AKP
AKP

UYUYORMUSUNUZ?

10 Şubat 2020 Pazartesi 08:01
uyuyormusunuz

Şok iddia Tokat ta binlerce dönüm arazi son yıllarda el değiştiriyor.. Arazi satışının hangi yollarla kimlerin aracılığı ile gerçekleştirdiğini Tarafımıza gelen ihbar neticesinde yapmış olduğumuz araştırmalarda Bir işletmede yönetici konumunda bulunan Y.Z ve E.İ, adlı şahısların aracı oldukları iddiası ortaya çıktı.

 Tokat ta tarım arazileri bir bir el değiştiriyor.

Tokat Kelkit vadisi ve Kazovanın sulu ve tarıma elverişli verimli toprakları satılıyor…

Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu binlerce metre kare tarım arazisi kirli eller tarafından alınarak el değiştiriyor.

Sebzesi, hububatı ve meyvesi ile geçimini sağlayan onlarca köylü ektiğinin karşılığını alamayınca çareyi tarlasını bahçesini satmakta aradı.


Köylü tarlasını satarken kirli eller devreye girdi.


Kirli eller tarlanın değerinin üstünde fiyat vererek satışı cazibeli hale getirdi. Bunu duyan diğer köylüde tarlasını satmaya başladı.

Arazileri Bina yapmak için değil, AVM kurmak için değil, fabrikalar kurmak için değil.

Tarım yapmak için alıyorlar.


Kim alıyor.


Alan Tokat lı olmayıp il dışından birileri.


Kimin adına alıyor?


İddiadaki ülke İsrail…


Şok iddia Tokat ta binlerce dönüm arazi son yıllarda el değiştiriyor.. Arazi satışının hangi yollarla kimlerin aracılığı ile gerçekleştirdiğini Tarafımıza gelen ihbar neticesinde yapmış olduğumuz araştırmalarda Bir işletmede yönetici konumunda bulunan Y.Z ve E.İ, adlı şahısların aracı oldukları iddiası ortaya çıktı.


İddia o ki Y.Z ve E.İ İsrail adına aracılık yaparak il dışından buldukları zengin kişilere Tokat Kelkit vadisi, kazova ve diğer bölgelerdeki tarıma elverişli arazileri tespit edip aracı olarak arazinin bedelinin üzerinden fiyat vererek satın almalarına aracılık yapıyorlar.


İddia o ki Y.Z ve E.İ nin müteakip defalar yurt dışına (İsrail)  gidiş geliş yaptıkları deşifre edilince bu kişiler devreden çıkıp yerlerine bir başka şahısların girmesi ile arazi alışları devam etti.


Uyuyormuş gibimi yapıyorsunuz.


Bölgenin Muhtarı, tarım il Müdürleri, Ziraat oda temsilcileri, kaymakamı, belediye Başkanı, Siyasi temsilcileri, Valisi, Milletvekilleri..


Devletin istihbarat birimleri..


Duymadınız mı?


Bilgilendirilmediniz mi?


Arazi satışları konusunda sizler hiç mi bilgi verilmedi.


Hiç mi duymadınız.


Yetki elinizde, resmi kurum sizlersiniz.


İddialar üzerine bir araştırma yapmanızı son yıllarda Tokat taki tarım arazilerinin Tokatlı dışında kimler tarafından alındığını..


Ve iddialarda ki İsrail mi aldırıyor sorusunun cevapların kamuoyu nu aydınlatmanızı kamu olarak gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz.


Tokat kazova da binlerce dönüm arazi il dışı ve yurt dışında yaşayan kişilerce alındığı tapu kayıtlarında görüleceği ve İddiamız şudur ki yaklaşık 25 tapunun el değişikliği yaptığı ve bu l değişim sayısının artacağı konusudur.


Gazeteci olarak erişebildiğimiz bilgileri toplamaya çalıştık. Bilgiler neticesinde kamuoyunu aydınlatıp kamuyu bilgilendirmek adına haberimizi yaptık.


Yetkililerden Tokat’ta son yıllarda el değişen tarım arazilerinin tespiti ve bu arazilerin iddia edilen kirli İsrail ayağını açığa çıkarmaları bekliyoruz..

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Kazova, Tarım, İsrail, Vali, Muhtar, bakisgazetesi


Haber okunma sayısı: 4784

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ