canlı yayın
-aylin-cesur-asgari-ucretlileri-emeklilerimizi-eytlileri-ve-esnafimizi-ciftcimizi-yokluga-mahkum-ettiniz

“AYLİN CESUR: “ASGARİ ÜCRETLİLERİ, EMEKLİLERİMİZİ,, EYT’LİLERİ, VE, ESNAFIMIZI, ÇİFTÇİMİZİ ,YOKLUĞA MAHKUM ETTİNİZ”

10 MİLYONA YAKIN SİGORTALI ÇALIŞANIMIZ AÇLIK SINIRININ ALTINDA! Bugün itibari ile açlık sınırının yaklaşık 2.500 lira, yoksulluk sınırınınsa 8.000 liraya yakın olduğunu söyleyen Cesur, 20 milyon ücretli çalışanın yüzde 43’ünü asgari ücretlilerin oluşturduğunu ve 2.324 lira olan asgari ücret sebebi ile milyonlarca vatandaşın açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığını dile getirdi. Avrupa’da asgari ücretle çalışanların, toplam çalışanlara oranın yüzde 5 ile 15 arasında seyrettiğine dikkat çeken Cesur, “Bunca işsizle ve açlık sınırının altındaki asgari ücretle, bize sunduğunuz vatandaşlarımızın göstermelik düşük sosyal yardımlara muhtaç bir yapıdır” diyerek hükümete yüklendi.

agbaba-koronavirus-asgari-ucretliyi-acliga-surukleyecek

Ağbaba; 'Koronavirüs Asgari Ücretliyi Açlığa Sürükleyecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretlilerin iki yıldır ekonomik krizin yükü altında ezildiğini, virüs krizinin etkisiyle açlığa ve yoksulluğa sürükleneceğini vurgulayarak “Asgari ücretle alınan et 6 kilo, zeytin 10 kilo azaldı. Temel gıdada KDV’nin kaldırılması gerekiyor” dedi.

ucretli-ogretmene-kadro-yok

ÜCRETLİ ÖĞRETMENE KADRO YOK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ücretli öğretmenlerin kadro durumlarını sorduğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ücretli öğretmenlerin kadroya alınması ya da sözleşmeli olmasının olası olmadığını söyledi. Bakan Selçuk”16.12.2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesin