canlı yayın

Söylemez, Aile Bütünlüğünü Koruyan Karar Verildi

05 Kasım 2020 Perşembe 10:17
soylemez-aile-butunlugunu-koruyan-karar-verildi

Eşi Kırıkkale’de görev yapan davacının Malatya Akçadağ ilçesinde görevine devam etmesi halinde aile bütünlüğünün bozulacağı açık olup, bu durumun davacı ve eşi için telafisi güç neden olacağı açıktır.

 Malatya Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube si tarafından Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atamalarına ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca atanma talebinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu, idarecinin bu konuda bir taktir yetkisi bulunmadığı, Anayasa’nın 41.madde gereği idarenin aile birliğini korumakla yükümlü olduğu ileri sürecek iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile Malatya  2. İdare Mahkemesine Milli Eğitim Bakanlığı Hakkında dava açtı..

Dava Konusu

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, dava konusu Milli eğitim Bakanlığı Tarafından öğretmenin üç yılını tamamlamadığı, kadrolu öğretmen olarak atanması durumunda aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabileceği belirtilerek davanın reddini istendiğini söyledi.

Karar

Malatya EBS 1 Nulu şube tarafından açılan dava sonucu Malatya 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması yönünde karar verildi.

Anayasa ile güvence altına alınan aile birliğinin korunması amacıyla bu başvurunu yerine getirilmesi gerekirken, başvurunun reddi yönünde tesisi edilen dava konusu işlemde hukuka   uyarlık görülmemiştir.

Eşi Kırıkkale’de görev yapan davacının Malatya Akçadağ ilçesinde görevine devam etmesi halinde aile bütünlüğünün bozulacağı açık olup, bu durumun davacı ve eşi için telafisi güç neden olacağı açıktır.

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, bu tür davaların kazanılmasında verilen kararda belirtilen aile bütünlüğünün korunması ileride telafisi zor olacak nedenlerin ortan kalması bizleri mahkeme tarafından verilen kararın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Malatya EBS, Hüseyin, Söylemez


Haber okunma sayısı: 6641

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER