AKP
AKP

ÇELİK, PEMBE PANJURLU SANAYİ SİTESİ HAYALİ KURUYOR

29 Ekim 2020 Perşembe 09:05
celik-pembe-panjurlu-sanayi-sitesi-hayali-kuruyor

2016-2017-2018 tarihli açıklamalarında, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; Bazı dedikodular duyuyoruz sanki biz hiç araştırma yapmadık hemen karar vermişiz gibi. Kömeç köyü sınırlarında bulunan arazinin tarım arazisi midir değil midir araştırmasının yaptık. GOP Üniversitesi ve Ziraat Mühendisleri tarafından rapor aldık diyor oysa ki?

 Yeni Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kuruluşundan bu güne bir arpa boyu yol alamadı.
İnşaatın başlayamaması 2020 yılında esnafın yeni işyerlerine taşınacak vaatleri BOŞA çıktı. Laftan öteye gidilemedi.

Yeni sanayi sitesi yapılamayınca eski sanayi sitesi esnafı işyerlerinin KENTSEL DÖNÜŞÜM alanına dönüşmesinden dolayı mağdur.

 

Çivi dahi çakılamayan yeni sanayi sitesi esnafı mağdur yönetim ise maaş almaya devam ediyor..

 

Çelik; "Üyelerle Eşit Şartlarda Sahip Olacağız"

Yeni Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Altan Çelik Temel prensiplerinin şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerine olacağını söyleyen Çetin, "Üyelerimiz hangi şartlarda iş yeri sahibi olacaksa biz yönetim kurulu üyelerimiz de aynı şartlarda iş yeri sahibi olacağız diyor..

 

Oysaki,,

Üyeler ödeme yapıyor ( yönetim dahil)

Ne yazıkki..

Üyeler para yatırmakta..

Yönetim MAAŞ almakta.

 

Çelik, Maaş Almadık
** kooperatif Başkanı Altan Çelik, 1163 sayılı kooperatif kanununun 49'uncu maddesine göre yönetim kurulları ve denetim kurullarının kongrede belirlenen miktarlarda aylık maaş alması belirtilmiştir. 19.10.2016 tarihinde kurulan kooperatifimizde kuruluşundan bugüne kadar gerek yönetim kurulu gerekse denetim kurullarımız maaş almamışlardır." Diyor..

 

Şeffaf olacağız diyen Yeni Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Altan Çelik'e soruyoruz?

**Kooperatifin kuruluşundan bu güne BİR ÇİVİ çakılamadı Üyelerin ödediği aidat ve paralar ile Yönetimin MAAŞ alması ETİK mi? AHLAKİ kurallara uyuyor mu?

 

**Kooperatif Başkanı olmanıza etki eden bir an evvel başlanır umuduyla BELEDİYE MECLİS ÜYESİ olmanız ve 4 yıldır bir çivi dahi çakamadığınız bu nedenle üyelerin ve şuan mevcut sanayi esnafını mağdur duruma düşürmenizin nedeni ne?

 

**Kurulduğu günden günümüze kadar Başkan ve yönetim kurulu üyeleri MAAŞ olarak ne kadar para aldı?

 

Çelik; PEMBE PANJURLU SANAYİ SİTESİ HAYALİ KURUYOR

3 ayrı ihtisas sanayi sitesi yapmayı planlamaktayız. Birbirleriyle ayrı olan sektörler farklı bloklarda yer alacaktır. Karmaşık hal alan mevcut sanayi sitesine göre daha düzenli yer alacaklardır. En küçük iş yeri 100 metrekare olacaktır. Daha geniş yollar yapmayı planlamaktayız. Kaldırım işgalini önlemek ve ileride kaldırımları iş yerine katmayı önlemek adına daha dar kaldırımlar oluşturulacaktır.    

Tavan yüksekliği 7 metre, çatı çelik konstrüksiyondan yapılacaktır. İç mekânlarda dolayısıyla kolonlar olmayacak ve geniş ferah iş yerlerinden oluşacaktır. Sektörlerden gelen talepler doğrultusunda iş yerleri günümüz teknolojisine göre projelendirilecektir.

İş yerlerinin taban net metrekaresine ilave olarak yüzde 30 üst asma katta idari yönetim binası ve WC duş yerlerinden oluşacaktır.


Çelik’e soruyoruz?

S.S Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik ise Yeni Nesil Sanayi Sitesi içerisinde yer alacak olan yapılar hakkında şu bilgileri aktardı; “Yeni sanayi sitemizde daha geniş yollar 20 metre 25 metre genişliğinde yollar olacak, her iş yerinin önünde 5 metre kaldırım mesafesi bulunacak. Bu anlamda büyük iş makineleriyle çalışan arkadaşlarımızın sorunları çözülmüş olacak. Tavan yüksekliği 7 metre, çatı çelik konstrüksiyondan yapılacak. İç mekânlarda dolayısıyla kolonlar olmayacak geniş ve ferah mekânlardan oluşacak.

**Kurulduğu günden günümüze üyelere vaat ettiğiniz işyerleri ile ilgili neden her hangi bir çalışma başlatılmadı?

**Çeşitli zamanlarda yapmış olduğunuz açıklamalarda üyeler aldatılıyor mu yoksa üyeler oyalanıyor mu.. Dar kaldırımlar yapacağız deniliyor bir sonraki açıklamada 5 metrelik kaldırım öngörülüyor..  Yani işyeri sahiplerine diyorsunuz ki sizin metre kareniz dışında dışarıdan da 5 metrelik sündürme yapabileceğiniz KALDIRIM hediye ediyoruz(!)

Oysaki hiçbir modern sanayide KALDIRIMLAR BU KADAR GENİŞ TUTULMAZ..


DSİ Bilmecesi..

** Çelik; Alt yapı galeri şeklinde yer alacak olup (pis su, temiz su, elektrik, telefon vb.) sistem içerisinde yer alacaktır. Yeşilırmak kenarında yer almasından dolayı olası sel taşkınına karşı DSİ tarafından koruma seddesi yapılacaktır."

** 2017 yılında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “ bu işin yılsonuna kadar projelendirilip önümüzdeki yıl da ihalesinin yapılıp kazmasının vurulduğunu göreceğiz. Bu işten geri dönüş yok. En son DSİ'den bir yazı bekliyorduk o yazı da geldi. Önümüzdeki yıl bu işe başladığımızda en kısa sürede inşaatı bitip iş yerleri ruhsatları alındıktan ve 6 ay içerisinde taşınma sürecinin bitmesiyle tahminen 2020'de yeni nesil modern sanayi sitesine taşınmış olacağız diye ön görüyorum."

**Mademki DSİ den o yazı geldi ödenek çıkartıldı neden bu güne kadar SEL taşkınlarına karşı KORUMA SEDDESİ yapılmadı?


Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesinin yapılması düşünülen alanda KATAKULLİ ..

***2020 yılı içerisinde yeni sanayi sitesi için temel atılacak, yeni sanayi sitesinin yapılmayacağına dair çıkan dedikodular gerçeği yansıtmıyor, birisi bir yalan söylüyor herkes ona inanıyor” diye açıklama yapan Kooperatif Başkanı Altan Çelik acaba kendisi mi yalan söylüyor?

■ Eğer varsa Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Projesi’ni ortaya koyan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile aynı zamanda AKP Belediye Meclis Üyesi olan ve Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik, sanayi sitesi yeri olarak düşünülen alanla ilgili olumsuz gelişmeleri, Tokatlılardan ve sanayi esnafından saklıyorlar mı, saklıyorsa neden saklıyorlar?

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Rapor Aldık

2016-2017-2018 tarihli açıklamalarında, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu; Bazı dedikodular duyuyoruz sanki biz hiç araştırma yapmadık hemen karar vermişiz gibi. Kömeç köyü sınırlarında bulunan arazinin tarım arazisi midir değil midir araştırmasının yaptık. GOP Üniversitesi ve Ziraat Mühendisleri tarafından rapor aldık diyor oysa ki?

 

Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası yakında gazetemizde…

Bizi takip edin, Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi hakkında saklanan gelişmeleri BELGELERİ ile öğrenin.

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Sanayi, DSİ, Başkan, Eroğlu, Çelik, Bakisgazetesi


Haber okunma sayısı: 3753

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ