canlı yayın

YÜZLERCE AĞAÇ KATLEDİLDİ

27 Aralık 2014 Cumartesi 14:35
yuzlerce-agac-katledildi

Güryıldız beldesinde yaşanan olay vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaş yapılan bu katliamın yasal olmadığını, Taraflarına herhangi bir tebligat yapılmadığı ve yüzlerce meyva agacı ile birlikte çeşitli agaçlarınında söküldüğünü belirtiler.

Tokat’ın Güryıldız beldesinde yüzlerce meyva agacı telef edildi. Belediye Başkanı tarafından yol çalışması adı altında yapılan katliamda agaç sahipleri bilgisi olmadan katliamın gerçekleştiği ortaya çıktı.

Güryıldız beldesinde yaşanan olay vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaş yapılan bu katliamın yasal olmadığını, Taraflarına herhangi bir tebligat yapılmadığı ve yüzlerce meyva agacı ile birlikte çeşitli agaçlarınında söküldüğünü belirtiler.


Gölgesinde oturduğu ağaç artık yok.

Beldede arazisi olan vatandaşlar arazilerin bulunduğu alana gidince yüzlerce meyve ve diğer agaçların sökülüp katledildiğini görünce şok oldular. Yıllarca emek verdiği meyva agacı ve gölgesinde oturduğu agaçların yerlerde yattığını sökülüp bir kenara atıldığını görünce yapılaan bu katlimanın sorumlusunu aramaya başladılar.


Belediye anons yaptırmış..

Güryıldız belediye Başkanı Habib Han tarafından belediye hoperlörü ile yapılacak olan çalışma hakkında vatandaş bilgilendirildiği iddiasına vatandaş haberimiz yok, biz herhangi bir tebligat ve haber verilmediği yönünde oldu. Ağaç katliamı akşam saatlerinde yapılmış. Yol açma çalışması adı altında yıllardır emek verdiğimiz meyva ve gölgesinde dinlendiğimiz agaçların yerle bir telef edildiğini gördük. Bizlere bu çalışma ile ilgili ne bir haber nede bir tebligat yapıldı. Hiç bilgimiz olmaadan bu katliamı yapmaları karşıssında karşımızda bilgi alabileceğimiz bir yetkili bulamadık. Madem çalışma yapacak meyva agaçlarımız telef olup yerinden sökülecek Tarım il müdürlüğünden kesilmesi gereken agaçlaar için izin almış mı. Bizlere bilgi vermiş mi? Bilgimiz olsa emeğimiz, gelir kaynağımız olan o agaçları telef olmadan söküp bir başka yere taşıyabilirdik.


GÜZERGAH BİZİM

Belediye Başkanı Habib Han, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yol açma çalışmalarında belediyemize ait olan yerlere vatandaş agaç dikmiş bizde yol çalışmalarımız yaparken bu agaçlar sökülmüştür. Biz bu çlışmalarımız ile ilgili yasal işlemleri uyguladık, tarıma, ziraata, orman dairesine mürecaatlarımız oldu. Vatandaşıda bilgilendirdik tebligat yaptık, anaons yaptık bilgilerini verdi.


BAKIŞ GAZETESİ OLARAK SORUYORUZ?

*Yasal yollar uygulandı mı?

*Vatandaşa tebligat yapıldı mı?

*Belediyeye ait olduğunu iddia ettiğinz yerleler ilgili hangi çalışmayı yaparak vatandaşa bilgi verdiniz?

*Meyve agaçları ve diğer ağaçlar katledilirken yetkili birimleerden gerekli yasal izin ve belge aldınız mı?

*Yol çalışmasında engel olarak görülen yüzlerce meyve ve diğer ağaçların sökülüp taşınma girişiminiz oldu mu?

*Belediyeye ait resmi sitenizde bu çalışma ile ilgili vatandaşın mağdur olmaması için duyuru yaptınız mı?

 

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

YÜZLERCE, AĞAÇi KATLEDİLDİ


Haber okunma sayısı: 5474

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • siz kimsiniz

    Misafir siz kimsiniz ki soru sorma cürretini kendinizde bulabiliyorsunuz. 29 Aralık 2014 08:25

  • AĞAÇ KATLİAMI

    Misafir Her ne yapılırsa yapılsın kimsenin bir ağacın yaşamına son verme hakkı yoktur.Eğer işi bilen olsa o ağaçları sökme makinaları ile uygun yerlere nakleder sonrada işine bakar.Ben kesiyorum varmı diyeceğiniz diyen ayıp etmiş olur.Yazıklar olsun tepkisiz kalanlara. 30 Aralık 2014 22:51

  • Başkan olmak Hukuksuz olmakmıdır

    Misafir Belediye başkanı şehrin emini demektir beldenin her şeyi ona emanettir bırak o ağaçları kesmeyi ona uzanan elleri kırması gereken kişi iken Vatandaşdan habersiz yol açma bahanesi ile ölçüm yapılmadan tamamen hukuksuz haksız tebligatsız izinsiz kesmek tek kelime ile faciadır ki birde yol açma bahane edilerek ajitasyon yapılmaya çalışılıyor tek kelime ile yazık Eğer gerçekten yol açmaksa gaye projesi yapılıp vatandaşın imzası alınıp Tapu kadostra müdürlüğü elamanları çağrılır vatandaşa da haber verilip yanlarında ölçüm yapılıp geçekten yola tecavüz varsa o insanlar mahkemeye intikal ettirilip cezaları verilir ve o yol gerçekten lazımsa açılır bu yollar takip edilmeden açılmaya ve ağaç kesmeye kalmak tamamen hukuksuz ve eşkiyalıktır 03 Ocak 2015 00:08

  • SAVCILAR GÖREVE

    Misafir BU HABERİ OKUYUP TA BU OLAYA ARAŞTIRIP MÜDAHALE ETMEYEN SAVCI HANGİ OLAYA MÜDAHALE EDECEK GAZATECİ GÖREVİNİ YAPMIŞ YERİNDE FOTOĞRAFLAMIŞ BAŞKANI ARAMIŞ TAMAMEN KEYFİ OLARAK AĞAÇLARIN KESİLDİĞİ BELLİ NEDEN BU HABERİ İHBAR KABUL EDİP BAŞKAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIYOR? 03 Ocak 2015 09:56

DİĞER HABERLER