canlı yayın

TOKAT TARİHİ TAŞHAN’A GELENİ CİN ÇARPIYOR

06 Ağustos 2022 Cumartesi 12:12
tokat-tarihi-tashana-geleni-cin-carpiyor

Turizm de bir türlü önemli atılım yapamayan, yeterince tanıtılamayan ve, TOKAT’ta gelen Turistleri Tarihi TAŞHAN da CİN çarpıyor.

Tokat’ta bulunan tarihi TAŞHAN esnafı yaşananlardan kaygılı, rahatsız ve huzursuz neden ise Turizm de gerekli yapılanmamanın eksikliği en önemlisi ise haksız rekabet olması.

Tokat TAŞHAN da yapmış olduğumuz çalışmalarda esnaf yaşanan olumsuzlukları dile getirdi.

Tokat’ın tanıtımı ve kendi ticaretleri için TAŞHAN da işyeri sahibi olan esnaf haksız rekabet yapıldığı gerekçesi ile işyerimizde siftah yapamıyoruz. Tokat’ta turizm ile ilgili kafileler nadiren de olsa geliyor. Gelen kafile ise hiçbir yere uğramadan direk olarak Tokat’ta bulunan bir otel Müdürü tarafından kafileyi direk olarak babasının işyerine götürüyor. Bir değil iki değil devamlı olarak aynı uygulamayı yapıyor.

 Bu nedenle  gelen kafile direk o Müdürün babasının işyerine götürerek alış veriş yaptırıyor ve kafileye TURİZM Görevlisi gibi önderlik yapıp diğer esnafların ticaretine engel oluyor.

Tokat’ta bulunan TAŞHAN’da  yaşanan bu sorunları araştırdık ve görüntüledik.

Yapmış olduğumuz araştırmalarda Tokat’ta turizm ile ilgili sıkıntılar var iken bu sıkıntıların en başında ise kişisel sözde TURİZM elçisi olan bir işletmenin sorumlu Müdürü K.C  nin babası M.C ye ait işyerine gelen kafileleri götürmesi sadece o iş yerinde alış veriş imkanı sağlamasını GÖRÜNTÜLEDİK ve BELGELEDİK.

Tokat TAŞHAN’a girişte CİN çarpıyor TURİZM için gelenleri

Elde ettiğimiz görüntü ve bilgilerden sonra TAŞHAN da  ticari çıkar çıkar KUMPASIN kahramanı olarak TURİZM’e darbe vuran fiyat araştırma ve rekabetini engelleyen şahsi çıkarlarını çalıştığı kuruluşun adını ve ünvanını kullanarak gelen TURİST kafilesinin  BABASININ işyerinde alışveriş yapmasını sağlaması adeta TURİZM ‘i CİN çarpmış dedirtiyor.

Tokat’ta  Başı Boş TURİZM Anlayışı

Yıllardır sürüncemede olan TARİHİ alanların restorasyon çalışmaları YILAN hikayesine dönmüş iken. Başta KALE ve bir çok alanın henüz turizme kazandırılmaması başlıca sorun iken gelen kafilelerin ise sözde TURİZM elçisi olan ticari çıkarcıların baş gösterdiği bir ilde gelen TURİST’ ten esnaf nasıl kazanç sağlayacak ve Tokat nasıl tanıtılacak.

Önlem Alınmazsa Sorunlar Artacak

Yapmış olduğumuz araştırmalarda ettiğimiz görüntü ve belgeler gerçeği gün yüzüne çıkarttı. Haksız rekabet gelen TURİSTİN TEK BİRYERDEN ALIŞ VERİŞ YAPMAYA ZORLANMASI SONUCU diğer esnafları mağdur,  gelen turistleri aldatma ve kandırma yolu ile tek  yerden alışverişe mecbur ediliyor. BU nedenle TOKAT TURİZMDE ileri nasıl gidecek. Esnaf haksız rekabet karşısında kapısına kilit vurma noktasına geldi.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Taşhan, Turizm, turisy, Cin


Haber okunma sayısı: 3863

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER