canlı yayın
gurer--ithalati-degil-yerli-uretimi-artirmaliyiz

Gürer: “ İthalatı değil yerli üretimi artırmalıyız”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, küresel bir tehdit haline gelen korona virüs salgının tüm dünyayı etkilediği bir dönemde, AKP iktidarının küresel salgın ve mültecilerin gıda tüketimine etkisini yeterli biçimde hesaplayamadığını ve tarım ürünlerinde ithalatçı bir politika izlemesinin, önümüzdeki süreçte ülkemizin gıdaya erişim konusunda ciddi sorunlar yaşamasına neden olabileceğini söyledi.

buyuksehir-belediyesi-enerji-uretiminde-ornek-calismalara-imza-atiyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENERJİ ÜRETİMİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Yaka Mahallesinde çalışmaların devam ettiği GES alanındaki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ile müellif firma yetkilileri katıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENERJİ ÜRETİMİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yaka mahallesinde Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, “Malatya genelinde yapılan çalışmaların yanında enerji alanında yapılan çalışmalarla da Malatya’nın geleceğine yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

tarihi-yesilyurt-konaklarinda-ki-azet-baci-bez-bebek-uretimi-dikkat-cekiyor

TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINDA Kİ ‘AZET BACI’ BEZ BEBEK ÜRETİMİ DİKKAT ÇEKİYOR

“Azet Bacı Bez Bebeklerimiz Yoğun İlgi Görüyor” Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon ve yenileme çalışmalarından sonra geleneksel hüviyetine yeniden kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yer verilen Yeşilyurt Derme Kadın Kooperatifi, Kadim Çırmıhtı ile özdeşleşmiş ‘Azet Bacı’ bez bebeklerinin üretimini yaparak, bölgeyi ziyaret edenlerin beğenisine sunuyor.

yesilyurt-belediyesi-100-bin-adet-mevsimlik-cicek-uretimi-yapip-ek-bir-maliyetten-daha-kurtuldu

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 100 BİN ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİMİ YAPIP, EK BİR MALİYETTEN DAHA KURTULDU

“Millet Bahçemiz ve Parklarımız, Mevsimlik Çiçeklerimizle Daha Prestijli Olacak” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşil Gıda Sera alanında üretimini yaptıkları 100 bin adet 7 farklı mevsim çiçek bitkisinin başta Beylerderesi Şehir Parkı ikinci etabındaki Millet Bahçesi olmak üzere park ve yeşil alanlara yeni güzellikler katacağını söyledi. Başkan Çınar, ihtiyaç duydukları ürünleri kendi imkanlarıyla yetiştirip belediye bütçesini kâra geçirdiklerini sözlerine ekledi.

mollakasim-mahallesindeki-1gunes-enerji-santralinde-enerji-uretimi-basladi

MOLLAKASIM MAHALLESİNDEKİ 1.GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNDE ENERJİ ÜRETİMİ BAŞLADI

“Enerji Yatırımlarımızla Milli Ekonomiye Katkı Sunuyoruz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alan ‘Yeşilyurt’un 5 Farklı Noktasına GES’ projemizin ilki olan Mollakasım Mahallesi Güneş Enerji Santralinde enerji üretimine başladık. Enerji yatırımlarımızla milli ekonomiye katkı sunmuş oluyoruz.” dedi.

maske-uretiminde-turkiyenin-merkez-ussu-konumundayiz

MASKE ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’NİN MERKEZ ÜSSÜ KONUMUNDAYIZ

MASKE ÜRETİMİNİ DAHA DA ARTIRMAYI PLANLIYORUZ Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Birinci ve İkinci Organize sanayi bölgesinde tekstil üretimi yapan ve salgının ülkemizde de yaygınlaşması ile birlikte ihtiyaç duyulan maske ve tulum ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetlerini bu yönde sürdüren tekstil firmalarını ziyaret edip, çalışmalarından dolayı firma idarecileri ile çalışanlara teşekkür etti.

vali-barus-maske-ve-dezenfektan-uretimi-yapan-liseleri-ziyaret-etti

Vali Baruş Maske ve Dezenfektan Üretimi Yapan Liseleri Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, dünya çapınca pandemi ilan edilmesine neden olan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında maske ve dezenfektan üretimi yapan Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

gurer-patates-uretimi-20-yilda-15-milyon-ton-azaldi

GÜRER “PATATES ÜRETİMİ 20 YILDA 1.5 MİLYON TON AZALDI”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP grubu adına TBMM yaptığı konuşmada patates ve soğan üzerinden ülkenin tarım politikasını değerlendirdi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ülkemizde tarımla ilgili sorunlar her geçen gün artıyor. Bu bağlamda, patates ürünüyle ilgili de soğan ürünüyle ilgili de bakanların açıklamalarını dinliyoruz. Yurt dışına patates ve soğanın gönderilmesiyle ilgili yeni düzenlemelere gidildi. Onun için bu konuyu enine boyuna burada değerlendirip yetkilileri bir kez daha uyarmak istedim.

kumes-hayvanciligi-uretimi

Kümes Hayvancılığı Üretimi

Tavuk eti üretimi 168 bin 7 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti

rektor-prof-dr-karabulut-bilimsel-destekli-tarimsal-uretimi-onemsiyoruz

Rektör Prof. Dr. Karabulut; “Bilimsel destekli tarımsal üretimi önemsiyoruz

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Kaarabulut, “Türkiye ve Malatya’nın geleceği için bilimsel destekli tarımsal üretimi önemsiyoruz. Tarım kampüsümüzde yeni bina inşaatı yapılmayacak, sadece araştırmaya yönelik sera ve araştırma bahçeleri olacak” dedi.