AKP
AKP

BAKAN AVCI NE CEVAP VERECEK?

25 Ağustos 2014 Pazartesi 13:16

Veli sırtından haksız kazançta devletin görevli Müdür ve öğretmenleri aracı oldu.

O MÜDÜR TERFİ ETTİ

Milli eğitim Müdürünün (telefon) talimayıyla okulda özel dershaneye ait sınav yaptırdı, okulun resmi giderlerini veliye ödetti ve terfi aldı.


MİLLİ EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ VURGUNA ONAY VERDİ...BAKANLIK BU ONAYI DESTEKLİYOR MU?

Okul aile birliği öğrencilerden okul iadarecileri aracılığı ile, üç (3) ayrı kısımda çatı aktarılması,*doğalgaz tesisatı yapılması, *öğrenci tuvaletlerinin fayansları, *kapılarının değiştirilmesi, *ihtiyaç olan sınıflara boya, badana yaptırılması, *Okulda bulunan kırık camların yenilenmesi, *sıralar ve sandalyelerin tadilat ve onarımı, *Okulun ihtiyacı olan fotokopi kağıdı, baskı malzemeleri ve toner dolumunun yapılması, fotokopi ve faks cihazlarının tamiratının yapım bedeli. *Yangın tüplerinin periyodik bakımı ve tüp dolumlarının yapılması *Okulun internet ve telefon paralarını yatırmak, Özel dershanenin düzenlediği sınav için para topladı. Milli eğitim Müdürlüğü bu haksız para toplama işlemine ortak oldu.


DEVLETİN OKULUNDA ÖZEL DERSHANENİN ÜCRETLİ SINAVINA GÖZ YUMDULAR

Okul aile birliği özel bir dershane ile para ( On lira toplayarak) karşılığı anlaşarak devletin okullarında, Milli eğitim Müdürlüğü onaylı devletin öğretmenlerini görevlendirerek deneme sınavı yapıldı. Milli eğitim müdürlüğü bu yapılan ücretli sınav uygulamasını görmezlikten gelerek özel dershaneye, devletin okulları ve öğretmenlerini kullandırarak ( Mart 2014’te) haksız para kazanmasına göz yumdu.


MİLLİEĞİTİM’DEN DERSHANEYE RANT DESTEĞİ

Tokat Gazi Osman Paşa orta okulunda öğrencilerden toplanan 10 tl para karşılığı öğrenciler sınava tabii tutuldu. (Tokat’ta bulunan tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında)

 Yapılan sınav devletin okullarında ders saatinde okul öğretmenleri derslerini bırakıp sınavda görev aldılar. ( Milli eğitim müdürlüğü telefon talimatı ile)

 Okul aile birliği tarafından öğrenci velilerinden devletin ödemekle yükümlü olduğu harcamalar karşılığı para toplandı. ( Yapılan işlem matbuu evrak ile okul Müdürü tarafından)

 Bakış gazetesinde yayımlanan haber sonrası Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonrası herhangi bir işlem tayinine gerek olmadığına dair karar çıkıyor. ( Gazete haberinde yazılan konular belgelendiği halde)

Okul Müdürü M.E sendikanın desteği ile Millî eğitim Müdür yardımcısı oluyor.

Okul Müdürü M.E, Millî eğitim Müdürünün telefon ile talimat alarak özel dershanenin sınavını okulda bulunan öğretmen kadrosuyla yaptıklarını ve sınavın yapılması ile ilgili herhangi bir resmi evrak gelmediğini belirtti.


BAKAN AVCI’YA SORUYORUZ?


*Devletin ödemekle yükümlü olduğu giderlerin öğrenci velisi tarafından ödetilmesi hangi yasa ve kanun maddesinde belirtilmiştir.


*Devletin okullarında hafta içi ders saati içerisinde özel bir dershane tarafından düzenlenen ücretli deneme sınavın yapılmasında okul personeli, öğretmenlerinin görev alması yasalmı?


*Binlerce öğrenciden sınav bedeli On Lira (10 Lira) nın alınması, sınavın devletin okulunda ve görevli öğretmenler tarafından yapılması sonucu özel dershaneye para kazandırarak mesai saatleri içerisinde devletin görevli öğretmenlerine ödemiş olduğu ders ücretleri özel dershane tarafından mı karşılandı? Karşılanmadı ise devletin bu öğretmenlere ödemiş olduğu ders ücreti özel dershaneye rant kazandırmış olmuyor mu?


*Gazetemizde çıkan haber sonrası araştırma ve soruşturmanın başladığı ve soruşturma sonrası Milli eğitim Müdürlüğü tarafından herhangi bir ilşleme gerek olmadığı belirtilmiştir.


*Soruşturma esnasında okul Müdürü M.E nin bilgisine baş vuruldu mu?


*Soruşturma esnasında haberin yayımlandığı gazeteden her hangi bilgi ve belge istendi mi?

 

 

 


Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

BAKAN, AVCI, NE, CEVAP, VERECEK?


Haber okunma sayısı: 4347

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER