canlı yayın

“Malatya, Ankara ve İstanbul’da Pütürge Pazarı Kuracağız”

22 Mart 2019 Cuma 20:12
malatya-ankara-ve-istanbulda-puturge-pazari-kuracagiz

AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Candar Aktarla, Karşıyaka ve Bölükkaya mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek hem sorunlarını dinledi, hem de yapacağı projeleri tanıttı

AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Candar Aktarla, Karşıyaka ve Bölükkaya mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek hem sorunlarını dinledi, hem de yapacağı projeleri tanıttı. Pütürge’de yetiştirilen yöresel ürünlerin diğer illerde satılarak bölgedeki üreticilere ek gelir sağlanması amacıyla Pütürge Pazarları kurulacağını belirten Başkan Adayı Mikail Sülük, “Böylelikle Pütürgeli üreticilerin ürünleri İstanbul, Malatya ve Ankara’da yaşayan yüzbinlerce Pütürgeli başta olmak üzere bölge halkları tarafından doğrudan satın alınabilecek ve ilçenin tanıtımına katkı sağlanmış olacak” dedi

31 Mart 2019 Yerel ve Mahalli idareler seçimleri kapsamında Pütürge’deki çevre mahallelere ziyaretlerde bulunan AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Candar Aktarla, Karşıyaka ve Bölükkaya mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gezdiği mahallelerde vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Adayı Mikail Sülük, Pütürge’ye yapılacak proje ve yatırımları değerlendirdi. Başkan Adayı Mikail Sülük, proje ile İstanbul, Malatya ve Ankara’da belirlenecek uygun alanlara Pütürge Pazarının kurulacağını ifade etti.

“KURULACAK YENİ PAZARLAR, YENİ İSTİHDAMLAR GETİRECEK”

Bölgeye ait yöresel ürünlerin Türkiye’nin farklı şehirlerinde kurulacak pazarlarla tanıtılacağını dile getiren Başkan Adayı Mikail Sülük, “Pütürge’de yetiştirilen yerel ürünlerin belirlenen illerde satışının yapılması, Kurulacak pazarlardaki ürünleri üreten Pütürge halkına gelir sağlanması, Pütürge’nin ve yöresel ürünlerin tanıtılması, Pütürge’deki istihdama katkı sağlayacak. Kurulan Pütürge pazarları ile bölge halkına ek gelir imkânı oluşturulacak. Bölge ürünlerinin farklı illerde de tanıtılması ve satışının yapılması ile ilçe halkının yöresel ürün üretimi artmış olacak. Yöresel ürün pazarları ile farklı illerde de istihdamın artmasına ve yeni pazarların kurulmasına imkân sağlayacak” ifadesini kullandı.

“PAZARLAR HEM İLÇEYİ TANITACAK HEM GELİRİ ARTTIRACAK”


Kurulacak olan pazarların bölge halkının ekonomik gelirinin artmasına ve ilçenin tanıtılmasına katkı sunacağını vurgulayan Başkan Adayı Mikail Sülük şunları dile getirdi, “Yöresel ürün pazarlarının kurulması ile yöresel ürünlerin erişimi kolaylaşacak. Sadece Pütürge de yaşayan halk için erişilebilir değil farklı illerde yaşayan Pütürgeli ve o illerin halkları içinde kolaylıkla ulaşılabilecek ürünler olacak. Yöresel ürün pazarlarından gelir elde edilmesi ile bölge halkının gelirine katkı sağlanacak ve yöresel ürün üretiminin artması sağlanmış olacak. 5 Yıl Sonra Farklı illerde yöresel ürün pazarlarının kurulması ile ilçenin güçlü bir tanıtımı yapılacak. Daimi pazarların kurulması ile bölge halkının gelir düzeyi artacak. Farklı illerde kurulan pazarlar sayesinde o illerdeki istihdama da katkı sağlanmış olacak. 



Haber okunma sayısı: 5586

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER