canlı yayın

TOKATSPOR'DA KİRLİ PAZARLIK

27 Kasım 2013 Çarşamba 08:37
tokatsporda-kirli-pazarlik

Tokatspor kulübünü haksız alacak iddiasıyla “TOKATSPOR'A TOKAT” haberimiz den sonra kirli pazarlıklar ortaya çıktı.

Mağdur durumda olan Tokatspor kulübü mağduriyetini kanuni yoldan aramayıp, Eski kulüp başkanı Sami Ülkü ile pazarlığa oturup icradaki senedin haksız olduğu eski yöneticiler, kayyum heyeti tutanakları, kamera kayıtları ve kongre üyeleri tarafından bilinmesine rağmen kanuni yoldan itiraz etmeyerek el altından pazarlık ile anlaştılar.

 TOKATSSPOR kulübünü mağdur etme girişimleri akıllarda soru işaretleri doğurmaya başladı. Tokatspor'un mağdur olduğunu her toplantı ve ortamda dile getirenler ne oldu da bu Tokatspor kulübünün haksızlığa uğradığını unuttular.

 Bakış gazetesi Tokatspor kulübünü zarara uğratanların yapmış olduğu açıklamaları kamuoyuna deşifre ediyor.


 Ne odluda çark ettiler?

 Tokatspor eski yöneticisi Dr. Bilal Durmaz. Tokatspor yayarına düzenlenen gecede Tokat valisi Mustafa Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin'in bilhassa dinlemesini istirham ettiği açıklamada “Şimdi bu cümlemi özellikle sayın Başsavcımın dinlemesini istirham ediyorum; Gerçekte bu borcun yarısı yaklaşık olarak sanal bir borçtur. Gerçekte o toplantı yapılmamıştır ve senet sanal bir senettir. Tokatspor'da alacaklı olduğunu söyleyen kişi gerçekte borçlu olan kişidir. Alacaklı değil, borçludur senede göre. Ama ben hukukçu olmadığım için o hukuki boyutunu tam bilmiyorum. Hukuksal açıdan bu ne anlama gelir bilmiyorum ama bu borcun neredeyse yarısı sanal bir borçtur ve Tokatspor'un kafasına asılan bir torbadır. Ve Tokatspor gerçekte bunun sıkıntısını çekmektedir.   Tokatspor'un böyle çok sıkıntılı olacak şeyi de yoktur.” Vurgusunu yaptı. Tokat valisi Mustafa Taşksen'in bu konuya dair suç duyurusu var “ Tanıklığı olan varsa beyanatta buluna bilir” dedi

 Tokatspor kulübü eski As başkanı Mustafa Çevirgen'in de aralarında bulunduğu Tokatspor kulüp başkanı ve yöneticileri ile yapılmış olan toplantıda “ Sami Ülkün'nün alacağı yoktur. Bu iş mahkemeye intikal ederse orada alacaklı olmadığını söylerim. Tokatspor'un menfaati için ne gerekiyorsa yapılmasına taraftarım” bilgisini verdi.

 Tokatspor kulübü, Sami Ülkü'nün icraya vererek tahsil ettiği senedin gerçeği yansıtmadığını kulübe gelen icra takibi emrine o dönemim kulüp başkanı. M.Aktürk'ün neden itiraz etmediğine anlam veremediklerini belirterek. Şayet bu konuda bir suç duyurusunda bulunulursa kulüp olarak mağdur oldukları belirtip gerekli yasal işlemin yapılmasın takipçisi olacaklarını belirtiler.

 Tokatspor yöneticisi TSO Başkanı Ahmet Arat, 2010 tarihli kongre'de “ İcralık olan senette belirtilen eczane yerlerine ait borcun kulüple alakalı olmadığı Sami ülkü ve yönetim kurulunun şahsi olarak bu borcu üstlendiklerini” belirtti.

 Tokatspor'un yapmış olduğu 2011 yılındaki kongrede Divan başkanlığı yapan Mustafa Şahin ve divan kâtip üyelerinin kongre salonunda konuşulan ve karara bağlanmasını istediği “ Eczane yerlerine ait borcun kulübe ait olmayıp Sami Ülkü ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin şahsi borçları olduğu” kayıtlara geçirilmedi.

 Basın mensuplarının kongreye resmen davetli olduğu ortamda ve kamera kayıtlarında açıkça belirtilen bu konuşmaların divan heyeti tarafından tutulan tutanakla bağdaşmadı görülmektedir.

               ŞİMDİ SORUYORUZ?

 Bakış gazetesi olarak Aralık 2012 tarihli gazetemizde yayınlanan haber üzerine ve bu geçen süre içerisinde;


 *Dr. Bilal Durmaz'ın yapmış olduğu konuşmada “ O senet sanal bir sanal senettir” açıklamasının ardından ve Tokat'ta yayın yapan yerel gazetede bu haberin yayınlanması, bu gazete haberi üzerine yapmış olduğu açıklamanın yalan olduğuna, asılsız olduğuna dair her hangi bir resmi itirazı olmamış olması ve ardından söylediği sözleri iş resmileştiğinde değiştirerek böyle bir açıklamasının olmadığını beyan etmesi üzerine soruyoruz. 1- Dr. Bilal Durmaz'ın Tokat valisi Mustafa Taşkesen, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin'in bilhassa dinlemesini istirham ettiği açıklamayı, neden değiştirdi? 2- Dr. Bilal Durmaz'ın toplantıda yapmış olduğu açıklama neden dikkate alınmadı? 3- Dr. Bilal Durmaz'ın yapmış olduğu açıklama Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin'in de dinlediği, yerel gazetede ve çeşitli internet sitelerinde yayınlamış olması, Durmaz'ın bu açıklamayı kendi yapmamış gibi ifade vermesi kamu ve kamuoyunu aldatmış olmuyor mu?

 
*Tokatspor kulübü eski Asbaşkanı M.Çevirgen'inde aralarında bulunduğu Bakış gazetesi ekibi ve yöneticiler ile yapılmış olunan toplantıda Çevirgen, Tokatspor'un menfaati için ne gerekiyorsa yapılsın, konu mahkemeye intikal ettiğinde tüm gerçekleri orada açıklayacağım. Sami Ülkü'nün kulüpten alacağı yoktur. Kongrede sizlerde oradaydınız, hatta kamera kayıtlarınızda var. Bunu internetten de izledim o borç kulübe ait değil, üzerime ne düşüyorsa yapacağım savcı beni çağırırsa orada gerçeği açıklayacağım dedi. 1- Yapılmış olan toplantı ve diğer zamanlarda da sık sık beyan ettiğiniz Ülkü'nün kulüpte alacağı yoktur beyanatlarınız ve kongre de alınan kararı da bildiğiniz halde neden bu gerçekleri yetkili makamlara açıklamadınız? 2- Ülkü'nün alacağı olmadığını, Tokatspor'u mağdur edildiği gerçeğini neden saklıyorsunuz?

 
*Tokatspor kulübü olarak icra konusunda mağdur durumda olduğunuz, mağduriyetin giderilmesi için neden suç duyurusunda bulunmadınız?


 *Tokatspor'un 2010 tarihli kongresinde divan heyeti tarafından tutulan tutanak ta 'eczane yerlerine ait borcun Tokatspor kulübüne ait olmadığı' neden belirtilmedi?


 *Tokatspor'un 2010 tarihli kongresinde yedi emin ve arabulucu olarak görev yapan TSO Başkanı Ahmet Arat, kongre de yaşanan gerçekleri göz ardı ederek Tokatspor kulübünün zarara uğratılması ve karşılığında kişilere menfaat sağlamış olmuyor mu? 1- Yedi emin olarak kendisinde bulunan senetler neden şuanda icra dosyasında işlem takibinde?   2- Kongre salonunda yapmış olduğu açıklama ile divan heyetinin yapmış olduğu tutanağın aynı olmamsına neden itiraz etmedi? 3- Tokatspor'un menfaati için gerçekleri kamu ve kamuoyundan neden saklı tutuyor?


*Bakış gazetesinin aralık 2012 tarihli sayısında   “TOKATSPOR'A TOKAT” başlıklı haberimizin takipçisi olup gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

 Haberimiz üzerine başlatıldığı iddia edilen soruşturma sümen altı mı edildi?

 
*Kirli pazarlık sonucu aralarında ödeme planı yapan eski kulüp başkanı Sami Ülkü ve Tokatspor kulüp yönetimi Başkanlık konusunda takas mı yapacaklar?

YHA/ Tayfun Yiğit


Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokatspor, Savcı, Klüp, Başkan, Şok, İddia


Haber okunma sayısı: 5708

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER