AKP
AKP

Başkan Soylu'dan üç yıllık hedef

15 Eylül 2019 Pazar 22:35
baskan-soyludan-uc-yillik-hedef

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu’yu ziyaret eden , Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, Kızılay Malatya şubesi olarak yapılan çalışmalar ve önümüzdeki üç yıllık hedef planlarını sordu Ana Sayfa / Haberler / Malatya 12 Eylül 2019 16:38

Uzun Yıllardır Kızılay’ın çeşitli kademelerinde görev almış olan Başkan Soylu’’ Kızılay gücünü toplumdan alır, toplumla beraber yürür. Kızılay gönüllüleri bu köklü geleneğin birer taşıyıcısı olarak sadece yardım faaliyetlerinde yer almakla kalmazlar, aynı zamanda geçmişimizden miras aldığımız yardım ve dayanışma geleneğini de yaşatırlar. Kızılay, milletimizin merhamet duygusunu, şefkat ve iyilikseverliğini insanda hizmete dönüştürmeyi ana amaçlar arasında görmektedir. İçinde yaşadığımız çağda savaşlar, açlık, çatışma, yoksulluk girdabında her geçen gün yükselen insanlık krizini dindirmek için gönül kapılarını sonuna kadar açarak dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan aynı şekilde kriz bölgelerine en yüksek oranda yardım gönderen bir Millete layık olmak, onu temsil etmek her türlü ifadenin ötesindedir’’ifadelerine yer verdi.
Gönüllülük esasına dayalı kan bağışını artırmak için çalışmalar da yürüttüklerini belirten Başkan Soylu’’ yapılan kan bağışı tanımadığımız kişilerin hayatlarını kurtarmamızı sağlayan büyük mutluluktur. Üretilmeyen tek ilaç olan kanı vermek, bağışçısına manevi olarak tatmin sağlar. Unutmayalım ki, bir gün bizimde kana ihtiyacımız olabilir. Düzenli olarak kan bağışında bulunursak ve bunu görev edinirsek Ülkemizde kan ihtiyacı konusun da hiç bir sorun kalmaz’’şeklinde konuştu.
Toplumda yardımlaşmayı geliştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Soylu ‘’gücümüzün kaynağı hayırseverlerimizden geliyor. Hayırseverlerin merhamet duygularının sömürülmemesi, yanlış uygulamaların önüne geçilebilmesi için büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bunun için yardım ve bağış modellerimiz var. Hayırseverlerimiz yardımlarını kolay ve faydalı şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyorlar’’dedi.
Kızılay’ın yaptığı etkin yardımlarla göz dolduran ve Dünyanın saygın kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Soylu ’’yıllarca atıl vaziyette olan vagon fabrikasının , Türk Kızılayı tarafından “konteynır çelik imalat fabrikası’na dönüştürüleceğini ,lojistik merkezi olacağını ve yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanacağını, hem ihracat noktasında hem de dışa bağımlılık noktasında aynı zamanda yeni bir modellemeyle ihtiyaç sahiplerinin konut ve barınma ihtiyaçlarının çözüldüğü bir yatırım olacağını’’belitti.
İnönü Üniversitesi ve Türk Kızılay’ı işbirliğiyle “Ağır Hasta Bakım Çalıştayı düzenlendiğini, Ağır Hasta Bakım Çalıştayı’nın İnönü Üniversitesi, Malatya ve bölge açısından oldukça önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Soylu ‘’bakım ile ilgili hasta ve hasta yakınlarımızın sorunlarının tespiti ve çözüm yolları üzerinde çalışmalar gerçekleştireceğiz’’dedi.
Önümüzdeki üç yıllık hedef kapsamında 5.000 kişilik aş evi yapımı için de çalışmaların başlatıldığını ve gereken görüşmelerinde yapıldığını belirten Soylu, özellikle gıda yardım paketleri, kıyafet yardımları ve öğrenci Bursları yardımlarının da aksamadan devam ettiğini belirtti. 



Haber okunma sayısı: 2838

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER