canlı yayın

Türkiye Belediyeler Birliği Deprem Bölgesi Elazığ’da Toplandı

28 Ocak 2020 Salı 22:20
turkiye-belediyeler-birligi-deprem-bolgesi-elazigda-toplandi

6.8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’a gelen Türkiye Belediyeler Birliğine üye belediye başkanları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki belediye başkanları Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte ilk olarak Sürsürü Mahallesinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Elazığ Belediyesi Harput Toplantı Salonunda bir araya gelen birlik üyesi belediye başkanları, deprem bölgesinde yapılacak çalışmalarla ilgili istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Fatma Şahin, yaşanan deprem sebebiyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, depremde hayatını kaybedelere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Birlik olarak Elazığ halkının yanında olduklarını ve acılarını paylaştıklarını aktaran Şahin; “Çok hızlı bir şekilde encümeni Elazığ'da toplama kararı aldık. Bütün encümen üyelerimiz programlarını değiştirdiler ve hızlı bir şekilde buraya geldik. Şahsım ve Belediyeler Birliği olarak hepsine çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümetimiz, bakanlarımız ve tüm yetkililer, depremin hemen ardından çok yoğun bir şekilde burada gerekeni yapmaya gayret gösteriyor. Kurumlarımız işbirliği içerisinde. Biz de Belediyeler Birliği olarak bundan sonraki süreci nasıl yönetmeliyizi ne yapmalıyızı konuşmak için Elazığ’da bir araya geldik. Ben tekrar tüm Elazığ halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da bir kez daha acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Ankara Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da deprem sebebiyle üzüntü içerisinde olduklarını belirterek; “Elazığ'da can kayıpları yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Bu toplantının burada yapılmasını önemsiyorum. Hepimiz ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu biliyoruz. Deprem gerçeğine göre kentler kurmamız lazım. Deprem gerçeğine göre altyapılar kurmamız lazım. Bu elbette en başta eğitimden geçiyor. Halkımızın da eğitilmesi gerekiyor. Bunu sadece devletten beklemek olmaz. Devlet yapacağını yapacak, vatandaş yapacağını yapacak. Bu da eğitimden geçiyor. Depreme karşı en az zararla çıkmanın yollarını beraber aramak zorundayız. Ben Elazığ Belediye Başkanımız Sn. Şahin Şerifoğulları’na ve Elazığlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrar iletiyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.

Geçmiş olsun ziyaretlerinden ötürü Türkiye Belediyeler Birliği heyetine teşekkür eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da; “Türkiye Belediyeler Birliğine desteklerinden ötürü tüm Elazığ halkı adına minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Acımız büyük. Millet olarak birlik beraberlik içerisinde acımızı paylaşıyor, depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah el birliğiyle mağduriyetleri en hızlı şekilde gidereceğiz. Ben tekrar Birlik Başkanımız Fatma Şahin nezdinde tüm başkanlarımıza ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından belediye başkanları depremde hasar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. 



Haber okunma sayısı: 1691

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER