canlı yayın

BEN ODA BAŞKANIYIM(!)

12 Mayıs 2014 Pazartesi 05:14
ben-oda-baskaniyim

TOKAT BAKKALLAR MANİFATURACILAR ve TUHAFİYECİLER ODASI YETKİLİ KURUMLARIN ÜCRETSİZ VERDİĞİ KURS BEDELİ İÇİN 50 TL ALINMASI ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTI.

HİJYEN EĞİTİMİ VERİLECEK

1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 126 ncı ve 127 nci maddelerine dayanılarak portör muayenesi yapılması yerine, 663 sayılı Sağlık Bakanlığının ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 58 inci maddesi ile anılan Kanunun 126 ncı maddesinde yapılan düzenleme ile hijyen eğitimleri verilmesi hükmü getirildi.


05 TEMMUZ 2014 SON GÜN

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu 'Hijyen Eğitimi'belgesine sahip olamayan kişilerin çalıştırılamayacak, yönetmelik kapsamında bulunan işyerlerinin sahipleri ve işletenlerinin ise 05 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlüdür.


HAKSIZ GELİR ELDE ETMENİN YOLU ODADAN MI GEÇİYOR?

PORTÖR muayenesin kalkarak yerine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu 'Hijyen Eğitimi'belgesi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarca verilmesi gerekiyor. Belgeyi alabilmesi için bu kurumlarda ücretsiz eğitim (Kurs) sonrası belgelerini alacaklar.

Tokat çıraklık eğitim merkezinde, kurs için ücret talep etmemekle olup iş verenlerden evrak bedeli olarak on (10) tl ücret, çalışan personelden hiç ücret alınmayacağı ve kurs saatinin toplam sekiz saat.

Çıraklık eğitim merkezinin ücretsi verdiği kurs için Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve tuhafiyeciler odası tarafından üyelerden onbir (11) TL hizmet karşılığı odaya gelir olarak alınıyor ayrıca diğer gelir adı altında otuzdokuz (39) TL alınarak toplamda elli (50) TL alınıyor.


KURUMLAR ÜCRETSİZ, ODA İSE ÜCRET TALEP EDİYOR

Türkiye genelinde uygulanmakta olan esnafın alması zorunlu olduğu ‘ Hijyen eğitim’ kurs sonrası alınması gerekli olan belge odaların iştahını kabarttı.

Tokat Bakkallar Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler odası tarafından kurs bedeli olarak Elli (50) Lira alma girişimi sonunda mağdur olan esnaf isyanlarda.

*E.T; Odaya düzenli olarak aidatımız yatırıyoruz. Oda bizden ek olan hizmetler karşılığında para talep ediyor. Duyduğumuz kadarıyla kursu vermekle yükümlü olan kuruluşlar ücretsiz hizmet sunarken. Bağlı bulunduğumuz oda bizlerden Elli (50) lira alarak bizlerin sırtından haksız kazanç sağladığını düşünmekteyim.

*F.K; Oda bizlerden her aldığımız evrak karşılığında para talep ediyor. Bu talebin nedenini sorduğumuzda kanun maddesi var. Biz kanunlara göre parayı alıyoruz cevabını veriyor.

*M.Y; Oda fırsatçılık yapıyor. Kurs bedeli olarak bizlerden elli (50) lira talep etmesine anlam veremiyorum. Bizlerin kurs sonrası zorunlu olan belgeyi alabilmek için kursu veren kurumlar ücret talebinde bulunmayıp, odanın para talebinde bulunması manidar geliyor.

*H.U; Esnaf yolunacak kaz mı? Zaten kıt kanaat geçiniyoruz. Oda ne için var. Aidat alıyorlar yetmiyor her işlem için para talep ediyorlar. Bu para talepleri yasal mı?


ODA BAŞKANI MI YOKSA, TAHSİLAT ŞEFİ Mİ?

*Oda Başkanının istediği parayı vermeyen yandı..

*Yetkili kurum tarafından ücretsiz verilen kurs ve sonrası alınan sertifika ile ilgili Tokat Bakkallar ve Tuhafiyeciler odası tarafından Elli (50) TL para talebi hangi yasaya göre üyeden zorunlu olarak alınıyor?

*Alınan para bağış ise neden zorunlu alınıyor? Neden bağış makbuzu verilmeyip yerine bağış aldık diyerek diğer gelir adı altında makbuz veriliyor?

*Alınan para karşılığı olarak ek hizmet verildiği belirtiliyorsa bu hizmet karşılığı personel üyenin ödediği aidatlar karşılığında maaşını almıyor mu?

*Oda başkanı tarafından üyelerden talep edilen hizmet karşı geliri ve diğer gelir adı altında talep edilen parayı ödemeyen bir sonraki işlemlerde odadan alması gereken her belge karşılığında hizmet karşılığı gelir adı altında onbir (11) TL talep etmesi üyeyi zor durumda bırakmıyor mu?

*Üye aidatının yetmediğinden yakınan odalar fırsat mı kolluyor? Sözde bağış adı altında para tahsilatı mı yapılıyor.

*Odalar 5362 sayılı yasa gereği tahsilât yapar maddesine dayanarak üyelere yapılan her işlem karşılığı para talep edilmesi karşısında odaların elde ettikleri gelir karşısında vergi yükümlülüğü doğmuyor mu?

 
Odalar keyfe kader mi yönetiliyor? Haberimiz ile ilgili yapmış olduğumuz araştırmada Türkiye genelinde açılan  HİJYEN EĞİTİMİ kursuna katılanlardan Halk eğitim işyeri sahibinden 11 Tl çalışandan üğcret almaz iken Tokat ta ilkler yaşanıyor. Oda başkanı bu eğitimi fırsat rantına çeviriyor. Üyelerden 50 TL alıyor. Adıyaman, Antalya, Malatya, Elazığ  ve bir çok il para talep etmez iken Tokat ta para talep edilmesi üyeleri mağdur etti. 
Ben oda Başkanıyuım diyerek para kazanmak için üyeleri mağdur etmek nereye kadar!...
Odalar ile ilgili haberlerimizi yayınlamaya devam edeceğiz..

'BİR TARLA BOSTAN YAN GEL YAT BAŞKAN' 

BAKIŞ GAZETESİ OLARAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ HABER SONRASI HABER İRTİBAT BÜROMUZ KONU İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ..

TOKAT'TA YAŞANAN  ÜYE ÜZERİNDEN PARA KAZANMA İLK DEĞİL, SON DA OLMAYACAK GİBİ... HİJYEN KURSU TERTİP EDEN BİR DİĞER ODA HATADAN DÖNDÜ.. HİJYEN EĞİTİMİ İÇİN ÜYELERDEN PARA TOPLAYAN BERBERLER ve KUAFÖRLER ODASI BAŞKANLIĞI ÖNCE ÜYELERDEN PARA TOPLADI ve SONRASI ALDIĞI PARALARIN HAKSIZ OLDUĞU GEREKÇESİ İLE İADE İŞLEMİNE GİTTİĞİ ÖĞRENİLDİ.

ŞİMDİ BAY TUNÇ'A SORUYORUZ....

1-ŞAHSİ ÇIKARLARINIZ YÜZÜNDEN Mİ BU PARA TAHSİL EDİLİYOR?..

2-BAĞIŞ DİYE ALDIĞINI MAKBUZDFA BAĞIŞ NEDEN YAZILIMIYOR?

3-ODANIZ BU GÜNE KADAR BAĞIŞ ALDI İSE BU MAKBUZLARI İBRA EDERMİSİNİZ?

4-KURUMİÇİNDE HİJYEN EĞİTİMİ İÇİN SEKRETARYA OLUŞTURDUĞUNUZU AÇIKLIYORSUNUZ.. BU İŞ İÇİN AYRI ELEMAN MI ALDINIZ? Yoksa MEVCUT PERSONELİNİZMİ YÜRÜTÜYOR_?

5-TÜRKİYE GENELİNDE ODALARDAN HİJYEN EĞİTİMİ İÇİN PARA TALEP ETMEZ İKEN TOKAT BU TALEBİ NEDEN GERÇEKLEŞTİTDİ?

6-ODA BAŞKANI OLARAK ODADAN ALDIĞINIZ MAAŞ DIŞINDA ODALAR TARAFINDAN KURULAN DİĞER ORGANİZASYONLARDAN NE KADAR MAAŞ ALIYORSUNUZ?

7-ODALARIN AYAKTA DURMASI İÇİN ÜYELERİN MAGDUR EDİLMESİ Mİ GEREKİYOR?

ODA BAŞKANLARI ÜYELERİN SIRTINDAN NEREYE KADAR SALTANAT SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEK…

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Oda, Başkan, bakkallar, Hijyen, Eğitim


Haber okunma sayısı: 5168

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • soyguncular

    Misafir odalarda kaldırılmalı muhtarlarda boş işler oda demek esnafa yardımcı olmak demek aslında esnaf odalarının ismini degisecen İ.İ.E.S odası yani itina ile esnaf soyulur..:))) 30 Mayıs 2014 08:25

  • ODALARIN HAKSIZ KAZANCLARI

    Misafir KUAFÖRLER ODASI NEDEN PARALARI GERİ İADE ETTİ ACABA YOKSA ÖNCEKİ HAKSIZ TOPLADIKLARI PARALARIDA İADE EDECEKLERMİ DEVLET KURS AÇIYOR PARA ODA KURS DÜZENLİYOR PARA PEKİ BUNLARA KUAFÖRLER ODASI NEDEN MAKBUZ KESMİYOR HERKES BİR TARAFTAN BİRŞEYLER GÖTÜRÜYOR VEKİLLERE KIZIYORUZ CEBLERİNİ DOLDURUYORLAR DİYE NE YAZIKKİ ODA BAŞKANLARI DAHADA GÜZEL DOLDURUYOR CEPLERİNİ MİNAREYİ ÇALIP KILIFIDA GÜZEL UYDURUYORLAR NASIL OLSA DENETLEME YOK OLSADA DENETLEMEYE GELEN ŞAHIS HABER VERİYOR ONLARDA AÇIKLARINI ONA GÖRE AYARLAYIP DÜZENLİYORLAR YAZIK YAZIK ESNAF KOLAY PARA KAZANMIYO KAZANDIĞI PARAYIDA ODA BAŞKANLARI YESİN DİYE VERMEK ZORUNDA DEĞİLLER. 31 Mayıs 2014 15:54

DİĞER HABERLER