canlı yayın

ÇİRKİN SALDIRI

02 Eylül 2019 Pazartesi 13:57
cirkin-saldiri

Oysaki spor barış ve kardeşliktir. Hak arama kaba kuvvet ile değil yasal yolla hak aranmalıdır.

 Ülkemizin çok önemli bir yol ayrımında olduğu şu günlerde yaşanan çirkinlikleri yazmam birçoğunuz tarafından yadırganacaktır, ama böylesi çirkin olayların aşılması için belki de sporun o değerlerini kullanmak faydalı olacaktır.

Ülkemizde futbol ligi başladı beraberinde güzelliklerin yanında çirkinliklerde başladı.


Malatya da bir tv kuruluşunda spor müdürlüğü yapan Murat Akkaya ve sevilen siyasetçi iş adamı Hulisi Porgalı ya Y.Malatyaspor-Alanya müsabakası sonucu protokol tribününde kulüp Başkanı Adil Gevrek ve beraberindeki yöneticiler tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmuş. Olaya stat güvenlik birimlerin müdahalesi neticesinde Gazeteci M.A ve işadamı H.P darp edilmekten kurtarılmış.
Saldırıy uğrayan medya mensubu M.A  a  '
 kulüp Başkanı Adil Gevrek ve berberinde çogu idareci on kişinin çirkin saldırı ve darp girişiminde bulundular. olayın büyümemesini güvenlik önledi ilk saldırı anında Adil Gevrek bana vurmayı başardı' konunun takipcisi olacağını belirtti.


Tokat’ta Toktspor müsabakası öncesi Tokatpor kulüp Müdürü Murat Yalınalp spor muhabiri Muhsin Şenocak a önce sözlü ardından fiziki saldırı.
Kulüp müdürü M.Y.nın spor muhabiri ve beraberindeki gazeteciyi stada 
 maç izleme girişimini engelleme neticesinde medya mensubu M.Ş a darp girişimi sonucu arbede yaşanmıştır.


Her iki yerde yaşanan çirkin saldırılarda medeya mensuplarının hedef alınması düşündürücüdür.


Oysaki spor barış ve kardeşliktir. Hak arama kaba kuvvet ile değil yasal yolla hak aranmalıdır.


Tüm bu sanat dalları gibi sporda insanları, kentleri, ülkeleri birbirine yakınlaştırır, kaynaştırır. İnsanlar arasında kardeşliği, barışı ve hoşgörüyü geliştirir. Barışın sürekli olmasına katkı sağlar. Bunun için evrenseldir. Spor bir yandan insanların yarışarak, kazanma hırslarını ve egolarını tatmin etmelerini sağlarken, öte yandan kazananı takdir ederek, alkışlayarak, hoşgörülü olmayı, hırslarını bastırmayı, kontrol altında tutmayı ve paylaşmayı da öğretir. İnsanların aidiyet duygularını da temin eder sporun, bu bireysel katkısının yanı sıra kent kültürü oluşumuna, kent hemşerisi oluşturulmasına da katkısı unutulmamalıdır.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Malatya, Tokr, Spor, Saldırı


Haber okunma sayısı: 3014

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER