canlı yayın

OSB de Ne İşiniz Var!

23 Ekim 2020 Cuma 11:30
osb-de-ne-isiniz-var

Yapmış olduğumuz haberler sonrası bir kısım sorunlar ortadan kalkarken OSB nin iç huzuru şahsi çıkarlar uğruna yönetim tarafından yok ediliyor.

 BİZ HABER YAPIYORUZ

Tokat OSB ile ilgili yapmış olduğumuz haberler yetkilileri harekete geçirdi.

Tokat’ta gazetemizin yapmış olduğu araştırmalar ve görüşmeler neticesinde Kurum ve kuruluşu geri planda tutulduğu tek kişilik yönetim tarzı ile yönetilmeye çalışılan organize sanayi bölgesine yatırım yapmak tesisi kurmak için gelen müteşebbis engellerle karşılaşıyor. (Gürgünoğlu’nun açıklamalarına göre) Tokat yatırım için cazibe merkezi olmazsa da, buna rağmen yatırım yapmak isteyen müteşebbis ten ilk istenen para, yatırım yapmış olanlar ise baskı ve çeşitli yollarla yapmış olduğu tesisin elinden alınma endişesini yaşıyor. Rantı ön planda tutan ise organize sanayinin %50 sinin DEPO alanı olması. Elektrik üretimi için kurulan güneş panellerinin kullanılamaz hale gelmesine duyarsız kalınması, rantın ön planda olduğu yönetim anlayışı milyonlarca lirayı kurum yerine kişilere aktarılması, Geçmişe ait yönetim tarzının uygulamış ve yapmış olduğu usulsüzlükler gelir giderlerde ki haksızlığı süreç yerine ödeme ve çeşitli yollarla kapatma girişimi ayrıca kişiye özgü müsemmaların ön planda olduğu yatırımcıya gelme konusunda hassas davranmayan DEPO alanı ve atıl işletmelerden EKONOMİK RANT sağlamaya çalışan yönetim zihniyetine hakim organize sanayi CAN ÇEKİŞİYOR…

Haberimiz sonrası 70 bin Dolarlık ihale 250 bin TL ye yaptırıldı

OSB de atıl durumda olan elektrik üretimi sağlayan güneş enerji panelleri atıl durumda iken haberimiz sonrası atıl durumdan kurtarılıp faal duruma getirildi. Atıl durumdaki tesisi OSB ye 1.000.000 TL (Birmilyon TL) zarar verdi.

Atıl durumda olan güneş enerji panelleri 70Bin dolara onarım tadilat bedeli yerine 250 bin TL ye yapıldı.

42 Yıllık OSB de ARITMA tesisi yoktu.

Haberimiz sonrası 42 yıllık OSB ye arıtma tesisi yapılması için düğmeye basıldı.

El Konulmak istenilen İşletmeler Çoğunlukta.

OSB yönetimi kurulu tesislerden rant elde etmek için işletme sahibini çeşitli nedenlerle baskı altına alarak tesisin devrini isterken. Haberimiz sonrası o tesisi işletmecide kaldı Rantçı OSB yönetiminin önü kesilmiş oldu.

Ayak Bastı Parası Kısmende Olsa Engellendi.

Yapmış olduğumuz haberde yatırım için gelen işletmecilerden ilk istenene AYAKBASTI PARASI isteniyordu.

Yayınladığımız haber sonrası RANTÇI OSB heyeti bu ayakbastı paralarından geri adım atmak zorunda kaldı. RANTIN önü bir nebzede olsa kesildi.

Yatırımcıya Gelme Çağrısına Dur Denilmeye Başlandı

Tokat OSB ye adeta yatırımcı gelmemesi yönünde açıklama yapan Yönetim kurul Başkanı Orhan Gürgünoğlu ve ekbi, Tokat’a sanatı öğretecek, Tokat’ın ufkunu açacak bir yatırımcı gelmiyor. Gelmemesinin sebebi de pazara uzaklığı lojistik hizmetlerinin sıkıntılı olması sadece tek ulaşımının kara yolları olması gerçek bir yatırımcı için gerçek oluyor.

Yatırımcının kolundan tutup ta gel kardeşim yatırımını buraya yapacaksın demek değildir. Gerçek olan yatırımcı olaya profesyonel olarak yaklaşır. Senin yerin, konumunun, lojistik desteğin, yatırımın, hammadden pazarın birçok şeyin bir arada bulunduğu yere yapar. Şimdi ben sana söylüyorum ortalama pazara 800 kilometre mesafede olduğunu söyledik Tokat’ın, Çerkeş 450 kilometrede niye 450 km yakınında orası da yatırımda 5. Bölgede Çerkeş organize sanayide yatırım yapınca 6. Bölge adam niye 450 kilometre bu tarafa gelsin soruyorum size pazardan niye 450 km uzağa gelsin. Diyor.

OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Ozan Balcı, Yatırım Gelmesi için Çalışmalar Yapmaya Başladı.

Vali Balcı, “Sanayicinin ve çalışanların, yaşamlarını ve hayatlarını kolaylaştıracak, üretime ve istihdama katkı sağlayacak çalışmalara desteğimiz tam. Çalışanlarımızın sosyal gereksinimlerini destekleyeceğiz. Üretime ve istihdama hep birlikte çözüm üretiyoruz." Açıklamalarını yaptı.

Tekstil Sektörünün Tokat’a Katkısı Yok

Tokat’ta Tekstil sektörünün Katkısı Yok Diyen OSB Yönetim Kurul Başkanı Gürgünoğlu; Şuanda Tokat’ta beş bin tane işçi çalışıyor üçbin beş yüzü konfeksiyon sektöründe çalışıyor. Konfeksiyon sektörü ne için geliyor. Ucuz işçi çalıştırmak için Teşvik bölgesinde Tokat 5. Bölgede yatırımda organize sanayi bölgesinde olduğu zaman 6. Bölge teşvik şartlarından yararlandığı için. Yani ucuz işçilik için geliyor. Başka bir şey için geliyor. Sanayi yöneticileri olarak şunu düşünüyoruz. Tamam, istihdamı sağlar işçilere sosyal güvenlik için bir imkân sağlar. Fakat dünyada fasonculuk yaparak kalkınmış bir ülke modeli bu güne kadar yok.

Tokat Bürokrasisi Yatırımcı Gelmesi İçin Mücadele Etmeye Başladı

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TSO Başkanı Ali Çelik; Tokatlı İşadamları ve Bürokratlar Derneği Başkanı Ceyhun Beken ve İşadamlarıyla bir araya geldi. Görüşmede Tokat'a yapılacak ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlar ele alındı.

Tokat OSB de Ne İşiniz Var

Yapmış olduğumuz haberler sonrası bir kısım sorunlar ortadan kalkarken OSB nin iç huzuru şahsi çıkarlar uğruna yönetim tarafından yok ediliyor.

Tokat OSB Yönetim kurulu Başkanı ve kurul üyeleri OSB de ne işiniz var. Yapmış olduğunuz açıklamalarda adeta OSB ye yatırımcı gelmesin diye açıklamalar ve çalışmalarda bulunuyorsunuz.

Mesainizi OSB müdüriyetinde geçirmekle yatırımcı mı getireceksiniz OSB ye yoksa kurumu emellerinize alet etmeye devam mı edeceksiniz?

OSB nin çıkarlarını şahsi çıkarlarınızdan geride tutuyorsunuz. OSB de yaşanan sorunları giderme yerine sorun üstüne sorun yaratıyorsunuz.

OSB de yaşanan sorunlar sizlerin şahsi çıkar kavga ve girişimleriniz ile çözüm mü bulacak.

OSB Müdürü gözleriniz önünde darp ediliyor kurum amirini koruyamıyor yasal hak aramalarına da engel oluyorsunuz.

Şehrin Mülkü amirleri OSB yi kalkındırmak canlandırmak için canla başla çalımalar toplantılar yaparken.

SİZİN NE İŞİNİZ VAR OSB de

 

 

 

 

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, OSB, Vali, Yönetim, Haber, Bakisgazetesi


Haber okunma sayısı: 3495

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER