AKP
AKP

Kazakistan – Malatya; İthalat-İhracat, Yatırım, İşbirliği ve Fırsatlar Toplantısı

17 Eylül 2019 Salı 22:30
kazakistan--malatya-ithalat-ihracat-yatirim-isbirligi-ve-firsatlar-toplantisi

Odamız tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilimizin dış ticaret hacmini geliştirmek ve iş adamlarımıza yeni fırsatlar sunmak amacı ile Kazakistan Türkiye Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal SAPARBEKULY ve yine Kazakistan Ticari Ateşesi Nuriddin AMANKUL tarafından ilk ağızdan bilgilendirme yapmaları ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Oğuzhan Ata SADIKOĞLU tarafından ilimize davet edilmiştir.

Programın açılış konuşmasını yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Oğuzhan Ata SADIKOĞLU “Malatyamız için yaptığımız çalışmalarda, bu programla son günlerde hız verdiğimiz dış ticaret hacmini genişletme hamlelerine bir yenisini daha eklemiş olduk. Ülkemiz ve Kazakistan arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek ve ilimiz iş adamlarına Kazakistan’ın sunmuş olduğu fırsatlardan faydalanmalarını sağlamak için böyle bir programı tertip ettik. İnşallah bu tarz programlarımız devam edecek ve bu programlar sayesinde ilimizin dış ticaret hacmini geliştirerek iş dünyamızı da fırsatlardan haberdar etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Oğuzhan Ata SADIKOĞLU’nun davetini kırmayan Kazakistan Büyükelçisi Sayın Abzal SAPARBUKLY, odamız 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleştirdiği sunumda sözlerine; “Bizim görevimiz kardeş Kazak ve Türk halkları ve devletleri arasında her türlü işbirliğini geliştirmek ve Cumhurbaşkanlarımızın öncülüğündeki Kazak-Türk Stratejik işbirliğine kendi katkımızı sunmaktır. Son iki yıl içerisinde Kazakistan’da yapılan yatırımlara sayısal açıdan baktığımız zaman Türkiye ikinci sırada yer almaktadır. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi bu sene 3 milyar dolara çıkması bekleniyor.” diyerek sözlerine başlayan büyükelçi, Kazakistan’ın demografik yapısından yatırıma ihtiyaç duyulan sektörlere, ülkenin öncelikli desteklediği yatırım başlıklarından yatırım teşviklerine kadar birçok konuda detaylı bilgiler aktardı. Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için her türlü imkanları sunacaklarını ifade eden büyükelçi, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Oğuzhan Ata SADIKOĞLU ile birlikte Kazakistan’a bir iş seyahati tertip edeceklerini ve katılmak isteyen tüm iş adamlarını şimdiden davet etti. İsteklilere programın detayları daha sonra Odamız tarafından duyurulacak olup başvurularını Odamıza yapabilecekler.

Toplantının devamında Kazakistan Büyükelçisi ve Ticari Ateşesi ile birlikte toplantıda hazır bulunan iş adamlarımızın sorularını yanıtladılar. Ayrıca toplantının sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata SADIKOĞLU ve Meclis Başkanı Sayın Hasan ÖZKAN tarafından misafirlere plaket ve armağanlarını takdim ettiler. Akabinde programa katkı sunan ÇALIK DENİM TEKSTİL, MİMSAN ISI TEKNOLOJİLERİ, BAYKANLAR DENİM TEKSTİL Firma Sahiplerine de plaketlerini birlikte takdim ettiler. 



Haber okunma sayısı: 1632

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER