canlı yayın
-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

mtude-konferans-iklim-acisindan-dunyada-turkiye-gibi-ikinci-bir-ulke-yoktur

MTÜ’de konferans: “İklim açısından dünyada Türkiye gibi ikinci bir ülke yoktur”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) düzenlenen “Kariyer ve Marka Sohbetinde” Cumhurbaşkanı Danışmanı Ziraat Mühendisi İbrahim Sönmez tarafından “Ülkemizde Peyzaj ve Süs Bitkilerinin Geleceği” konulu konferans verildi.

bilim-kurulu-uyesi-acikladi-eylulde-10-merkezde-basliyor

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eylül'de 10 merkezde başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19´a karşı Çin ile Almanya ve ABD´nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3

karadag-biz-ulkenin-gelecegine-iktidara-talibiz

Karadağ, Biz Ülkenin Geleceğine İktidara Talibiz

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi Malatya İl Teşkilatı ve Gelecek Partisi Kültür ve Turizm Politikalar Başkan Yardımcısı Yeşim Karadağ, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Ferhat Esener, Savunma ve Sanayi Teknoloji Politikaları Başkanı Engin Keskinel, Kurucular Kurulu üyesi Fatma Aydın Ateş Anadolu Basın Birliği Derneğini ziyaret etti.

bugun-15-haziran-1997de--islam-ulkesini-bir-araya-getiren-d8-projesinin-yil-donumu

Bugün 15 Haziran 1997’de İslam ülkesini bir araya getiren D8 projesinin yıl dönümü

Bugün 15 Haziran 1997’de 8 İslam ülkesini bir araya getiren D8 projesinin, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız zamanında adaleti ve barışı esas alarak kuruluşunun 23. yıldönümü.

mhp-lideri-bahceli-ayasofya-camisinin-tasarruf-hakki-sadece-turkiyeye-aittir-baska-mihrak-ve-ulkelere-yalnizca-halt-yemek-dusecektir-

MHP Lideri Bahçeli: Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir

MHP Lideri Bahçeli "Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir. Yunanistan’ın ve bu ülke çizgisinde siyaset yapan CHP’nin karalama kampanyası bayağı ve beyhude bir çırpınıştır" dedi.

sporda-ithal-eden-degil-ihrac-yapan-ulkeye-donusmeliyiz

Sporda İthal Eden Değil İhraç Yapan Ülkeye Dönüşmeliyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda ithal eden değil ihraç yapan ülkeye dönüşmelerinin şart olduğunu vurgulayarak, “Sportif anlamda tüketimden çok üretimi olan, ithalatı değil ihracatı önceleyen kulüplerimizi destekleyeceğiz. Nasıl teknolojiden tarıma, sanayiden ticarete, sağlıktan savunma sanayine kadar milli bir kalkınma hamlesine geçiyorsak futbol için de aynı anlayış geçerli” diye konuştu.

dunyada-pandemi-ile-mucadele-eden-ulkelere-nefes-olduk

Dünyada pandemi ile mücadele eden ülkelere nefes olduk”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Güçlü sağlık sistemimizle dünyada pandemi ile mücadele eden ülkelere nefes olduk” dedi. Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Koronavirüs ile mücadelede sosyal izolasyonun önemine dikkat çeken Çalık, vatandaşlardan hem insan sağlığı hem de ülke sağlığı için mecbur kalınmadıkça dışarı çıkmamalarını ve evde kalmalarını istedi.

gurer-virus--nedeniyle-baska-ulke--firmalarina-desteklemeleri-durdurun

Gürer “Virüs nedeniyle başka ülke firmalarına desteklemeleri durdurun”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine Ticaret Bakanlığı’nca verilen yanıt, Türk firmalarının yurtdışında markalaşmasını sağlamak için ödenen devlet desteğinden, bu firmaların büyük hisselerini satın alan yabancı ortaklarına milyarlarca lira aktarıldığını ortaya koydu. Ticaret Bakanlığı, Turquality Programı kapsamında hangi yabancı şirkete ne kadar para aktardığını ‘ticari sır’ gerekçesiyle açıklayamadı…

yesilyurt-cevre-ve-insan-sagligini-koruyacak-yatirimlarla-ulke-capinda-adini-duyurdu

YEŞİLYURT, ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞINI KORUYACAK YATIRIMLARLA ÜLKE ÇAPINDA ADINI DUYURDU

“Sağlıklı Bir Dünya, Temiz Çevre İle Mümkündür” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Koronavirüs başta olmak üzere toplum ve insan sağlığını tehdit eden salgınlar ve farklı hastalıkların yayılmasını önlemek; insan, çevre ve doğa sağlığını koruyacak yatırımlar ve toplumda farkındalık yaratacak projelerle mümkündür. Yeşilyurt’umuzda hizmete giren devasa çevre yatırımları ve ödüllü projelerimiz çevre sağlığına verdiğimiz önemin açık bir göstergesidir.” dedi.

vali-gul-ulkemizin-hakli-mucadelesinde-saflarimizi-daha-da-siklastiracagiz

Vali Gül, “Ülkemizin haklı mücadelesinde saflarımızı daha da sıklaştıracağız”

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaşanan son süreci Gaziantep özelinde değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Valilik Amfi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Vali Gül, bu mücadeleyi yaparken hem ülke hem de şehir olarak herkesin üzerine düşen görevler olduğunu kaydetti.

bakan-selcuk-turkiye-avrupada-asgari-ucreti-en-fazla-artiran-ikinci-ulke-oldu

Bakan Selçuk: 'Türkiye, Avrupa'da Asgari Ücreti En Fazla Artıran İkinci Ülke Oldu'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

engelli-bireyler-bu-ulkenin-birer-yurttasidir

Engelli Bireyler Bu Ülkenin Birer Yurttaşıdır.

Engelli bireylerin hakları bir insan hakları sorunu, temelde ise bir yurttaşlık sorundur. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de engelli bireyler temel haklardan yararlanmada ayrımcılıkla karşılaşmaktadır. Kısacası engelli insanların birer birey olduğu gerçeği göz ardı edilmektedir. Engelli bireyler kamusal haklardan yeteri derecede faydalanamamakta, yurttaşlık haklarından mahrum kalmaktadır.

islam-ulkeleri-akademisyenler-birligi-kahraman-askerlerimizin-yanindayiz

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği 'Kahraman Askerlerimizin Yanındayız'

Asırlardır insanlık değerlerine saygılı olan, dünyanın huzur ve güvenliği için zorluklara göğüs gererek özverili çalışmalar yapan, İslam medeniyetinin en önemli hizmetkarı olan Türk Milleti, en son kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile de bu çalışmalarına devam etmektedir.

tum-dunyada-169-ulkede-ve-battalgazide-ayni-zamanda-cevre-temizligi-yapildi

TÜM DÜNYADA 169 ÜLKEDE VE BATTALGAZİ’DE AYNI ZAMANDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Başkan Güder: “Temiz toplum ve temiz çevre için el ele verelim” Let’s Do It!(Haydi Yapalım!)” çevre temizliğine farkındalık hareketi 169 ülke ile eş zamanlı olarak 81 ilde ve binlerce noktada gerçekleştirildi. Bu etkinliğe Malatya’da ise Battalgazi Belediyesi Orduzu Tabiat parkında yaptığı çöp toplama etkinliği ile katkı verdi. Yüzlerce öğrenci ve vatandaşların katılımı ile Orduzu tabiat parkındaki çöpler toplandı ve gelecek nesillere çevre bilinci kazandırmak hedeflendi.