canlı yayın

BAK SEN ŞU İŞE

02 Kasım 2014 Pazar 17:06
-bak-sen-su-ise

GÖREVİNİ YAPMADIĞINI İDDİA ETTİĞİMİZ MÜFETTİŞLER HAKKINDA BAŞVURU YAPTIĞIMIZ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SORUŞTURMAYI AYNI MÜFETTİŞLERE YAPTIRIYOR

  4 AYDA CEVAP VERDİLER

14 Mart 2014 Tarihli Bakış gazetesinde yayımladığımız ’DEVLETİN ÖDEMESİ GEREKENİ ÖĞRENCİYE ÖĞRETİYORLAR’ haberimiz üzerine 17 Mart 2014 de Tokat Valiliği tarafından başlatılan soruşturmada, Tokat Milli eğitim Müdürlüğü tarafından gazetemizde belirtilen iddialar ile ilgili herhangi bir işlem tayinine gerek olmadığına dair, 08 Temmuz 2014 tarihli belge ile tarafımıza tebliğ edildi. 4 ayda cevap verebildiler.

  Tarafımıza yapılan tebligat sonrası, haberimizde ki iddialarımızın araştırılmadığı yönünde Milli Eğitim Bakanlığına müracaatımız oldu.

HABERİMİZDE Kİ İDDİALARI MI YOKSA KENDİLERİNİ Mİ ARAŞTIRACAKLAR?

  Milli Eğitim Bakanlığına yapmış olduğumuz müracaat sonrası başlatılan araştırma ve soruşturma da şok gelişme.

  Bakanlığa müracaatımızda şikâyetçi olduğumuz müfettişler, bakanlığın tekrardan araştırıp soruşturma istediği iddialar içinde görevlendirilmişler.

  Araştıracakları konudan bi haber olan Maarif Müfettişleri şokta, elimizde ki belgeleri kendilerine vermemizi istiyor

KOMEDİ FİLMLERİ Nİ ARATMAYACAK SORUŞTURMA, MAARİF MÜFETTİŞİNİN KONUDAN HABERİ YOK!..

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tokat millî eğitim Müdürlüğüne gönderilen, gazetemizde yayımlanan haber ile ilgili iddiaların araştırılması için görevlendirilen Maarif Müfettişin ( İ.Ç)bir tanesi dosyadaki konuya vakıf değil, diğeri ise konun muhatabı hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz Maarif Müfettişi  (V.O) İddialar yayımlanmış. Araştırma yapılmadan, yapmadan 4 ay sonrası cevap verilmiş. Şimdi ise yeni baştan araştırma yapmak için tarafımızdan belge, kayıt vb. Delilerin taraflarına teslim edilmesi isteniyor. Maarif Müfettişlerinden birisi dosyada ne istendiğini, neyi araştıracaklarını bilmeden, konuya vakıf olmadan,  tarafıma sorular yöneltiyor ve bilgi öğrenmeye çalışıyor. Maarif müfettiş 20 yıllık meslek hayatında ilk defa bir ilki yaşıyor sayemizde. Vermiş olduğumuz ifade tutanağının tarafımıza bir örneğinin verilmesini...

AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI?

Beyaz taş var pirincin içinde, ayıkla bakalım nasıl bulunacak o taş? Bakış gazetesinde yayımlanan haberden bi haber olan Maarif Müfettişleri bu işin içinden nasıl çıkacak? Kimi suçlayıp, önce kendileri sonra camiayı mı aklayacak? Gazetemizde ki haberi görmemezlikten gelen soruşturmanın başlamasından 4 ay sonra,  bir şey yok diyerek cevap verenleri Milli Eğitim bakanlığına şikâyet ettik. Bakanlık şikâyet ettiğimiz kişiler hakkındaki araştırma için,  Tokat Valiliği aracılığı ile Milli Eğitim İl Müdürlüğüne konunun araştırılıp, soruşturulması için yazılı talimatı veriyor. Soruşturma için davet edildiğimizde şikayet ettiğimiz birim,  soruşturmayı yürütüyor ve araştırıyor.. Maarif Müfettişinin bir tanesi konuya hakim değil, bilgisi yok, dosyanın içeriğini bilmiyor ve tarafımdan belge, kaset, bilgi istiyor. Verdiğimiz cevap 5187 sayılı basın kanunu madde 12. yi söylüyoruz.  (Madde 12- Süreli yayın sahibi, sorumlu müdür ve eser sahibi, bilgi ve belge dahil her türlü haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz.)  Maarif Müfettiş diretiyor. Bakış gazetesi olarak hayır veremeyiz diyoruz. Size belge ve delil olarak 14 Mart 2014 tarihli gazetemizde yayımlanan haber ve içeriği var. Buradan araştırın ve  haberimiz yalan, ve  iftira ise, tarafımıza kanuni olarak dava açın. Biz haberimizin doğruluğunu ispatlamak için elimizdeki belgeleri kullanırız o zaman diyoruz. Sizin yapmanız gereken,  kurumu mu aklamak yoksa haberimizde konu olan iddiaları mı kapatmak? Aylarca araştırdınız!  4 ay sonra cevap verdiniz. Verdiğiniz cevapta kurum haklı, gazetemizde yayımlanan haber suçlu göründü. Biz yapmış olduğumuz haberin takipçisi olduk. Kurum yayımladığımız haberdeki iddialar karşısında sorumluluğunu kabul etmeyip,  yapmış olduğu usulsüzlükler karşısında kendini aklama girişimine çalışan ve bu yönde rapor tanzim edenler hakkında, başta Milli eğitim Bakanlığı ve diğer yetkili kamu kurumlarının harekete geçerek ‘ Devletin okulunda şahsi çıkarları ön planda tutanlar varsa,  sorumlular hakkında yasal işlemleri başlatmalarını bekliyoruz.

 

DELİLLERİ İSTEYEN MAARİF MÜFETTİŞİN KONUDAN HABERİ YOK MUŞ?

Maarif Müfettiş İ.Ç nin ifademe başvuru çağrısında sözde bilgime ve ifademe başvurulması için bulunduğumuz mekanda, ilk defa dosyayı orada inceleyerek bilgi sahibi olması konunun hakimi olmadan, bilgisi olmadan müteakip defalar tarafımızdan delilleri istemesi, görüştüğümüz kişiler ile kendilerinin de görüşme istemesi ve ayrıca yaptığım haber yalan ve iftira ise, tarafıma dava açılacağını söylemesi  kafalarda soru işareti bıraktı.  Tokat’ta tüm okullarda yapılan özel bir dershaneye ait sınavın devletin okullarında devletin öğretmenlerini kullanarak o dershaneye ücret kazandırılarak yapılmasını araştırmadan aciz, bilgi yoksunu olarak tarafımı sorgulamaya kalkması karşısında şu ifadeleri kullandım. “ Haberim yalan ve iftira,  hakkımda dava açtırsanıza? sizin kuruma iftira attım, yalan haber yaptım. Sizde yalan haber yaptığımı ispatlayın tarafıma ceza ve tazminat davası açtırın? ” İfademi yazın, beni burada fazla bekletmeyin, ben yasal olarak haberimin takipçisi olacağım. Sorumlu ve sorumlular hakkında suç var ise, yasal işlem başlatılması için ne gerekiyorsa yapacağım. Kendinizi aklamak için çabanız boşa gidecek.

O MÜDÜR GEREĞİNİ YAPMIŞ

Gazetemde yayımlanan haber de belirtilen iddialar üzerine okul Müdürü M.E Okul Aile -Birliği Başkanlığını yapan F.E.T yı uyararak yanlış işler yaptığını, bu görevi bırakması uyarısında bulunmuş. Bu uyarı üzerine F.E.T Okul Aile Birliği görevini bırakıp,  müteakiben Tokat valiliğindeki görev yeri de değiştirilmiştir. Gazetemizde iddia edilen konular hakkında ve ücret karşılığı yapılan sınavın ise yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu, sadece M.E bağlı bulunduğu okulda değil Tokat’taki tüm orta dereceli okullar da yapıldığı bilgi ve belgelerini elde edince, gazetemizde okul Müdürü M.E yi sınavda sorumlu kişi olarak gösterilmiş idi. Sınavın Tokat genelinde yapılması üzerine bu sınavı tertipleyen, yaptırılmasını sağlayanlar, ücret toplayanlar ve yapılmış olan bu sınavı 4 aylık araştırmalar sonucu görmemezlikten gelenler hakkında , yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından yasal işlemlerin başlatmasını ümit ediyoruz.


Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Tokat, Milli, eğitim, Bakış, Haber


Haber okunma sayısı: 3996

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Daha ne olacaktı ki.

    Misafir Müfettiş sizden belge istemiş. Daha ne isteyecekti ki? Müfettiş veya başka muhakkik ifade alır, şahit dinler, belgeler varsa onları alır. Size gelenlerde öyle yapmış. Haber yapacağım diye abartmışsınız. 03 Kasım 2014 23:19

DİĞER HABERLER