canlı yayın
buyuksehir-ve-kizilaydan-esnafa-1-milyonluk-gida-yardimi

BÜYÜKŞEHİR VE KIZILAY’DAN ESNAFA 1 MİLYONLUK GIDA YARDIMI

GÜRKAN: BU SIKINTILI PANDEMİ SÜRECİNİ BİRLİKTELİK VE DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılay’ı ortak bir projeye imza attı. Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşayan esnafa bir nebzede olsa yardımcı olmak için gıda paketi dağıtımı gerçekleştiriyor. ‘Büyükşehir Esnafın Yanında’ sloganıyla gerçekleştirilen gıda dağıtımında oda başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Gürkan, “Her şeyi bütün olarak pay etmeyi paylaşmayı bilmemiz lazım. Kızılay ve diğer STK’larımızla güzel çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Burada güzel bir birliktelik var önemli olan bu birlikteliktir” dedi.

milyon-kisi-basina-dusen-vaka-sayisinda-dunya-birincisiyiz

MİLYON KİŞİ BAŞINA DÜŞEN VAKA SAYISINDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Yİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türkiye’nin Covid-19 pandemisinde gelinen noktayı Meclis kürsüsüne taşıdı. Konuşmasında: “Sağlık Bakanlığı’na göre 30 bin vakayla Dünya 3’üncüsüyüz. Ama durum söylenenden maalesef daha vahim.” dedi. Cesur, “Biz bilim adamlarının, bilimden biraz mürekkep yalayanların hesaplar yaparak doğruyu tahmin etmesi çok kolay. Vaka 30 bin derken, Covid (+) olmayanlar sayılmıyor, halbuki Covid testi pozitif Covid-19 hastaları toplam vakaların yarısından az. Vaka sayımız aslında 50-60 bin civarında. Sahadan aldığımız bilgilerle de bu sonuçları doğrulayabiliyoruz. Hiç kimse kimseyi kandırmasın, batmışız batmış!” diyerek sert şekilde Meclis kürsüsünden uyarılarını ve yapılacakları sıraladı.

buyuksehir-ziyan-olmasin-sifa-olsun-dedi-5-milyon-600-bin-liralik-ilac-topladi

BÜYÜKŞEHİR ‘ZİYAN OLMASIN ŞİFA OLSUN’ DEDİ, 5 MİLYON 600 BİN LİRALIK İLAÇ TOPLADI!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası’nda toplanan 725 bin TL değerindeki ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH) teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binasında gerçekleştirilen teslim törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte İHH üyeleri katıldı. Daha önceki kampanyalarla birlikte toplamda 5 milyon 600 bin liralık ilaca ulaşılmış oldu.

21-adet-baraj-golune-5-milyon-adet-yavru-balik-birakilacak

21 Adet Baraj Gölüne 5 Milyon Adet Yavru Balık Bırakılacak.

Dsi 9. Bölge Müdürlüğü Tarafından, 21 Adet Baraj Gölüne 5 Milyon Adet Yavru Balık Bırakılacak.

esenlikte-yillik-1-milyon-tllik-elektrik-tasarrufu-saglandi

ESENLİK'TE YILLIK 1 MİLYON TL'LİK ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLANDI

Şirket olarak en zorunlu giderlerinin başında elektriğin geldiğini belirten Genel Müdürü Ünlü, “Kamu kaynaklarının sorumlu ve bilinçli kullanımına had safhada özen gösteren kuruluşumuz, 2020 döneminde de önceden olduğu gibi bu gider kalemini olabildiğince azaltmak ve kamu kaynaklarını verimli kullanmak adına çalışmalarda bulunmuştur” dedi.

calik-malatyada-kooperatifler-araciligiyla-3-bin-275-esnafa-1587-milyon-lira-faizsiz-kredi-verildi

Çalık: “Malatya’da kooperatifler aracılığıyla 3 bin 275 esnafa 158,7 milyon lira faizsiz kredi verildi.”

Çalık: “Malatya’da kooperatifler aracılığıyla 3 bin 275 esnafa 158,7 milyon lira faizsiz kredi verildi.” AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatiflerimiz kanalıyla 24 Ocak’tan itibaren Malatya’daki 3 bin 275 esnafa 158 milyon 700 bin lira tutarında 50 bin liralık faizsiz kredi verildi.” dedi.

malatyaya-252-milyon-tllik-aritma-tesisi

Malatya’ya 252 milyon TL’lik arıtma tesisi

Malatya’ya 252 milyon TL’lik arıtma tesisi Çalık: “Malatya’mıza günlük 80 bin metreküplük arıtma tesisini yapıyoruz” AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgesinin mevcut arıtma tesisinin yetersizliği nedeniyle 252 milyon TL keşif bedelli yeni bir arıtma tesisi yapım işinin ihalesinin 24 Eylül’de gerçekleştirileceğini açıkladı.

oxford-universitesi-profesoru-corona-virus-ortaya-cikmadan-once-yillarca-pusuda-bekledi

Oxford Üniversitesi profesörü: Corona virüs ortaya çıkmadan önce yıllarca pusuda bekledi

Oxford Üniversitesi'den Profesör Dr. Tom Jefferson, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha önceki yıllarda İspanya, İtalya ve Brezilya’dan alınan kanalizasyon suyu örneklerinde görüldüğünü ve uygun çevre koşullarının ortaya çıkmasının ardından mutasyona uğrayarak salgını yarattığını açıkladı.

battalgaziye-10-milyon-liralik-spor-yatirimi

BATTALGAZİYE 10 MİLYON LİRALIK SPOR YATIRIMI

BAKAN KASAPOĞLU: “İNSANIMIZIN SPORLA BULUŞMASINI HEDEFLİYORUZ” Bir dizi ziyaretler için Malatya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Battalgazi için yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler aktardı. Hanımınçiftliği mahallesi, Battalgazi mahallesi, Selçuklu mahallesi, İskender mahallesi, Hatunsuyu Mahallesi, Başharık Mahallesi ve Eskimalatya mahallesine semt sahaları kazandıracaklarının altını çizen Bakan Kasapoğlu, Orduzu mahallesin de ise nizami şartlara uygun sentetik bir sahayı gençlerin hizmetine açacaklarının müjdesini verdi. Battalgazi Bölgesine yapılacak yatırımların 10 milyon civarında olduğu ifade edildi.