇIKARMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde daire başkanları ve şube müdürleriyle birlikte Yazıhan İlçesine çalışma ziyaretinde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde denetlemek amacıyla İlçeye giden Başkan Gürkan, büyük ilgiyle karşılandı.

maski-genel-muduru-karatas-yazihanda-incelemelerde-bulundu

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ KARATAŞ YAZIHAN’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ü ziyaret ederek ilçede gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundular.

baskentte-intihar-girisimi-fendoglu-ikna-etti-gurkan-is-sozu-verdi

Başkentte intihar girişimi! Fendoğlu ikna etti; Gürkan iş sözü verdi

Ankara’nın Çankaya ilçesi Balgat Mahallesi’nde Dostlar Sitesi’nde 10 katlı bir binanın çatısına çıkan Ali A. İsimli şahıs intihar teşebbüsünde bulundu.

depremden-zarar-goren-ilcelerimiz-icin-ihaleler-devam-ediyor

Depremden zarar gören ilçelerimiz için ihaleler devam ediyor.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Depremden en çok zarar gören Pütürge ilçemizde 85 Köyevi, 85 ahır, Cami ve Köy Konağı yapıyoruz projemizin ihalesi ise 28 Mayıs’ta. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimize de 200 köyevi, 75 ahırın ihalesini de 29 Mayıs’ta TOKİ tarafından yapılacak ve en kısa zamanda bitirilecek” dedi.

turk-muhendisler-solunum-cihazi-uretti

Türk mühendisler solunum cihazı üretti

Covid-19’un vücuda girdikten sonra en önemli ve hastayı en çok zorlayan etkileri akciğerlerde ortaya çıkıyor. Hasta, hastaneye yattıktan sonra nefes almakta zorlanıyor ve bu da hastanelerin solunum cihazlarına olan ihtiyacını arttırıyor. Artan bu talebe katkı sağlamak amacıyla çalışmalara başlayan Yeditepe Üniversitesi, kısa süreli primer kullanıma yönelik acil durum/pandemi transport türü ventilatör (solunum cihazı) prototipi üretti. Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Ümit Keskin öncülüğünde üretilen cihazın teknik testleri başarıyla sonuçlandı.

depremde-hasar-goren-binalarin-yikim-ihalesi-gerceklestirildi

Depremde Hasar Gören Binaların Yıkım İhalesi Gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde depremde ağır hasar gören binalara ilişkin yıkım ihalesini gerçekleştirdi. 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonrasında ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Elazığ Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda, şehrin muhtelif yerlerinde depremde ağır hasar gören 20 bin metrekare alana sahip üç ayrı yıkım ihalesi gerçekleştirildi.

calik-dunyada-depremden-45-gun-sonra-yeni-konut-ihale-surecini-baslatma-ornegi-azdir-bunu-turkiye-basardi

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı”

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı” AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, gelerek 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremi sonrasında Doğanyol ve Pütüre ilçelerinde yapılan ve yapılacak çalışmaların mahalle muhtarları ile istişare etti. Çalık, “Depremden 45 gün sonra yeni konut yapımı için sürecin başlatılmış olma örneği dünyada azdır. Bu durumu büyüyen Türkiye gerçekleştiriyor.” dedi.