canlı yayın

MARASALI HEKİMHAN’DA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

20 Mart 2019 Çarşamba 23:49
marasali-hekimhanda-onemli-mesajlar-verdi

“MALATYA İÇİN ANA HEDEFİMİZ EKONOMİK KALKINMAYI SAĞLAMAKTIR” Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı seçim çalışmaları kapsamında Malatya’nın Hekimhan ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Marasalı, Türkiye’de kötü gidişatın devam ettiğini söyledi. Marasalı, Malatya için ana hedeflerinin ekonomik kalkınmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında beraberinde partililer ile birlikte Hekimhan’ı ziyaret etti.

Hekimhan’da esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelen Marasalı sorun ve sıkıntıları dinledi, yerel seçimlerde destek istedi.

Marasalı ilçedeki temasları kapsamında CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ’ın seçim bürosunu ziyaret ederek, yerel seçimlere ilişkin istişarelerde bulundu.

CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ, ziyaretten memnun olduğunu belirterek, “Hekimhan'ımıza biz siyaset yapmayacağız, biz Hekimhan'a hizmet yapmak için geldiğimizi söyledik ve söyleyeceğiz. Biz diyoruz ki siyaseti genel merkez, iller, ilçeler yapacak ama biz Hekimhan'da hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin AK Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ile İyi Partisi ile Saadet Partisi ile herkesle birlikte, birlik olacağız beraber olacağız ve kardeş olacağız. Her şey Hekimhan için olacak Hekimhan’ı layık olduğu yere getireceğiz.” Diye konuştu.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ise Hekimhan’dan övgü ile bahsederek, “Hekimhan Avrupa'nın birbirini yediği, mezhep savaşlarının, ırk savaşlarının Avrupa'yı kökünden sarstığı dönemde birlikte yaşama kültürünü oluşturmuş ve birlikte yaşama antlaşmasını yapıp tarihi eser olarak bırakmış ender memleketlerden biri. Sayın valimiz bize onunla ilgili Taşhan’daki o eserin bir nüshasını göstermişti, hediye etmişti. Oradan biliyoruz ki Hekimhan farklılıkları kendi arasında yok etmeden kabul edip beraber yaşamayı İlke edinmiş bir ilçemiz. Dolayısıyla bu Türkiye'nin zenginliğidir, Malatya'nın zenginliğidir, bunun kıymetini bilmek lazım.” Dedi.

“TÜRKİYE’DE KÖTÜ GİDİŞAT DEVAM EDİYOR”

Türkiye’de kötü gidişatın devam ettiğine vurgu yapan Marasalı, “En önemli olan husus halkla ittifak etmektir, halkın gönlüne girmektir. Halkın gönlüne sözle girilmez eylemle girilir, maddiyatla, parayla girilir. Hepimizin derdi bir. Biz Malatya olarak son 15 yıl içerisinde hızlı bir şekilde istikrarlı bir şekilde aşağı doğru yuvarlanıyoruz. Nüfus bakımından, ihracat bakımından, katma değer bakımından, gelişmişlik bakımından, teknolojiyi kullanma oranı bakımından her açıdan ve işsizlik bakımından hızlı bir şekilde kötüye gidişat sürmekte, devam etmektedir.” Diye konuştu.

“EKONOMİK KALKINMAYI SAĞLAMAK ANA HEDEFİMİZDİR”

Ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulunan Marasalı, 31 Mart Yerel Seçimlerinin de önemine değinerek şöyle konuştu; “Milli Gelirde Türkiye ortalamamız açıklandı. Türkiye'nin Milli Geliri

10 bin 602 dolardan 9 bin 632 dolara düştü. Malatya'nın Milli Geliri ise geçen yıl 6 bin 108 dolardı, bu yıl 5 bin 200 seviyelerine düştü. Biz Malatya olarak Türkiye'den daha az milli gelire sahip bir iliz. Türkiye ortalamasının altındayız. Tabiri caizse açlık sınırındaki bir iliz. Tam 50 bin gencimiz 30 ve 40 Yaş arasındakini saymıyorum, 50 yaşında emekli olamamış, çalışmak zorunda olan vatandaşı da saymıyorum ama 18-29 yaş arası evlenme çağındaki yada okul çağındaki gençlerimiz ne işte ne de okulda. Kahvehane köşelerinde ömür törpülüyorlar, kağıt atıyorlar. Eğer işsiz isek evde huzurumuz olmaz. Biz çamurlu yollarda yürümeye razıyız ama kızlarımızın kocalarını beklerken yüzünün gülmesi için damatlarımızın ve çocuklarımızın işte olması lazım, iş sahibi olması lazım. Bu seçimlerde olmazsa olmaz sanayi olacak. Eğer bize hukuk lazımsa hukukçu bir adayımız var hukuki bir mesele de Soner Bey iyi bir avukattır bu arkadaşımıza başvurabiliriz. Eğer kaldırım, çöp toplama işi derseniz tecrübeli olan bir Selahattin ağabeyimiz var ona da verebilirsiniz ama memleketin en önemli problemi işsizliktir. Dolayısıyla bizim hem Hekimhan'a hem Malatya'ya, hem Battalgazi, hem Yeşilyurt'a faydalı olabilmemiz için Büyükşehir'in bize vermiş olduğu ekonomik kalkınmayı sağlamak ana hedefimiz olmalı.”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ve beraberindeki partililer daha sonra Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partisi Hekimhan Belediye Adayı Hacı Mu 



Haber okunma sayısı: 2157

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER