canlı yayın

VURUN ABALIYA!

29 Temmuz 2019 Pazartesi 13:10
vurun-abaliya

Tokat halkı Tokatspor sevdası için ekmek parasını verdi, kimi zaman cep harçlığını verdi, kimi zaman yatağını, yorganını sattı. Kimin evine, kiminin iş yerine icra el koydu. Kimi zaman Valilik, Belediye ve kurumlar her türlü riski göze alarak Tokatspor’a destek verdi. Kimi zaman Tokatspor’un adını kullananlar da oldu, haksız kazanç elde edenlerde oldu. Kulübün menfaati için açılan davalara müdahil olamayan delegeler ne iş bu vurun abalıya…

Spor Şehre ekonomi ve manevi yönden güç katar. O şehrin gelişimine, turizmine kalkınmasına Futbol ise ayrı bir güç katar.


Anadolu da öyle büyük paralarla kulüpler kurulmuyor. Mütevazi bir bütçe ile bu işler görülüyor.

Kimseden çoluk çocuğunun rızkını versin demiyoruz. Şehirde para kazananların bu şehrin kalkınmasına turizmine katkısı olan Tokatspor a azda olsa yardım etmesi gerekiyor. Ne yazık ki bu güne kadar Tokat ta bu anlamda katkı ve destek yeterince bulunamadı.


1969 yılından beri Tokatspor buraya kadar gelirken sıkıntılar ve zorluklarla geldi. Kayyumdan alındı bunu yaparken Valilik, Belediye ve kulüp Başkanları ellerinden geleni yaparak. Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı ve birçok süper lig takımını Tokat a getirdi. Bu takımların gelmesi Tokat’a ekonomi ve turizm açısından büyük katkı sağladı. Bu takımların taraftarları Tokat ı tanıdı. Bu tanıtımı yaparken milyarlar harcansa yapılmazdı. Şehrin kalkınması için sadece Futbol olarak görmemeliyiz bu kulübe sahip çıkmalı..

 

Ne yazık ki sahip çıkamadınız.

Tokatspor A.Ş. olurken sır dolu sorular ortada kaldı.

Sorulara cevap alınmadan Tokatspor 2.ligden 3.lige düştü.


Sorulara cevap alınamadığı ortamda hedefteki kişi Tokat belediye Başkanı oldu.

Tokastpor’u belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Tokatspor A.Ş için karşı tarafla anlaştı iddiaları ortaya atıldı.


Tokat Valiliğinin, belediyesinin yıllardır Tokatspora verdiği destekleri inkâr edenler olursa vebale girerler. O konuları burada açıklamayacağım.  Bu kurumların desteği olmazsa idi Tokatspor un bu güne kadar adı b bile kalmazdı. Valiliğin, Belediyenin yaptıkları yaptığı ile bir kenarda kalsın.

Başkan Eroğlu nun futbol sevgisi olmaya bilir ama ekonomi yönden desteği inkar edilemez burada savunuyor diye bilirsiniz, yağcılık yapıyor diyebilirsiniz.


Tokatspor’u buraya getirenlerin asıl sorumlusu Tokatspor kongre delegeleridir.


Başkan Eroğlu da kongre delegesi ise onun sorumluluğu da diğer delegeler kadardır.


Belediye Başkanı Adnan Çiçek döneminde Tokatspor’un farklılığı vardı inkâr edilemez Başkan Çiçek futbolu seviyordu desteği manevi yönden fazla idi. Başkan Çiçek’in Tokatspor’un şahlanışında, başarısında katkısı büyüktü. Taşın altına elini, gövdesini koyuyordu.


Kısacası Başkan Çiçek manevi ve maddi katkılar(!) sağlıyordu, Başkan Eroğlu maddi desteği ile Tokatspor’un yanında oldu.


Tokatspor’u bu sürece getiren nedenin en büyüğü kongre delegeleri ve iş adamları oldu. Kongre delegeleri A.Ş olacağını bildiği halde şu anki yönetime kulübü telim ederken tek düşünceleri..

Cebimizden fazla para çıkmaz A.Ş. bu yükü taşır bizde Tokatspor sevdalısı olarak manevi destek veririz demişlerdir galiba..


Tokatspor’a, tüm spor branşlarına  yıllardır en büyük maddi ve manevi desteği veren şehrin onuru gururu Sayın Ali Diren, Orhan Diren in sahibi bulunduğu ( DİMES) e neden o dönemlerde bu imkanı tanımadınız onu da sormak isterim çok değerli Tokatspor kongre delegelerine..

A.Ş. olana kadar delegeler kulüp başkanını seçiyor istemediği zaman o başkanın gitmesi için kulis yapıyorlardı. Şimdi bu hakları ellerinden gidince..


Vurun abalıya misali..

Valiye, Belediye Başkanına, STK başkanlarına tepki gösterip tek sorumu onlarmış gibi lanse etmeleri ne kadar inandırıcı gelir orası ayrı bir konu..


Tokatspor A.Ş. kararı şuan geçerlidir. Eğrisi doğrusu ile olay bu.

Tokatspor taraftarı yine cefayı çekmeye devam edecek onların kaderi bu. İnşallah sefa çekeceği günler uzakta kalmaz..


Sezon başında kongre öncesi elde ettiğim bilgiler ve belgeler doğrultusunda bu kişiler hakkında gerekli uyarımı yaptım o günün sözde  kahraman delegeler karşı çıktınız..


Tokatspor’ desteğini esirgemeyenlere hayatta olanlara sağlıklı huzurlu bir yaşam temenni ederim, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet dilerim


Ne Diyelim !..


Doğruya doğru, eğriye eğri diyoruz. İlkemizden ödün vermeden haberliğimiz gazeteciliğimize devam ediyoruz.


Haber yapmak, yorum yapmak, eleştirmek, araştırmak kişilik haklarıma dokunmadan kamu yararını ön planda tutup kamuoyunu aydınlatmak bizim görevimizdir.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Eroğlu, dimes, vali, Tokatspor


Haber okunma sayısı: 3114

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER