AKP
AKP

Büyükşehir Belediyesinden Muharrem İftarı verildi

10 Eylül 2019 Salı 21:31
buyuksehir-belediyesinden-muharrem-iftari-verildi

İÇİMİZE FESAT VE NİFAK SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYELİM Malatya’nın yerel önderleri ve dedelerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Muharrem ayınızın mübarek olmasını temenni ediyorum. Muharrem ayında yapmış olduğunuz ibadetlerin, tutmuş olduğunuz oruçların kabul olmasını niyaz ediyorum. Muharrem ayının feyzinin bereketinin tüm insanlığın üzerine olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gürkan: Muharrem Ayınızın mübarek olmasını temenni ediyorum

Malatya’nın yerel önderleri ve dedelerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Muharrem ayınızın mübarek olmasını temenni ediyorum. Muharrem ayında yapmış olduğunuz ibadetlerin, tutmuş olduğunuz oruçların kabul olmasını niyaz ediyorum. Muharrem ayının feyzinin bereketinin tüm insanlığın üzerine olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kerbela, insan olarak herkesi üzüntüye sevk etmeye ve kahretmeye yeterlidir

Başkan Gürkan, “Muharrem ayında yaşanan Kerbela hadisesi insan olarak herkesi üzüntüye sevk etmeye, kahretmeye yeterlidir. Ayrıca Peygamber Efendimizin torunlarının şehit edilmesi, hiçbir insanlık kültüründen ve hiçbir İslam anlayışı içerisinde tasvip gören bir hadise olamaz ve olmamıştır. Nitekim bu memlekette Peygamberimizin torunlarını şehit edenler dünyada gün yüzü görmemiş, lanetle anılmışlardır. Hz. Hasan’ı zehir edenleri ve Hz. Hüseyin’i şehit edenleri tel’in ediyoruz. Onların şefaatlerini de bizlere nail etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Burada bizlerin alacağı dersleri de iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tarihte yaşanan bu hadisenin fiili ve manevi anlamda milletimizin hiçbir ferdinin tasvip etmediği bu Kerbela hadisesi zaman zaman bizim içerimizde bir ayrıcalık varmış gibi bir hüviyete büründürülmeye çalışılıyor” ifadelerine yer verdi.

Anadolu coğrafyasında yaşayan, Türkiye coğrafyasında yaşayan 7’den 70’e herkesin Kerbela Hadisesini lanetle andığını dile getiren Başkan Gürkan, “Herkes Yezid’i lanetle anar. Muaviye ve onun düşüncesini lanetle anar. Biz hiçbir şekilde bu olayın içinde ve yanında olmadığımız halde, tarihteki o hadiseyi bizim milletimizin içerisine bölücülük, nifak sokma faaliyeti olarak da göstermeye çalışıyorlar. Bizim bu konuda uyanık olmamız gerekiyor. Bugün sizlerle güzel bir muharrem iftar sofrasında birlikte olduk. Bunun şerefine nail olduk. Onurunu birlikte yaşadık.

Toplumda bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesi noktasında hepimizin üzerine görevler düşüyor. İnsanın kişisel anlamda görev ve sorumlulukları vardır. Nefsine karşı olan görevi vardır. Ailesine karşı olan görevleri vardır. Annesine babasına karşı görevleri vardır. Kardeşlerine karşı olan görevleri vardır. Hanımına karşı görevleri vardır. Komşularına karşı görevleri vardır. Akrabalarına karşı görevleri vardır. Bunların hepsi farz-ı ayn görevlerdir” diye ifade etti. 

Haberin etiketleri:

bakışgazetesi


Haber okunma sayısı: 1601

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ