canlı yayın

VAY HALİNİZE !

24 Eylül 2020 Perşembe 10:06
vay-halinize-

Tokat OSB Müteşebbis heyet Başkanı Vali Ozan Balcıya soruyoruz OSB de bu güne kadar yapılan uygulamalar ve işlemlerde usulsüzlükler olduğu yönündeki iddialarla ilgili her hangi bir inceleme, araştırma girişiminiz oldu mu?

 Duyumlar İddialar Doğruysa.
Vay halinize

Sessiz Kalan OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Ozan Balcı

Bunların ne işi var Tokat OSB de !

Geçtiğimiz günlerde Tokat OSB de yatımcıya alt zemin hazırlama yerine Kurum Müdürü’ne darp girişiminde bulunuluyor.

Ve O Müdüre MOBİNG Uygulanıyor.

OSB Müdürü geçtiğimiz günlerde kurumunda toplantı salonunda Orhan Gürgünoğlu, Ali Çelik in bulunduğu ortamda kurum personelinin yakını tarafından darp ediliyor.

 Darp edilen Müdürden personelinden özür dilemesi isteniyor.

Konu () içinde kalıyor.

Müteşebbis heyet Başkanı Vali Ozan Balcı, Yönetim kurul üyesi Orhan Gürgünoğlu ve OSB yönetiminde olmadığı halde OSB heyet başkanlığı görevini üstlenmiş görünen TSO Başkanı Ali Çelik ve kurum avukatı sessiz kalıyor.

Burası dağ başımı beyler..

Konunu üstüne gidilmeli mi?

Gidilmeli..

Gerekirse yargıya gidilmeli..

Müteşebbis heyet Başkanı Vali Ozan Balcı’ya soruyoruz?

OSB Müdürüne yapılan bu çirkin saldırı ve darp girişiminden haberdarmısınız?

Yaşanan olumsuzlukları biliyor musunuz?

Müteakip defalar OSB d yaşanan sorun ve krizleri gündeme getirilmesine rağmen usulsüzlüklere ve haksızlıklara neden göz yumuyorsunuz?

Ankara’dan, İstanbul’dan yurdun dörtbir yanından  Tokat’a yatırımcı gelecek diyerek açıklamalarda bulunduğunuz halde kaç gerçek yatırımcı gelip OSB ye yatırım yaptı?

Gürgünoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalarda VALİ’nin ne işi var OSB müteşebbis heyetinde Vali olmazsa işler tıkır tıkır yürür sözlerine neden sessiz kaldınız?

Tokat OSB de bu güne kadar yapılan uygulamalar ve işlemlerde usulsüzlükler olduğu yönündeki iddialarla ilgili her hangi bir inceleme, araştırma girişiminiz oldu mu?

GÜRGÜNOĞLU , ÇELİK OSB de NE İŞİNİZ VAR..

OSB yönetim kurulu üyesi Orhan Gürgünoğlu ve TSO Başkanı Ali Çelik’in yaptığı açıklamalar ile Tokat’a yatırımcı neye gelsin cazibe merkezi değil gitsin ÇERKEŞ e yatırım yapsınlar diye bas bas bağırıyor çaba sarf ediyorlar.

GÜRGÜNOĞLU’NUN AÇIKLALARI ; Yatırımcının kolundan tutup ta gel kardeşim yatırımını buraya yapacaksın demek değildir. Gerçek olan yatırımcı olaya profesyonel olarak yaklaşır. Senin yerin, konumunun, lojistik desteğin, yatırımın, hammadden pazarın birçok şeyin bir arada bulunduğu yere yapar. Şimdi ben sana söylüyorum ortalama pazara 800 kilometre mesafede olduğunu söyledik Tokat’ın, Çerkeş 450 kilometrede niye 450 km yakınında orasıda yatırımda 5. Bölgede Çerkeş organize sanayide yatırım yapınca 6. Bölge adam niye 450 kilometre bu tarafa gelsin soruyorum size pazardan niye 450 km uzağa gelsin.

Gürgünoğlu; Bu sadece Tokat organize için cevaplanacak konu değil. Yatırımcı nereye gelir. Yatırım 1- hammadde vardır ham maddeye gelir, 2.ciside Pazar vardır pazara gelir. Tokat’a baktığınız anda hammadde alarak baktığınızda bir tarımsal potansiyel görülüyor ve tarım ve tarıma dayalı sanayinin önü açık olarak görülüyor. Hammadde  olarak ta onun haricinde bir maden yatağımız, petrol yatağımız sunta medefe fabrikasını besleyecek potansiyelimiz yok. Kolay malzemeye ulaşıp liman bağlantımız falan görünmüyor. Hammadde konusunda tarım ve tarıma dayalı sanayinin haricinde bir şeylik yok.

Şimdi Ben size  Soruyorum Sayın Gürgünoğlu ve Çelik’e

TSO Başkanı Ali Çelik, kameralar karşısında yaptığı açıklamalarda; iş adamları ile görüşmelerimiz var, onların Tokat’a getirtmek için çalışmalarımız var.

TSO Başkanı Ali Çelik, kamera arkasında OSB yönetim kurul üyesi Gürgünoğlu’nun açıklama ve düşüncelerinin doğru ve yerinde bir açıklama olduğunu söylüyor.

TSO Başkanı Ali Çelik Tokat OSB deki yatırımcıların seninle (İŞ GÜVENLİĞ UZMANLIĞI) sözleşmesi yapmalarını sağlamak için mi OSB ye demir attın?

OSB de kaç firma ile iş güvenliği sözleşmesi imzaladın?

OSB de seninle iş güvenli sözleşmesi yapanlara hangi yaklaşımı sağlıyorsun. Hangi konularda menfaat karşılığı bu firmalara destek veriyorsun.?

Kısacası bu soruları Gürgünoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalardan esinlenerek kendisine soruyorum ne işiniz var OSB de?

OSB yatırımcı için cazibe merkezi değil miş, Tokat’ta ham medde yok mış, Tokat’ki organize sanayi alanı dağlık taşlık mış, pazara uzak mış

Gürgünoğlu Miş, Muş, Mış ları bırak bir kenara da..

Senin ne işin var OSB de onu açıkla.

Niye 450 km bu tarafa geldin de yatırım yaptın?

Mesleğin için kullandığın sunta, medefe fabrikasını besleyecek potansiyel yok iken neden geldin Tokat OSB ye fabrika kurdun?

Madem cazibe merkezi değil, madem ki uygun değil, mademki yolu, ulaşımı yok, merkeze uzak seni kolundan tutup gel kardeşim buraya yatırım yap diye YALVARDILAR mı?

OSB deki fabrikanız ve çeşitli yollarla fabrikanıza kardeş fabrika alma girişimleriniz için mi mücadele ediyorsunuz?

Mademki Tokat OSB ye tarım yapmak cazibeli değil, OSB merkeze uzak, ham madde yok neden gidip ÇERKEŞ’e fabrika kurmuyorsunuz?

Gürgünoğlu; 3500 ÇALIŞANIN TOKAT’A KATKISI YOK

Şuanda Tokat’ta beş bin tane işçi çalışıyor üçbin beş yüzü konfeksiyon sektöründe çalışıyor. Konfeksiyon sektörü ne için geliyor. Ucuz işçi çalıştırmak için Teşvik bölgesinde Tokat 5. Bölgede yatırımda organize sanayi bölgesinde olduğu zaman 6. Bölge teşvik şartlarından yararlandığı için. Yani ucuz işçilik için geliyor. Başka bir şey için geliyor.

Sanayi yöneticileri olarak şunu düşünüyoruz.  Tamam, istihdamı sağlar işçilere sosyal güvenlik için bir imkân sağlar. Fakat dünyada fasonculuk yaparak kalkınmış bir ülke modeli bu güne kadar yok.

3500 Çalışan Tekstil Firmasının Katkısı yok diyorsunuz.

OSB ye tarımcı gelmemesi için çaba sarf eden, var olan yatırımcı da her türlü baskı ve zırluk uygulayarak ellerindeki alanları alma çabanızdan başka çaba sarf etmeyen.

Sizlerin ne işi var OSB yönetiminde?

Ek yan gelirler dışında Maaş alıyorsanız bu yönetim kurulunda bulunmaktan.

Sahi sizin ne katkınız var OSB ye yük olmaktan başka?

YATIRIMCIYA BASKI

Tokat OSB yönetim kurul üyesi Gürgünoğlu, TSO Başkanı OSB yönetim kurulu (GİZLİ BAŞKANI) Ali Çelik mevcut yatırımcıya baskı , illegal yolla yaptırım uyguluyor . Yeni gelenlerden ise menfaat karşılığı yer temin ediliyor. İşyerlerine KUMA ( Bir işyerine birden fazla işletmeci) yerleştiriyorlar.

Tokat’a gelmek isteyen gerçek yatırımcıya ise ÇERKEŞ i adres verip oraya yönlendiriyorlar..

TOKAT OSB de VURGUNUN ADI HİZMET OLDU

 

 

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

OSB, Vali, Ozan, Balcı


Haber okunma sayısı: 3017

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER