canlı yayın

GÜNAH DİYE KİLİSELER İZİN VERMİYOR!

29 Haziran 2013 Cumartesi 14:23
-gunah-diye-kiliseler-izin-vermiyor

Kilise Kulelerine baz istasyonu yerleştirilmesine karşı çıkmakta ve izin vermiyor.

 Son bilgilere göre belirli miktar cami derneğine, belirli miktar Diyanete bağlı bir vakıf olan önceki adıyla Tokyo Camii Vakfı şimdiki adıyla Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı'na vermektedir. Bu vakıf baz istasyonlarından 5-10 milyon TL arası gelirinin olduğu tahmin edilmektedir.


Kiliseler birliği günah diyor

Vatikan ve Protestan Kiliseler Birliği cep telefonlarından en ileri açık seçik yayın ve resimlerin indirildiğini, internet vasıtasıyla kumar oynandığını ve cep telefonu vasıtasıyla Hıristiyanlığın günah olarak kabul ettiği diğer bazı hallerin işlendiğini öne sürerek Kilise Kulelerine baz istasyonu yerleştirilmesine karşı çıkmakta ve izin vermiyor.


Üç kuruş uğruna dini değerler hiçe mi sayılıyor!

Baz istasyonu yönetmeliği, istasyonların örgün eğitim kurumlarından belirli bir uzaklıkta olmasını, keza yönünün herhangi bir okula bakmamasını şart koşmuştur. Fakat bugün baz istasyonu olan birçok minarenin hemen dibinde yüzbinlerce çocuk Yaz Kuran Kursuna gitmektedir. Önceki maddeler hukuki olarak bir yere sığar fakat bu uygulama çok açık bir şekilde baz istasyonu yönetmeliğine aykırıdır. Bu durum Kuran Kursu karşıtı birçok kötü niyetli insan tarafından ileriki yıllarda dillendirilebilecektir. Ya Diyanet baz istasyonu olan camide yaz Kuran Kursu açamayacak ya,da bu baz istasyonlarını kaldıracaktır.


Yargıtay,“radyasyona maruz kalacak insanların sağlığının olumsuz yönde etkileyeceğine” karar verdi

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, ''Baz istasyonunun yaydığı radyasyonun referans değerlerinin altında olsa bile meskûn alanlarda yarattığı radyasyondan dolayı, bu alanlarda uzun süreli radyasyona maruz kalacak insanların sağlığının olumsuz yönde etkileneceğine'' karar verdi

Kiliseler birliği günah diyor. Oysa ki Cami minarelerinde kurulan baz istasyonlarının 900'lü hatlara da hizmet vererek kötü amaçla kullanılan “cinsel içerikli hatları aramaya, kumar oynatmaya aracılık etmiş olmuyor mu?


MİNARELERDEKİ BAZ İSTASYONLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLER NEREDE KULLANILIYOR?

Yapılan protokol gereği bir baz istasyonu istediği her camide o camiyi yaptıran derneğin, cemaatin ve mahalle sakinlerinin olumlu veya olumsuz görüşü alınmaksızın minareye baz istasyonu kurabilmektedir. Son bilgilere göre belirli bir ücret cami derneğine ve Diyanete bağlı bir vakıf olan önceki adıyla Tokyo Camii Vakfı şimdiki adıyla Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı'na verilmektedir. Bu vakfın baz istasyonlarından 5-10 milyon lira arası gelirinin olduğu tahmin edilmektedir.


Yaz kuran kursu kapatılacak, yada baz istasyonu kalkacak!

Baz istasyonu yönetmeliği istasyonların örgün eğitim kurumlarından belirli bir uzaklıkta olmasını, keza yönünün herhangi bir okula bakmamasını şart koşmuştur. Fakat bugün baz istasyonu olan birçok minarenin hemen dibinde yüzbinlerce çocuk Yaz Kuran Kursuna gitmektedir. Önceki maddeler hukuki olarak bir yere sığar fakat bu uygulama çok açık bir şekilde baz istasyonu yönetmeliğine aykırıdır. Bu durum Kuran Kursu karşıtı birçok kötü niyetli insan tarafından ileriki yıllarda dillendirilebilecektir. Ya Diyanet baz istasyonu olan camide yaz Kuran Kursu açamayacak ya da bu baz istasyonlarını kaldıracaktır. Aynı şekilde yine bu camilerin hemen yanında ortaöğretimle aynı düzeyde olan sürekli Kuran Kursları vardır. Diyanet sadece bu durumu gözeterek dahi bu protokolleri tek taraflı olarak iptal edebilir. Bu durum önceden düşünülmediği için. Ayrıca bugün camilere ibadet için her yaştan insan gitmektedir. Özellikle çocuklar ve camilerin en yoğun cemaati olan ilerleyen yaşlarında birçok hastalıkla mücadele eden emeklilerin bu durumdan olumsuz etkilenmesi söz konusudur. Özellikle emekliler cami etrafında neredeyse günlerinin tamamını geçirmektedirler.


Diyanet yönetimi rahatsız olmuyor!

Diyanet'in bugünkü yönetimi baz istasyonlarının minarelere kurulmasından herhangi bir rahatsızlık duymamaktadır. Çünkü söz konusu vakıf bu işten yüklü miktarda maddi meblağ edinmektedir. Eleştirildiklerinde ise protokollerin kendi dönemlerinde yapılmadığını söylemekle yetinmektedirler fakat süre bitince yeni sözleşme imzalamayacaklarını da kesinlikle söylememektedirler.


Kiliseler baz istasyonuna izin vermiyor!

Vatikan ve Protestan Kiliseler Birliği cep telefonlarından en ileri açık seçik yayın ve resimlerin indirildiğini, internet vasıtasıyla kumar oynandığını ve cep telefonu vasıtasıyla Hıristiyanlığın günah olarak kabul ettiği diğer bazı hallerin işlendiğini öne sürerek Kilise Kulelerine baz istasyonu yerleştirilmesine karşı çıkmakta ve izin vermemektedir. Bizim aynı şeyler daha ileri derecede İslam dini ile ilgili ibadet ve inanç esaslarını yürütmekle memur kılınmış Diyanet için de geçerlidir. Bu durum Diyanet'i bir dini işleri yürüten idari bir kurum olmaktan öte ticari işlerle uğraşan bir şirket konumuna indirgemektedir. Çünkü bu uygulamanın dini, ahlaki ve milli birlik ve beraberliği tesis edici hiçbir boyutu yoktur.


Camiler ibadethane dışında hiçbir amaçla kullanılamaz!

Diyanet'in kanun olmadığı için şu ana kadar yürürlükte olan bütün yönergelerinde “camiler ibadethane dışında hiçbir amaçla kullanılamaz” hükmü vardır. Baz istasyonu uygulaması bu maddeyle çelişmektedir. Fakat şu andaki kanunda bu önemli konuyla ilgili hiçbir unsurun yer almaması açıkça bu olgunun zekice gözden kaçırıldığını göstermektedir. Protokol önceki yönetim zamanında yapıldığı için önceki yönetim taraftarı bazı kişilerde Diyanet kanun taslağına yönelik eleştirilerini dillendirirken ancak kendi konumları açısından bu kanun taslağına bakmışlar Yüce Dinimizin, keza Cumhuriyetin kurucu iradesinin Diyanet tasavvuru ile açıkça çelişen bu unsura hiç dikkat çekmemişlerdir”.


Soruyoruz?

*Baz istasyonlarının Kur'an öğrenmeye gelen çocukları etkilemiyor mu?

*Baz istasyonlarından kazanılan gelirin nerelerde kullanılıyor?

*Direkt yerleşim biriminde bulunduğu için tüm çevre için tehlike saçan baz istasyonları kaldırılacak mı?


Kur'an-ı Kerim' de : “İnsanlarla Allah arasında mal, mülk ve para perdedir. Ne zaman insanoğlunun başına bir felâket gelse veyahut hastalansa o zaman Allah aklına düşer de arar.” Buyurarak en büyük mutluluğun parada değil de, bir nefeslik de olsa sıhhatte aranmalıdır. Açıklaması var, kanuni olarak ta insan sağlığını olumsuz yönde etkilenmesine karşı yasak var iken “ minarelerdeki bu baz istasyonlarına neden müsaade ediliyor”? 

Haber Kaynağı: YHA



Haber okunma sayısı: 7721

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER