canlı yayın
keskin-kisitlama-suresi-yilbasi-oncesiz-ve-sonrasinda-sadece-esnaflar-icin-uzatilmali

Keskin: Kısıtlama süresi yılbaşı öncesiz ve sonrasında sadece esnaflar için uzatılmalı

Keskin: Kısıtlama süresi yılbaşı öncesiz ve sonrasında sadece esnaflar için uzatılmalı MESOB Başkanı Şevket Keskin, yılbaşı öncesi ve sonrasında kısıtlama sürelerinin sadece esnaflar için uzatılmasını isteyerek, “Market ve alışveriş merkezleri kapalı kalsın, bu kez esnaf iş yapsın. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomik sıkıntıya karşı ‘Ohhh’ diyebilmesini sağlamalıdır.” dedi.

-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

mhp-lideri-bahceliden-izmir-depremi-sonrasi-gecmis-olsun-mesaji

MHP Lideri Bahçeli'den İzmir depremi sonrası geçmiş olsun mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde depremi sonrası, geçmiş olsun mesajında bulundu. Bahçeli, "Şiddetli depremden etkilenen İzmirli vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Devlet-millet dayanışmasıyla zorlukların üstesinden gelineceğine inanıyorum" dedi.

ferah-modern-ve-kaliteli-alanlara-sahip-guzel-bir-eseri-malatyaya-kazandiracagiz--

“FERAH, MODERN VE KALİTELİ ALANLARA SAHİP GÜZEL BİR ESERİ MALATYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi’ alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

bilim-kurulu-uyesi-acikladi-eylulde-10-merkezde-basliyor

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eylül'de 10 merkezde başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19´a karşı Çin ile Almanya ve ABD´nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3

karagoz-mahallesi-uzun-yillar-sonra-asfalta-kavustu

KARAGÖZ MAHALLESİ UZUN YILLAR SONRA ASFALTA KAVUŞTU

GÜDER: “VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR” Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Karagöz Mahallesinde gerçekleştirilen Asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Güder, “Hedefimiz 2021 yılı içerisinde asfaltsız yolumuzun kalmaması” dedi.

uzun-yillar-sonra-eskimalatya-namazgahta-kurban-bayrami-namazi-kilind

UZUN YILLAR SONRA ESKİMALATYA NAMAZGAH’TA KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILIND

Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrası hazır hale getirilen Battalgazi Namazgâh'ta uzun yıllar sonra ilk kez Kurban Bayramı namazı heyecanı yaşandı. Battalgazi Namazgâh alanında koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşen Kurban Bayramı Namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, huşu içerisinde kılınan Kurban Bayramı Namazında protokolde hazır bulundu.

yesilyurt-belediyesi-ayasofyadaki-ilk-cuma-namazindan-sonra-kayisi-dagitacak

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, AYASOFYA’DAKİ İLK CUMA NAMAZINDAN SONRA KAYISI DAĞITACAK

“Tarihi Ana Şahitlik Edenlere Malatya Kayısısı İkram Edeceğiz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 24 Temmuz Cuma günü kılınacak Cuma Namazıyla yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Cami önünde Malatya’nın dünyaca ünlü kayısısını ikram edeceklerini ifade ederken, “Ayasofya'daki ilk Cuma namazı sonrası orada bulunan kardeşlerimize bu özel günde ağızlarda da özel bir tat bırakmak için kayısı ikramımız olacaktır.” diye konuştu.

deprem-sonrasi-kentsel-donusum-icin-ilk-adim-atildi

DEPREM SONRASI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIM ATILDI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİNİ ŞEHİTFEVZİ MAHALLESİNDE BAŞLATIYOR 24 Ocak tarihinde Elazığ’da yaşanan ve Malatya’da da yüksek oranda etkisi görünen Deprem sonrası ‘Kentsel dönüşüm gereklilik değil, zorunluluktur’ düsturuyla harekete geçen Battalgazi Belediyesi , çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tam destek geldi. Resmi Gazetenin 28 Haziran 2020 tarihli nüshasında yayımlanan karar ile Şehitfevzi mahallesinde 110 dönümlük alan riskli alan ilan edildi.

salgin-sonrasi-dunya-turkiye-ve-bolgedeki-gelismeler-2

SALGIN SONRASI DÜNYA, TÜRKİYE VE BÖLGEDEKİ GELİŞMELER (2)

algının Türkiye ve bölgeye etkisine gelince; Türkiye açısından ithal ;ikamesi ekonomisine dayalı ana ihracat kalemlerindeki malların tedarik zincirindeki değişmeler nedeniyle üretiminde aksamalar olurken, maliyetleri de artacağından iç ve dış ticarette bir daralma görülmesi kaçınılmazdır.

chp-malatya-deprem-sonrasi-puturgeye-gitti

CHP Malatya Deprem Sonrası Pütürge'ye Gitti

Dün akşam saatlerinde Malatya'nın Pütürge ilçesi Çayköy merkezli meydana gelen 5.3 şiiddetindeki depremin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz sabahın ilk saatlerinde bölgeye giderek Çayköy sakinleri ile bir araya geldi

maske-ve-eldivenlerin-cikarildiktan-sonra-hemen-cope-atmayiniz

Maske ve eldivenlerin çıkarıldıktan sonra hemen çöpe atmayınız

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar: "Salgında maske ve eldiven gibi tıbbi atıklar artış gösterdi.

normallesmebayramdan-sonra-nereler-acilacak

NORMALLEŞME,,BAYRAMDAN SONRA NERELER AÇILACAK

Türkiye'nin normalleşme takvimi, Ramazan Bayramı'nın son günleri gelirken gündemde yer almaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından “Bayramdan sonra daha özgürüz” müjdesini vermişti. 11 Mayıs tarihinde kuaför, berber ve AVM'lerin açılmasıyla başlayan ilk normalleşme adımı sonrası, ikinci süreç kademeli olarak işleyecek. Ramazan Bayramında uygulanan dört günlük sokağa çıkma yasağının ardından normalleşme sürecinde ikinci aşamaya geçilecek. İkinci aşama kapsamında şehirler arası seyahat yasaklarının kaldırılması ve sokağa çıkma yasaklarının son bulması bekleniyor. Normalleşme takvimi 27 Mayıs ikinci aşama takvimi ile yarından itibaren başlayacak. Peki, normalleşme ne zaman başlıyor? Toplumsal yaşamda neler değişecek? İşte, merak edilen detaylar…

son-dakika-okullar-bayramdan-sonra-boyle-acilacak-iste-son-karar

SON DAKİKA ,Okullar bayramdan sonra böyle açılacak! İşte son karar

Herkesin merak ettiği 'okullar ne zaman açılacak?' sorusunun cevabı bulundu. Bayramdan sonra okullar böyle açılacak:

koronavirus-sonrasi-dunyayi-neler-bekliyor

Koronavirüs sonrası dünyayı neler bekliyor?

Tüm ülkelerin ekonomilerini de derinden sarsan, gündelik yaşamı da değiştiren yeni tip koronavirüs salgını bittiğinde dünyayı nelerin beklediğiyle ilgili Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yükselir, salgın sonrası yeni bir dünya düzenine geçileceği öngörüsünde bulundu. Yükselir, "Yeni dünya düzenine geçiş bu virüs gibi hızlıca yayılacak. Dünya'da hiçbir ülke ya da Avrupa ile Ortadoğu gibi hiçbir coğrafi bölge bu değişimden muaf olamayacak. Bugünün büyük şirketlerinin bazılarının yok olacağını, insanın sanata bakışının değiştiğini gözlemleyeceğiz " dedi.

calik-dunyada-depremden-45-gun-sonra-yeni-konut-ihale-surecini-baslatma-ornegi-azdir-bunu-turkiye-basardi

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı”

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı” AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, gelerek 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremi sonrasında Doğanyol ve Pütüre ilçelerinde yapılan ve yapılacak çalışmaların mahalle muhtarları ile istişare etti. Çalık, “Depremden 45 gün sonra yeni konut yapımı için sürecin başlatılmış olma örneği dünyada azdır. Bu durumu büyüyen Türkiye gerçekleştiriyor.” dedi.

cengizden-deprem-sonrasi-baskan-gudere-gecmis-olsun-ziyareti

CENGİZ’DEN DEPREM SONRASI BAŞKAN GÜDER’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Battalgazi ve Kuluncak’ta ki yatırımlar konuşuldu Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz’i makamında konuk etti.

calik-depremden-1-saat-sonra-deprem-bolgesindeydik

Çalık, 'Depremden 1 saat sonra deprem bölgesindeydik'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Depremden sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devlet kurumlarımız bütün bakanlarımız, her biri kendi alanlarında çalışmalarını yaptılar.” dedi.