AKP
AKP

Gürkan Devam Edecek mi?

09 Eylül 2019 Pazartesi 22:12
gurkan-devam-edecek-mi

C.B R.Tayyip Erdoğan, Malatya milletvekillerinin çıkarlarını ön palanda tutup koruma kalkanına mı alacak.

 Mart 2019 seçimleri sonucu Malatya gündemi Büyükşehir belediyesinin borç batağında olması, harcamalarda usulsüzlüğün olduğu, kiralık araç ve iş makinelerinin fazla olduğu gerekçesi ile Eski belediye Başkanları ile yeni belediye Başkanı Gürkan arasındaki soğuk savaşa milletvekillerinin katılması ile sessiz bekleyiş devam ediyor.
Malatya Büyük şehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptığı açıklamaların arkasında duracak mı yoksa açıklamaların üstü kapatılıp iddialar tozlu raflarda mı kalacak?

 

Eski belediye Başkanı şu anki AK Parti milletvekili Ahmet Çakır ‘Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni 509 milyon lira ile devrettiğini belirterek, "60 milyon civarında da alacaklarımız vardı’.  Çakır, görevimi Hacı Uğur Polat'a bıraktığımda belediyenin borcu 509 milyon liraydı" bilgisini verdi.

 

Milletvekili olan Ahamet Çakır’ın yerine belediye Başkanlık koltuğuna oturan H.Uğur Polat "Yanlış hesap yapmış, benim bıraktığım borç 801 milyon lira olduğunu belirtti.

Polat, nasıl hesap yaptı anlamadım diyerek Gürkan'ı eleştirdi. 

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 778 milyon TL borcu bulunduğu belirtti.

Açıklamanın ardından olanlar oldu.

Eski belediye Başkanları ve milletvekilleri Başkan Gürkan’a karşı cephe alarak mücadele başlattı.

Başkan Gürkan, belediyenin var olan bütçesinin borç ve faiz sarmalında olduğunu belediyeyi şu ana kadarki tespitlere göre 1 milyar 778 milyon 257 bin 657 TL 23 kuruş  (Eski parayla 1 katrilyon 778 trilyon 257 milyar 657 milyon 23 bin lira) borçla devraldıklarını söyledi.

Bir başka iddia ise yemek bedeli olarak milyonlarca lira ödendiği yapılan ödemeler ise şu şekilde; 2015 yılında 50 tane misafir, 50 tane misafire 2 milyon 295 lira para harcaması. 2016 yılında 70 tane misafir gelmiş ve toplamda 2 milyon 279 lira para harcanmış. 2017 yılında 89 misafir gelmiş harcanan para 2 milyon 785 bin TL. 2018 yılında 45 tane misafir gelmiş harcanan para 3 milyon 800 bin TL. Toplam 254 kişi gelmiş  11 milyon 459 bin lira para harcanmış eski parayla değerlendirirsek 11 tirilyon 459 bin lira para harcanmış.


Başkan Gürkan: “Hepimiz kemer sıkacağız.. Milletin, fakirin, garibin, yetimin hak ve hukukunu koruma noktasında azami hassasiyeti göstereceğiz.”


600 tane iş makinesinin ihalesi iptal edildi

Tasarruf tedbirleri kapsamında 600 adet iş makinesinin ihalesini de iptal ettiklerini açıklayan Başkan Gürkan, ‘Zaten belediyenin  399 tane kendi iş makinesi var. Bu iş makinesi Malatya’ya fazlasıyla yeter ve artar. 600 tane iş makinesinin ihalesini iptal ettik. 600 tane iş makinesinin buraya gereği yok Buradaki birlik ve beraberlik, dirlik ve düzen  içinde çalışırsak, ben inanıyorum ki önümüzü daha da açacağını belirtiyor.

 Halef ile seleflerin söz düellosunda borç ortada kaldı.

Başkan Gürkan açıklamalarının arkasında duracak mı yoksa baskılara boyun eğip koltuğun esirimi olacak bunu zaman gösterecek.

Görünen o ki C.B R.Tayyip Erdoğan, Malatya milletvekillerinin çıkarlarını ön palanda tutup koruma kalkanına mı alacak.

Başkan Gürkan, halka söz verdiği projeleri her türlü engelleme ve kısıtlamaya karşı yerine getirebilecek mi?

Malatya AK Parti içerisindeki kısır çekişmenin, çıkar ve rantın ön planda tutulmasına Milletvekili gruplaşmasının kurbanı mı olacak..

Gelişmeleri takip edip kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz..

Haber Kaynağı: YHA



Haber okunma sayısı: 17052

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER