canlı yayın

OYUMU AKP YE VERECEĞİM

05 Şubat 2014 Çarşamba 09:00
oyumu-akp-ye-verecegim

Tokat CHP il Başkanı Duran Kum "Sayın Tayyip Erdoğan Tokat'tan belediye Başkan adayı olsun CHP li olarak oyumu AKP ye vereceğim"

    Tokat CHP il Başkanı Duran Kum partisinin belediye Başkan adayı seçim çalışmaları nedeni ile ziyaret ettiği TESOB Başkanı Mehmet Bekçi ile yapmış olduğu konuşmada gündeme damga vuracak açıklama yaptı.
   OYUMU AKP YE VERECEĞİM
    Kum, " Birileri çıkıyor, ben bunu televizyon programlarındada dile getirdim Tokat'ın Tayyibi, Tokatı fetetti. Burada Tokatlıya şunu söylüyorum. Eğer bu millet Tayyip adına oy veriyorsa. Tayyip gelsin aday olsun bende oy vereceğim  CHP il Başkanı olarak" Kum üstüne baba basa tekrarladı. Eğer Tokat ta Başbakan aday olsun Tokat'ın içinde yaşayan biri olarak bende oyumu AKP ye vereceğim". Ama düşünmemiz gerekiyor. İktidar milletvekili kalkıyor açıklama yapıyor, biz bu ili 10 yıldır yönetemedik, yönetmeye talibiz. İçler acısı. Elimizi vicdanımız koymamız lazım. Tüm yuttaşlarımızın, yani ilçeyi yöneten iktidarın Başbakanı 76 milyon benim vatandaşım, yurtaşım diyemedi. Söyleyemedi. Bizim birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu birlik ve beraberlik içerisinde 30 mart yerel seçimlerinde bu halk mutlaka ve mutlaka bu iktidara bir ders vermelidir.

AVM YE RUHSATI KİM VERDİ
  İktidar partisi yetkillilerine baktığımızda bu ili sanki başkaları geldi yönetti. Bu il buhale böyle geldi. Bu ili tekrar yönetmek için adayım diyebiliyorlar. Burada soru işareti koymak istiyorum. Şimdi sormak gerekmez mi buradn AVM yi bu ile yapılması ile ilgili belediye bu ruhsatı neden verdi. Bunu sormak lazım. Esnaf ve sanatkarlarımızın bu 30 Mart yerel seçimlerinde, ben bilirim, ben yönetirim Tokat'ı deği, Türkiye'yi yöneten milletvekillerimiz Tokat'ta ki esnaflarımızın durumunu hiç gözetmeksizin, yani bakkalın ve diğer sanatkarların genel anlamda bütün esnaf ve sanatkarların sıkıntıya gireceğini herkes biliyor. Burada büyük bir tekeleşme var, öz sermaye var. Ama şunun altını çizmek gerekiyor. Biz AVM ye Tokat'ta karşı değiliz. Ama nerde? İl  içerisinde değil ile enaz 10 km lik bir mesafede olmalı. Bu savunurum ve desteklerim. Sormak gerekiyor bu anabulvardaki bizim mecburiyet caddesi dediğimiz esanaflar bu AVM açıldıktan sonra hangi durumda olacaklar. Bunu göreceğiz birlikte.


  İçimiz acıyarak söylüyoruz, yaşayan bilir sizde esnafsınız, bende esnafım. Bu arkadaşlarımızın içinden birisiyim. Bu yüzden konuya vakıf olarak bunu söylüyorum.

  AKP ZENGİNLER LOBİSİ YARATTI
   Bu ilde yaşayan insanların destekleme noktasında, bir futbol takımı tutar gibi, ülkenin menfaati, bireylerin bireysel  menfaati ön plana çıkarak desteklemedeler ve Başbakanın deyimiyle ' yahudi lobisi yaptı, faiz lobisi yaptı, bilmem ne lobisi yaptı' AKP iktidarı da içeride bir lobi oluşturdu ve zenginler lobisi yarattı ve bu lobi ile birlikte bu ülkeyide yönetti ve dikta rejime götürmeye çalışıyor.

KENDİ OYLARINA SAHİP ÇIKSINLAR
  Biz inanıyoruz ki Tokat'ta yaşayan yurttaşlarımız mutebirdir, Tokat'ın insanları bilinçlidir. Tokat'ın insanları 30 Mart yerel seçi,mlerinde ellerini vicdanlarına koyacaklar ve oyunu kullanacaklar. Biz CHP olarak Tokat'ı yönetmeye kadromuzla hazırız. Görev verildiği noktasında biz görevimizin başında olacağız. Tokatlı hemşerilerimizin oylarının çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Ama Yalnız son 15 yılda Tokat'ta siyasi kampanyanında bu kadar farklı yürüdüğü noktasında ilk defa görüyoruz. Ve inanıyorum ki iktidar partisinin yetkilileri, diğer siyasi partideki arkadaşlarımızın önce kendi oylarına sahip çıkmalıdır. Diğer partinin oyları ile ilgili, biz CHP olarak şunu istiyoruz. Diyoruz ki, biz Türkiye'nin birleştirici gücüyüz ve Türkiye'yi birleştirmek istiyoruz. CHP olarak iktidar olmak istiyoruz. sokağa çıktığımızda halkımız şöyle diyor. İktidarın karşısında altarnatif partilere oy vermek istiyoruz. Peki kardeşim elini vicdanına koy, değerlendir oy ver. Biz bireysellik değil, Topluma hizmet eden. toplumun bireylerinin hizmetini sunma noktasında da, onların kendi menfaatleri dışında tüm hakkını savunma noktasında aday olduğumuz söylemek istiyoruz. Türkiyenin geldiği durum ortada, bugün yapılan yolsuzluklarla ilgili adam çıkıp şunu söylüyebiliyor. Sanki başka bir ülke burayı, geldi yönetti. Bu iktidar değilde bu hırsızlıkları ve yolsuzlukları bir başkaları yaptı yani ' evsahibi, hırsız ev sahibini bastırır gibi' söylemle, bir bakıyorsunuz bu yaşananlara kanımız donuyor.

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Tokat, CHP, TESOB, AKP, TÜRKİYE


Haber okunma sayısı: 4310

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER