AKP
AKP

Ne Diyeceksiniz Şimdi

20 Ekim 2020 Salı 09:51
ne-diyeceksiniz-simdi

Gerek siyasetçiler gerekse de kamu bürokrasisinde görev yapanlar, seçilmişler, makamları ve unvanları ne olursa olsun, topluma karşı her açıdan sorumludurlar.

 SORDUM ve CEVABINI ALMAK İSTİYORUM

Tokat AK Parti Milletvekili Mustafa Arslan ve TSO Başkanı Ali Çelik ile ilgili yapmış olduğumuz haberde taraflarına yöneltmiş olduğumuz sorular karşısında ‘kendilerine hakaret, iftira attığım ve saygınlıklarını zedelediğimi öne sürülerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu’.

*Hakaret etmedim, iftira etmedim ve saygınlığını zedelemedim.

Seçilmiş biri olabilirsiniz, tanınmış ünlü olabilirsiniz, saygın kişilikli olabilirsiniz.

 Kamuoyunu aydınlatmamıza, kamuyu bilgilendirmemize sizlere küfür, hakaret ve iftira atmadan; Eleştiriye, hatta ağır eleştiri mahiyetindeki yazılarımıza, güncel konuları yazmamıza, sizlere soru sormamıza  maruz kalabilirsiniz. Sizlerin seçilmiş, ünlü, saygın ve kişilikli biri olmanız bunlar yapmamıza engel olamaz olmamalıdır da.

Halkın sorumluluğunu taşıyan insanlar kibre, büyüklenmeye, başkalarını küçük ve değersiz görmeye karşı daha da dikkatli olmaları gerekir.

Gerek siyasetçiler gerekse de kamu bürokrasisinde görev yapanlar, seçilmişler, makamları ve unvanları ne olursa olsun, topluma karşı her açıdan sorumludurlar.

Bu makamlar ve unvanlar da geçicidir.

Makam ve unvan sahibine de bir imtiyaz sağlamaz.

Sadece Kamuoyunu aydınlatma Kamuyu bilgilendirme Amaçlı haber yaptım

Cumhuriyet Başsavcılığı 2020/4638 nolu karar:

Tüm Dosya Kapsamı Birlikte Değerlendirildiğinde; Hakaret fiilinin cezalandırılmasıyla korunan hukiki, değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olup, bu suçun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Bir hakaretin tahkir edici olup olmadığı bazı durumlarda nispi olup, zamana yere ve duruma göre değişebilmektedir. Kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerektirmektedir.

Somut olayda, şüpheli tarafından ifade edilen söylemin ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı, eleştiri sınırını aşmadığı, kişilerin onur ve şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmadığı. Bu nedenle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadı anlaşıldığından değerlendirmenin farklı değerlendirilmesi gerektiği ve bu bağlamda “Temel hak ve özgürlükler arasında düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğünün önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu özgürlüğü kullana bilmesinin en önemli ve etkin yollarından birisi basındır. Basın Özgürlüğü; bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama ve eser yaratma haklarını içerir. Çoğunlukçu, özgürlükçü, demokratik toplumlarda, düşünceyi açıklama özgürlüğü; sadece genel kabul gören ve zararsız veya önemsiz sayılan düşünceler yönünden değil, aynı zamanda halkın bir kısmı tarafından benimsenmeyen kural dışı, hatta rahatsız edici, endişe verici, sarsıcı düşünceler içinde geçerlidir.” Şeklinde Yargıtay içtihadında da ( 19.C.D. E:2018/2392, K:2018/8231) belirttiği üzere hakaret boyutuna varmayan, eleştiri amacıyla yazılan yazıların paylaşımların ve söylemlerin ülkemizinde taraf olduğu ve (AİHS) Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün bir parçası olduğu bu sınırların dahada da geniş olarak yorumlanması gerektiği, tüm bu hususlar dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; Yazının ağır eleştiri mahiyetinde olduğu ve bu nedenle iftira ve hakaret suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmakla: KAMU ADINA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞNA karar verilmiştir.

Şimdi Soruyorum?

*Haberde yayınlamış olduğumuz sorulara CEVAP VERECEKMİSİNİZ?

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

AKParti, Milletvekili, Mustafa Arslan, Karar


Haber okunma sayısı: 3788

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ