canlı yayın

SATILIK KALEM

23 Şubat 2016 Salı 07:09
satilik-kalem

Haber satan, kalem kiralayan sanalcılar türedi. Tokat’ta bir şeyler dönüyordu. Dönen dolabı herkes biliyor, o dönen dolaba birçoğu biniyor, kendileri de dönüyordu ama gerçekler ortaya bir bir çıkınca dönme dolaptan inen dönmenin etkisi ile fır fır fırıldak olmaya başladı.

  

Geçtiğimiz günlerde Tokat’ta bir gazete cemiyeti basın mensuplarını bir araya getirerek yemekli toplantı yaptı. Toplantının içeriği bir değil birden çok konu vardı. En önemlisi sanal alemde Şantaj, tehdit ve hakaret içerikli gazeteciğinin önüne geçmek idi.

Bu toplantı benim içinde önemliydi bir dizi yazı dizisi ile  K.C.K ve Sazanlar başlıklı sanal ortamda şantaj yapan, hakaret ve tehdit edenleri deşifre etmeye başlamış idim.

Cemiyet başkanı il içinde, ilçelerde ve dışarıda bulunan tüm gazeteciler ve sanal gazetecileri davet etti.


Tokat’ta bir şeyler dönüyordu. Dönen dolabı herkes biliyor, o dönen dolaba birçoğu biniyor, kendileri de dönüyordu ama gerçekler ortaya bir bir çıkınca dönme dolaptan inen dönmenin etkisi ile fır fır fırıldak olmaya başladı.


Toplantı için cemiyet Başkanı İhsan Uluözlü,  bir basın açıklaması yaptı. Kıyamet burada koptu. Bu açıklamayı şu yaptırdı, bu yaptırdı söylentileri ile günlerce tartıştılar ve gerçeği görmezden geldiler. Toplantı bence tam anlamı ile açıklamanın içeriğine uygun olmuş idi.


Sanal şantaj, tehdit ve hakaretçileri kendilerini kurtarma telaşına kapıldı.


Bocalamaya başladılar.


Şaşırdılar..


Paniklediler.


Fırıldaklara göre Suçlu bulunmuş idi. Toplantıyı yapan cemiyet Başkanı ve tabiî ki ben…


Şahsım ile ilgili bir iddia attılar ortaya.

Bir kurumdan PARA ALMIŞIM ve O OPARAYI GAZETECİ K.V lıya yarısını vermişim. Oda haber sitesinde o haberi kaldırmış.


K.V lıyı tehdit etmişim..


Bunları yazanlar, ortalıkta dedikodu yapanlar, üç kuruşluk çıkar için bir  birlerini satanlar açıklamamı iyi okuyun ve okutun.


Tokat’ta BAKIŞ gazetesi olarak bu güne kadar yayımladığımız her haberin takipçisi olduk kamuoyunu aydınlattık, kamuyu bilgilendirdik.


Yapmış olduğumuz haberler karşısında kimi Zaman fiili, sözlü saldırılara uğradık.


Yılmadık.


Yıkılmadık ve haberlerimizi yapmaya devam ettik.


Kendimi burada anlatmayacağım ama o dönemlerde tarafıma karşı gazetelerinde ithamda bulunanlar , iftira atanlar BAKIŞ gazetesinin hukuk mücadelesinde haklı çıkması sonucu yazdıkları kağıt üzerinde kaldı.


Yüzleri kızardı mı bilmem..


Utandılar mı  bilmem.


Ama onlarda utanma, arlanma yok ki..


Yok biz BAKIŞ gazetesine karşı bir şey yazmadık diyorlarsa. Arşivler ortada bir bir çıkartıp ispat ederim.


Şimdi ortaya attıkları iddiaya cevap veriyorum. K.V lının bir kurum için yaptığı haberi kaldırması için o kurum para vermiş ben de paranın yarısını ona vermişim o da haberi kaldırmış.


Eh be gazeteciler, sanal gazeteciler.


K.V lının hakaret, tehdit, şantaj içerikli ( BEL ALTI) bir köşe yazısı ve içeriği bir kurumun yöneticisi ve gazetecilere hakaret “ Ne dersek diyelim… işin ucu yine de geliyor… Gazetecilere dayanıyor… Adam gibi gazetecisi olmayan memleketlerin soytarı kıvamında siyasetçileri oluyor maalesef… İşin özeti budur… “Zibidi nedir?” Diye”


Bu yazıyı umarım GZAETECİ olarak hepini okumuşsunuzdur. Yazının tümünü yayınlama isterdim ama basın kanunu gereği suçlu konuma düşmemek için yayınlayamıyorum. Adam resmen GAZETECİLERE hakaret ediyor..


Bu yazı üzerine K.V lı ile telefon trafiği başlıyor.

Sayın V,lı burada hakaret etmişsin. Ben Zibidi değilim. Burada hakaret var seninle kanun karşısında hesaplaşırım diyorum.


V.lı  ise yok be asana demedim o kurumun başındakine ve bazı gazeteciler ( Daha önce birlikte olduğu sonunda çıkar çatışması sonucu zıt düştüğü isimleri kastediyor.


 BAKIŞ gazetesi olarak karşımdaki kişinin karakterini öğrenmek için bu yazıyı ne amaçla yazdığını öğrenmek içim konuyu derinleştiriyorum işin ucu PARA ya geliyor.


V.lıya yazıyı kaldır yazında ağır itham, hakaret ve suç var. Bu arada kendisini büyük olduğunu, bazı kişilerin kendisini takmadığını, tanımak istemediğini söylüyor. Böbürleniyor, kendini övüyor işin sonunu paraya getiriyor. Bazı kurumların kendisine bütçe ayırmadıklarını, diğer gazeteciler bütçeden pay verdiklerini söylüyor ve işi dönüp dolaştırıp o kurumdan pay almak istediğini söylüyor.


İşte burada yılların verdiği deneyimim sonucu BAKIŞ farkı ortaya çıkıyor.


Telefon trafiğinde karşımdaki kişinin ne amaç için bu tür yazı yazdığını öğrenmiş oluyor ve onun dilinden, onun fikrinden ona yaklaşıyorum.


Bakış; Ne yapmak istiyorsun.


V. lı; Abi beni takmıyorlar. Ciddiye almıyorlar.


Bakış; Ne gibi.


V.li; Daha öncede Erbaa belediyesi, Tokat taki Otel haberlerinde de ben yazdım, ben gündeme getirdim aama benimle olan gazeteciler beni bir kenara itti. Bana bir şey vermediler.


Bakış; Ne gibi sana para aktarmadılar mı?


V.lı; yok abi. Erbaa Belediyesinden aradılar . Bir dergimi ne varmış onunla ilgili bana ödeme yapacaklarmış.


Bakış; Eee,


V.lı; Abi az veriyorlar.


Bakış; Ya söyle şimdi ne yapmak istiyorsun. Şu yazı senin başına iş açar tamamen hakaret içerikli ben gazeteci olarak hakkımı savunurum.


V.lı; Belediye tarafına bak.


Bu arada bu kişinin ne yapmaya çalıştığını ve beraberindekilerin bu kişi ile birlikteliğinin ne amaçla olduğunu öğrenmiş idim. Yılların verdiği tecrübemle olayı çözdüm ve onun ne amaç için sanal gazetecilik yaptığını belgelemem ve ispatlamam gerekiyor.


Bir plan uyguladım ve devreye soktum.


Bakış; söyle ne istiyorsun.


V.lı; Abi, yazıyı kaldırırım ama 20 bin lira isterim.


Bakış; Ne 20 bini bu güne kadar kim verdi böyle para.


V.lı; Abi, reklam yaparım, haberler girerim tanıtım yaparım.


Bakış; Ben bi düşüneyim sana dönerim..


Anladım ki V.lı ve ekibi bu şartlarda çalışıp biz gazetecilerin ayaklar altına alınması için çarkı kurmuş. Bu çarkı, bu kirli oyunu bozmanın zamanı elime geçmiş idi. Belgelemem gerekiyor idi ve planımı yaptım ve uygulama koyuldum.


Bakış; Sen yazıyı kaldır gereğini yapacağım.


V.lı; Tamam abi, kaldırdım yazıyı bakabilirsin.


Bir hafta sonra V.lıya Malatya’dan bankamatik ile F.K adına bir miktar para çıkarttım. Artık V.lı ve
ekibinin nasıl çalıştığını ispatlamış oldum ve bunu belgeledim.


Aradan birkaç ay sonra V.lı beni telefon ile aradı.

V.lı, Toklat’tan bir gazeteci beni aradı MİLAT gazetesinin köşe yazarı bir yazı yazmış bende onu aldımkoydum siteye okudun mu?


Bakış; Yok bakmadım.


V.lının haber sitesinde o yazıyı  okudum .


V.lı tekrar aradı gördün mü?


Bakış; Okudum ne istiyorsun.


V.lı; Abi okuruma söyle ödeme yapsınlar. Yazıyı kaldırıyorum ve kaldırdım.


 Bakış; V.lı, O yazıyı tekrar koy. O kurumla, bu kurumla işim yok benim. O yazılanlar gerçek ise yargı yolu açık yargı gereğini yapar. Sen alışmışsın, alıştırmışsın bazı gazetecileri. Hodri meydan. Ya benim kalemim ya senin kalemin kırılacak. Sen büyüğüm diyorsun üç kuruşa ayaklar altına serdin GAZETECİLİK mesleğini. Yolsuzluk, usulsüzlük, sahtecilik ile ilgili elinde belgen varsa, hangi kurum olursa olsun ver gazetemde yayınlayayım. Ama aşağılayıcı, şantaj, tehdit, hakaret içerikli yazılarla karşıma çıkma.


Evet o günden sonra V.lı yine sus pus, bu arada yazmış olduğum K.CV.K ve Sazanlar yazı serimde bir dönemler V.lı ile beraber olanların yolları ayrıldı. Belki o kişiler V.lının gerçek yüzünü gördü ayrıldı, belki çıkar çatışması sonucu o da onların arasındaki konu.


İşte daha çok anlatılacak, belgeleriyle yazılacak konular var ama konuyu dağıtmadan bu sonuca gidelim.


Tokat’ta cemiyetin düzenlediği yemeği duyunca araya girmek zorunda kaldım. Ya başkan bu
V.lı kim herkes adını biliyor ama DEV mi yoksa CÜCE mi bir bakalım yanında sağında solunda kimler var kimler bu kirli çarkın içinde ortaklığa devam ediyor bir görelim dedim.


Başkan Uluözlü, abi, herkesi davet ettim gelirse tanışı ve görürüz.


Evet, öylede oldu toplantı günü V.lı toplantı alanına geldi, Onu oraya daha önceden tahmin ettiğim gibi belirli bir gurup gazeteci ile teşrif etti.


V.lıyı kapıda karşılayanlardan idim.


Lütfen burayı dikkatle okuyun , V.lının koluna girdim “ HOŞ GELDİNİZ, BENİ TANIDINIZ MI?” yok tanıyamadım. “BEN T.Y im DEDİM” Ha o K.C.K yı deşifre eden mi? “ EVET DEDİM” ve toplanan masaya kadar eşlik ettim. Toplantı sonrası Başkan Uluözlü’nün bürosunda birkaç gazeteci ile birlikte sohbete başlandı . Konuşulması gerekenler konuşuldu ve toplantı sonrası V.lıyla bire bir sohbetim oldu.

“ V,lı ya şu sözleri sarf ettim bana para verdiğini iddia ettiğin o belediye için elinde yolsuzlukla, usulsüzlükle, sahtecilikle ilgili belge, bilgin varsa başta BAKIŞ gazetesi olmak üzere tüm yayın organlarımda yayınlayayım. Ama bel altı, küfür, hakaretler yazmaya devam edeceksen BELEDİYE benin NAMUSUM orada abim ve akrabam var senin karşında ben kalemim ile varım. Yolsuzlukta, usulsüzlükte abi, akraba tanımam ama küfür, hakaret, şantaj içerikli yazılarının karşısında sonuna kadar mücadele ederim seninle. Üç kuruşa kalem satan sen değimliydin. Al parayı kaldır haberi. Otel haberi ne oldu, Vali ne oldu, Vekil ne oldu, Erbaa belediyesi ne oldu.  İnternet başına geçeceksin oradan haber alacaksın. O haberi işine gelen şekilde kullanacaksın o haberde sorun çıkınca yok ben şundan aldım diye kamuoyunu kandıracaksın. İnternet başı ŞANTAJ, HAKARE, İFTİRA ile haber ve köşe yazısı ile gazeteci olunmaz. Senin kalemini ben satın aldım. Şahsım olarak senin kiralık kalem olduğunu belgelemem ve ispatlamam gerekiyordu bunu da ispatladım. Senin büyüklüğün para ile ölçülüyor kalem ile değil miş?  Senin özelinle ilgili şimdilik girmiyorum. Tacizciliğin, sahteciliğin ile gündem değiştirmek istemiyorum.


Evet, V.lıyla bire bir sohbetim bu beni TEHDİT etti diyormuş yanındaki fırıldaklara.


O fırıldaklara buradan soruyorum.


Gelin hep birlikte maliyeye, savcılığa dilekçe verelim.


Araştırılsın.


Kimler .


BELEDİYELERE, KLURUMLARA, STK LARA, OSDALARA, SİYASİ PARTİLERE


Ne kadar fatura kesmiş.


Naylon, hayali fatura kesilmiş mi ?


Sanal ortam sitelerinde yaptığı yayınlar için ne kadar fatura kesmiş?


Sanal ortamda yayın yapan haber siteleri aldığı reklam bedellerinin ve elde ettiği gelirlerin
vergisini nasıl ödemiş?


Dip not. Cemiyet Başkanı İhsan Uluözlü ye teşekkür ediyorum. Tertiplediği toplantı amacına ulaşmıştır. Medyanın sanalcıları, tetikçileri ve yalakaları gün yüzüne çıkmıştır.


Fırıldaklar dönmeye dursun.


Sıra onlarda.


Tarafıma yönelttiği iddialar ile ilgili ellerinde ne belge varsa ortaya koysunlar.


Yoksa, kargalar gibi gürültü yapmasınlar.
 
DEŞİFRE SIRASI FIRILDAKLARIN KURUIMLARDAKİ MUHBİRLERİNDE..
 

 Fırıldaklar takılın kuyruk kuyruğa, Biriniz vursun, diğeriniz yemlensin oh ne ala..Fırıldakların dosyası belgeleri ile haber sitemizde yayınlanmaya devam edecektir.

V.lı neymişsin be TOKAT'a şube açmışsın şuıbenin başınada ÜSTAD bir gaazeteci atamışsın(!)
Haydi hayırlısı şimdi takla atmaya başla bakalımdün küfür ettiğin, hakaret ettiğin kişiyi manşetlere taşı övgü dolu haberlerle.

 Ne diyelim BEN SENİ SATIN ALDIM. SEN SATILIK OLDUKTAN SONRA ÇOK MÜŞTERİN OLUR. Şuan yanında ki fırıldaklar, K.H.Y.M.S.M.N............. lar  nemalanmak için bekliyor senin O SİNKAFLI yazılarını. SABAH 5 ten GECE 24 e kadar BİLGİSAYAR BAŞINDA AV BEKLE. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin etiketleri:

Kiralık, Kalem, satılık, kalem, Belediye


Haber okunma sayısı: 3564

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER