canlı yayın

TCK/235 KURTARDI

23 Temmuz 2013 Salı 08:55
tck-235-kurtardi

BAKIŞ GAZETESİ OLARAK YAPTIĞIMIZ HABERLERİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ BAKIŞ GAZETESİ ÜÇ MAYMUN OLMADI

 Tokat’ın Zile İlçesinde AKP ilçe Başkanı Yusuf Güzel ile kardeşi Abdullah Güzel ve Zile İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Kaya ile birlikte altısı öğretmen sekiz kişi Zile Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu ihalesine fesat karıştırmaktan yargılandıkları davadan suçlu bulunarak 30 ay (2.6) yıl  hapis cezasına çarptırıldı. TCK/235 kurtardı.

AK Parti ilçe başkanı ve yöneticilerin adları şaibeye karışmış iken bunları koruyanlar, bu güne kadar yapılan usulsüzlükleri ve yolsuzlukları görmemezlikten gelenler devletin çıkarını mı yoksa siyasilerin çıkarınımı ön planda tuttu?

Tokat’ın Zile AK Parti yöneticileri Başkanı Y.G, inde adının karıştığı bir dizi usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları karşısında sessiz kalınmış hatta iddiaların yalan olduğunu açıklanmış idi.

Eylül-2012 de başlayan Temmuz 2013 te sonuçlanan Zile Ağır ceza mahkemesi yargılama sonucu İlçe Başkanı Y.G, İHL müdürü M.A.K nın aralarında bulunduğu 6 sı öğretmen 8 kişi (30 ay) 2,6 yıl hapis cezası ile cezalandırıldılar.

Konu ile ilgili haber Ekim 2012 tarihli gazetemizde detayları ile yayınlanmış idi. Ayrıca yine Zile de AKP li yöneticilerinde aralarında bulunduğu kişiler hakkında çeşitli konularda dava açılmış olup M.A tutuklanarak ceza evine konulmuş idi.

10 Aralık 2012 tarihinde BAKIŞ gazetesi olarak AK Parti il binasında yapılan basın toplantısında bu konular hakkında sorular sorulmuş idi.. Verilen cevapta ise iddiaların asılsız olduğu vurgulanarak tarafımızın yalan haber yapmış, yanlış bilgi veriyoruz ithamı ile suçlanıldı.

Zile AK Parti ilçe Başkanı ve bazı yöneticilerinde aralarında bulunduğu kişiler tarafından yapılan bu kanun dışı işlemler karşısında sessiz kalmaya devam edildiği ortamda Temmuz 2013 te yargılandıkları Zile Ağır ceza mahkemsi tarafından İlçe başkanı, kardeşi, İHL Müdürü ve beş öğretmen ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı 2,6 yıl hapis cezası aldılar.

 

BAKIŞ GAZETESİ SORUYOR?

1-      Adları şaibeye karışmış ve son olarakta açılan dava sonucu ihaleye fesat karıştırmaktan ceza alan yöneticilerin o koltukta oturtulmasının arkasında;

Siyasi çıkarmı var idi?

Siyasi kalkanmı var idi?

Bunları bu güne kadar o koltukta oturmalarını sağlayan siyasilerin amacı ne idi?

İl teşkilatı olarak bu yaşanan olaylara sessiz kalmanın ardında yatan gerekçe ne?

2-  Adları şaibeli işlere karışan ve kanun karşısında da ceza alan kişilerin o koltukta oturmalarına müsaade edenler konu ile ilgili açıklama yapacaklar mı?

TCK’ nın 235. Maddesinde ki değişiklik fesatcıları kurtardı.

Yolsuzlukların üzerine gitmekte kararlı olan iktidar partisinin son yaptığı bu değişiklikle yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmaların arttığı ortamda TCK/235 i değiştirmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

İhaleye fesat karıştırma suçunda kamunun zarar görmemesi halinde verilen cezanın çok ağır olduğu, dosyaya bir evrak konulmasının unutulmasının dahi hileli işlem olarak görüldüğü, ''Suç ve ceza dengesi sağlamak amacıyla'' yasada değişiklik yapıldığı belirtildi. TCK’nın bu konudaki 235. maddesi değişiklik öncesi ve sonrası şöyle oldu:

''MADDE 235. - Kamu kurum veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihalelere fesat karıştıran kişi, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ile cezalandırılır.  İhaleye fesat karıştırma sonucunda ilgili kamu kurumu veya kuruluşu açısından bir zarar meydana gelmiş ise, ceza yarı oranında artırılır. Zararın meydana gelmiş olduğu sabit olmakla birlikte miktarının belirlenememiş olması, bu fıkra hükmünün uygulanmasını engellemez''

''YENİ 235. MADDE: Kamu kurum veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihaleler ile yapım ihalelerine fesat karıştıran kişi, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cebir veya tehdit kullanmak suretiyle işlenmesi halinde temel cezanın alt sınırı beş yıldan az olamaz. Ancak, kasten yaralama veya tehdit suçunun daha ağır cezayı gerektiren nitelikli hallerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca bu suçlar dolayısıyla cezaya hükmolunur. İlgili kamu kurum veya kuruluşu açısından bir zarar meydana gelmemiş ise, fail hakkında 1-3 yıl hapis cezasına hükmolunur."

Kanun karşısında da ceza alan kişiler hakkında yapmış olduğumuz haberler sonrası yine BAKIŞ GAZETESİ suçlu çıkartılarak çıkarcılar aklanacak mı?

BAKIŞ gazetesi yine haber yapmaya devam edecek. Siyasi partilerin tehditlerine, santajlarına ve baskılarına boyun eğmeden her zaman olduğu gibi bundan sonrada “ KAMU YARARINI ÖN PLANDA TUTUP KAMUOYUNU AYDINLATMA YOLUNDA” haberlerini belgeleri ile yapmayı okuycularına şeffaf bir haber sunmaya illegal yollarla baskı uygulamalarına boyun eğmeden yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Üç maymun olmayacağız.

 
Son dakika olarak almış olduğumuz biliye göre AK Parti Zile ilçe Başkanı Yusuf Güzel'in istifa etti.

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

TCK, 235, AKP, Başkan, Yusuf Güzel, İhale, Fesat, Ceza


Haber okunma sayısı: 9121

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER