canlı yayın
-aylin-cesur-asgari-ucretlileri-emeklilerimizi-eytlileri-ve-esnafimizi-ciftcimizi-yokluga-mahkum-ettiniz

“AYLİN CESUR: “ASGARİ ÜCRETLİLERİ, EMEKLİLERİMİZİ,, EYT’LİLERİ, VE, ESNAFIMIZI, ÇİFTÇİMİZİ ,YOKLUĞA MAHKUM ETTİNİZ”

10 MİLYONA YAKIN SİGORTALI ÇALIŞANIMIZ AÇLIK SINIRININ ALTINDA! Bugün itibari ile açlık sınırının yaklaşık 2.500 lira, yoksulluk sınırınınsa 8.000 liraya yakın olduğunu söyleyen Cesur, 20 milyon ücretli çalışanın yüzde 43’ünü asgari ücretlilerin oluşturduğunu ve 2.324 lira olan asgari ücret sebebi ile milyonlarca vatandaşın açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığını dile getirdi. Avrupa’da asgari ücretle çalışanların, toplam çalışanlara oranın yüzde 5 ile 15 arasında seyrettiğine dikkat çeken Cesur, “Bunca işsizle ve açlık sınırının altındaki asgari ücretle, bize sunduğunuz vatandaşlarımızın göstermelik düşük sosyal yardımlara muhtaç bir yapıdır” diyerek hükümete yüklendi.

gurer-yabanci-ciftciyi-zengin-etme-anlayisindan-vazgecin

Gürer: “Yabancı çiftçiyi zengin etme anlayışından vazgeçin”

Gürer: “Serbest piyasa ekonomisi, soygun ekonomisine dönüştü” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Tarım Bakanlığı’nın ithalatçı ve yabancı çiftçiyi zengin etme anlayışından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, “Üretici ürettiğinden kazanamıyor, tüketici pahalı ürün alıyor. Serbest piyasa ekonomisi serbest soygun ekonomisi olarak işliyor” dedi.

gurer-ciftciler-icra-kiskacinda

Gürer: “Çiftçiler icra kıskacında”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçiler kredi borçlarını ödemekte dahi zorlanırken üstüne bir de mevsim koşullarına göre beklenen yağış gerçekleşmeyince çiftçilerin kuraklık tehdidi karşısında kaygılanmaya başladığını belirt

gurer-ciftciler-buyuk-husran-yasiyor

Gürer: “Çiftçiler büyük hüsran yaşıyor”

Çiftçi: “Biz ekmezsek insanlar ne yiyecek? Beton mu yiyecek” CHP Niğde Milletvekili Ömür Fethi Gürer, bu yılki alım fiyatı beklentilerinin çok altında kalan pancar üreticilerini, söküm yaptıkları tarlalarda ziyaret etti. Gürer’e sorunlarını anlatan çiftçiler, “Ne ekersek para etmiyor. Dolar arttıkça pancar üretiminde maliyetler 2 katına çıktı ama alım fiyatı çok düşük seviyede kaldı. Fiyatın bu kadar düşük olmasını beklemiyorduk. Bize ekme, çiftçiliği bırak diyorlar” dediler. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise stratejik bir ürün olan şeker pancarı için açıklanan ton başına 336 liralık alım fiyatının, üreticiyi memnun etmediğini belirterek, “ 20 Eylülde alım kampanyası başladı. Üretici en az 16 polar için ton fiyatı 390 TL bekliyordu.2019 yalında müjde diye 1 Eylülde açıklama yapan Cumhurbaşkanı neden bu sefer fiyatı açıklayamadı ”diye konuştu.

gurer-pancar-ciftcisine-darbe---

Gürer: “Pancar çiftçisine darbe”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkşeker tarafından 336 lira olarak belirlenen A kotası şeker pancarı taban fiyatının beklentilerin çok altında kaldığını söyledi.

15-ekim-dunya-ciftci-kadinlar-gunu

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda çalışan kadınların yüzde 95’inin sosyal güvenlik sistemine kayıtlı olmadığını bildirerek, “Kadın çiftçilerimizin sosyal güvenlik sistemine katılımının desteklenmesi için teşvik edici önlemler alınmalıdır” dedi.

gurer-ciftci-perisanliktan-canina-kast-edecek-hale-geldi

Gürer: “Çiftçi perişanlıktan canına kast edecek hale geldi”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi sürecinde çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’ndan çektikleri kredilere yüzde 50 oranında artırım yapılması ve ödemede faiz ve süre yönünde kolaylık sağlanması talebini içeren soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi.

gurer-yerli-ciftciye-mujde-diye-1650-tl-taban-fiyat-veren-iktidar-ithal-bugdayi-2450-tl-getiriyor

Gürer: “Yerli çiftçiye müjde diye 1650 TL taban fiyat veren iktidar ithal buğdayı 2450 TL getiriyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, buğday hasadının tamamlandığı bir dönemde TMO’nun 500 bin ton buğday ve 60 bin ton arpa daha ithal edeceğini ve açılan ihale de yerli çiftçiden esirgenen fiyatın yabancı çiftçiye verilmesinin iktidarın çiftçiyi düşünmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

yesilyurt-belediyesinden-fide-destegi-alan-ciftciler-urun-hasadi-yapiyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN FİDE DESTEĞİ ALAN ÇİFTÇİLER ÜRÜN HASADI YAPIYOR

“Verimli Topraklarımızdan Bereketli Ürünler Topluyoruz” Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, fide desteği verilen Dilek ve Sütlüce mahallelerinde ikamet eden çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek, doğal ve organik ürünlerin hasad işlemlerini yerinde takip ettiler.

gurer-ciftcinin-karagun-dostu--tmo-muteahhit-dostu-cikti

Gürer: “Çiftçinin karagün dostu TMO müteahhit dostu çıktı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TMO’nun hububat depolarının durumunu, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

242-ciftciye-kenevir-uretim-izni-verildi

242 çiftçiye kenevir üretim izni verildi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, üretime izne tabi olan ürünler arasında yer alan kenevir bitkisi üretimi için geçen yıl 242 çiftçiye izin verildiğini açıkladı.

gurer-magduriyet-yasayan-ciftcilere--yeni-bir-hak-taninmali

Gürer: “Mağduriyet yaşayan çiftçilere yeni bir hak tanınmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hazineye ait tarımsal arazilerinin, kiracı ve kullanıcılarına yarı fiyatından satışına imkan sağlayan düzenlemeden, çeşitli nedenlerle faydalanamayan hazine arazisi kiracılarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istedi.

aylin-cesur-don-oldu-sel-oldu-yine-de-ciftciye-yardim-yok-oldu

AYLİN CESUR: “DON OLDU, SEL OLDU, YİNE DE ÇİFTÇİYE YARDIM YOK OLDU””

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur'un “AYLİN CESUR BAKANA DEDİ Kİ: “DON OLDU, SEL OLDU, YİNE DE ÇİFTÇİYE YARDIM YOK OLDU””