canlı yayın

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi’nde Neler Oluyor?

25 Eylül 2020 Cuma 22:42
tokat-yesil-kucuk-sanayi-sitesinde-neler-oluyor

Tokat ili, Kömeç ve Büyükyıldız Köyleri arasında kalan alanda yapılacağı söylenen Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeler sanayi esnafından saklanıyor mu?

 

27 Eylül 2019 tarihinde bir yerel gazeteye açıklama yaparak, “Son olarak tek bir hamlemiz kaldı. Yatırım Stratejisi Daire Başkanlığı inşaatın maliyetine bakacak ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığından bütçe ayıracak. Meselenin önünü tıkayan herhangi bir zorluk yok. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’ndan ayrılacak bütçe ile 2020 yılı içerisinde yeni sanayi sitesi için temel atılacak, yeni sanayi sitesinin yapılmayacağına dair çıkan dedikodular gerçeği yansıtmıyor, birisi bir yalan söylüyor herkes ona inanıyor” diye açıklama yapan Kooperatif Başkanı Altan Çelik acaba kendisi mi yalan söylüyor?

Yine 16 Haziran 2020 tarihinde yerel bir gazeteye açıklama yaparak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ’na yaptıkları ziyarette sanayi sitesi ile ilgili üst yapı proje etüd ihale sürecini konuştuklarını açıklayan, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Belediye Meclis Üyesi Altan Çelik (aynı zamanda Tokat Belediye Encümeninde), yeni sanayi sitesi projesindeki son durum hakkında doğruları mı söylüyor, yoksa arsa bedelini ödeyerek, dükkan sahibi olma hayali kuran sanayi esnafını mı oyalıyor?

Bir takım gelişmelerden ötürü, söz konusu sanayi sitesinin planlanan yerde yapılamayacağı doğru mu? Doğruysa Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Kooperatif Başkanı (aynı zamanda Tokat Belediye Meclis Üyesi ) Altan Çelik sanayi esnafına neden doğruları söylemiyorlar?

Bugüne kadar, kooperatif üyelerinden, arsa kayıt bedeli, aylık aidat ve arsa bedeli olarak toplam kaç lira toplanmıştır. Toplanan bu paralar nemalandırılmış mıdır?

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik kooperatiften maaş, huzur hakkı ya da başka adlar altında bir ücret, para almakta mıdır? Tutarları nedir?

Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Projesi’nin yapılacağı alan olarak açıklanan yerle ilgili olumsuz gelişmeler var mıdır? Varsa nelerdir?

Eğer varsa Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Projesi’ni ortaya koyan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile aynı zamanda AKP Belediye Meclis Üyesi olan ve Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik, sanayi sitesi yeri olarak düşünülen alanla ilgili olumsuz gelişmeleri, Tokatlılardan ve sanayi esnafından saklıyorlar mı, saklıyorsa neden saklıyorlar?

Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası yakında gazetemizde…

Bizi takip edin, Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili saklanan gelişmeleri öğrenin. 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Küçük, Sanayi, Eyüp, Eroğlı, Altan, Çelik,


Haber okunma sayısı: 4380

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER