AKP
AKP

FESATÇILARA CEZA

22 Temmuz 2013 Pazartesi 08:34
fesatcilara-ceza

TOKAT Zile İlçesi AKP İlçe Başkanı Yusuf Güzel “Kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak”tan hapis cezası aldı.

      Bakış gazetesi klonunun takipçisi oldu, AK Parti ilçe Başkanı ve beraberindekilerinin yapmış oldukları ihale usulsüzlüklerini araştırıp belgeleyerek kamu yararını önplanda tutarak kamuoyunu aydınlatıp okurları ile paylaşarak yargılama sürecini yakip edip, Zile İmam Hatip Lisesi gıda alım ihalesinde Y.G, A.G, F.S, A.ç, A.T, M.S, S.K, M.A.K nın usulsüzlük yapıldığı iddiası ile yapılan bilirkişi raporu, belge ve tutanaklarla 60.-750 TL olan malzemeleri, 79. 685 TL ye ihale ederek " Kamusal zarara" uğrattıkları gerekçesiyle haklarında dava sonucu 2,5 yıl ceza aldılar.

    
 
Bakış Gazetesi haber ekibi Tokat/ Zile’de yaşanan AK Parti İlçe Başkanının, kardeşinin ve İHL lisesi Müdürü ve öğretmenleerinde aralarında bulunduğu İhaleye fesat karıştırma olayının takipçisi olup. AK Parti ilçe Başkanı Güzel hakkında yayınlamış olduğu haberde İlçe Başkanının “CİPİARESİ”  başlıklı haberinde olayın sadece İHL lisesi ihalesi olmadığı çeşitli konularda da uslsüzlük, ve ihaleye fesat karıştırmak olduğunu kamuoyuna duyurdu.

  
    YARGILAMA SONU SANIKLARA CEZA

   Tokat'ın Zile İlçesinde AKParti ilçe Başkanı Yusuf Güzel ile kardeşi Abdullah Güzel ve Zile İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Kaya ile birlikte altısı öğretmen sekiz kişi Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu ihalesine fesat karıştırmaktan yargılanıyordu.

  
   AK Parti ilçe Başkanı ve diğer zanlıların ceza almasına sebep olan olay şu şekilde gelişmiş idi.  Savcılık ihbarcı şahısın, AKP ilçe Başkanı Yusuf Güzel ve kardeşi Abdullah Güzel'e ait LOP-ET firmasının kazanmış olduğu 2011 Kasım ayında yapıla Zile İmam Hatip lisesi Gıda Alım İhalesi'nde usulsüzlük yapıldığını beyan etme-si üzerine soruşturma başlattı. Savcılık soruşturmasında İmam Hatip Lisesi gıda alım ihalesine katılan dört firmadan üçünün teklifinin geçerli sayılmadığı, AKP İlçe Başkanı ve kardeşine ait LOP-ET firmasının ihaleyi 79 685 TL.'ye aldığı okul Müdürü Mehmet Ali Kaya yüklenici firma ile 05.12.2011 tarihinde sözleşme imzaladı. Cumhuriyet Savcılığı ihaleyi üçlü bilirkişi incelemesi yaptırdı. Yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda şu eksiklikler tespit edildi. Yapılan incelemede “maliyet hesabında hassas davranılmadığı” ve yüksek fiyat ile alım yapıldığı, ihalenin açık ihale usulü yapılması gerekirken pazarlık usulü yapılıp ilk teklif veren AKP İlçe Başkanı Yusuf Güzel'e ve kardeşine ait olan LOP-ET firmasının üzerinden karara bağlandığı, ihale öncesinde verilmesi gereken savcılık kaydı, vergi borcu ve SGK pirim borcu olup olmadığına ilişkin evrakların ihalenin yapıldığı 17.11-2011 tarihinde değil de 30.11.2011 tarihinde ihale kesinleştikten sonra komisyona verildiği, verilen belgelerin ihale tarihi ile gerçeği yansıtmadığı ve ihaleyi alan firmanın ihale tarihi itibariyle 4. 413. 3 TL pirim borcu olduğu tespit edildi. Üçlü bilirkişi ihale ile ilgili inceleme sonunda hazırladığı raporda “ihaleye fesat karıştırmanın” sabit olduğu kanaatine vardı.    Savcılık ihale öncesi verilmesi gereken evrakların ihale kesinleştikten sonra ihale komisyonuna verildiğini, ancak verilen evrakların gerçeği yansıtmadığını, kamunun zarara uğratılarak, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle şüpheliler hakkında yedi buçuk yıl ile on sekiz yıl hapis istemi ile dava açıldı.


    İlk duruşma 26 Eylül 2012 yılında başlayıp, Temmuz 2013 te sonuçlanan dava sonunda AK Parti Tokat/Zile ilçe Başkanı Y.G, Kardeşi A.G, Zile İ;mam Hatip Lisesi Müdürü M.A.K, Aynı Okulda görevli öğretmenlerden F.S, A.Ç, M.S, S.K, A.T İhaleye fesat karıştırmaktan yargılandıkları Zile Ağır Ceza mahkemesinden ikeşerbuçuk yıl hapis cezası aldılar.

Haber Kaynağı: BAKIŞ



Haber okunma sayısı: 10156

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • ayni hamam ayni tas

    Misafir Eski ilçe başkani da tarim ilce ihalesinden iceride yatiyor 22 Temmuz 2013 09:03

  • bu mu gazetecilik?

    Misafir işinize gelmeyen yorumları yazmıyorsunuz anlaşılan sayın editörrrrrrr! 24 Temmuz 2013 03:00

DİĞER HABERLER