AKP
AKP

Ali Ekinci’den sert açıklamalar

19 Mart 2019 Salı 21:35
ali-ekinciden-sert-aciklamalar

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, Yeni Sanayi Sitesi esnafını gezerek esnafın sorunlarını dinledi. Burada konuşan Ekinci, Malatya’nın kentleşme sorunu var. Malatya’nın ekonomik sorunu var. Malatya’da her meslek grubunun sorunları var. Malatya’nın sadece belirli bir zümreye peşkeş çekilme sorunu var ama terör sorunu yoktur. Malatya’nın tüm sorunlarını bırakıp hiçbir zaman Malatya için sorun olmayan bir ‘terör’ sorunu icat etmek tam anlamıyla milleti kandırmaktır, dedi.

 Esnafın sorunlarının giderilmemesinin sebeplerine değinen Ekinci, “2 gündür sanayi esnafımızı ziyaret ediyoruz. Genelde gezdiğimiz her yerde diğer esnafımızın olduğu gibi sanayi esnafımızın da sorunlarını ve sıkıntılarını dinledik. Esnafımızın bu sıkıntıları maalesef giderilmez. Malatya’yı sömüren bu 5’li menfaat şebekesi değişmediği takdirde esnafımızın sıkıntıları giderilmez. Malatya’da değişim şarttır. Gezdiğimiz her yerde farklı farklı sıkıntılar dinliyoruz. Malatya uyandı, Battalgazi uyandı. İnşallah Malatya’nın 5’ten büyük olduğunu milletimiz 31 Mart akşamı gösterecektir” diye ifade etti.


Malatya’nın terör sorunu yoktur diye ifade eden Ekinci, “Adam çıkmış televizyonda ‘Bingöllü ve Muşluları’ kast ederek uyarıda bulunuyor. Diyor ki, Malatya’nın huzurunu bozmaya yönelik kimseye asla izin vermeyeceğiz. Ya kardeşim senin huzurdan anladığın nedir? Malatya’da hangi tarihte terör problemi oldu. Malatya’da terör hiçbir zaman barınamazken Malatya’ya göç etmiş Bingöllü ve Muşlu kardeşlerimizi kast ederek kimi tehdit ediyorsun. Malatya’nın kentleşme sorunu var. Malatya’nın ekonomik sorunu var. Malatya’da her meslek grubunun sorunları var. Malatya’nın sadece belirli bir zümreye peşkeş çekilme sorunu var ama terör sorunu yoktur. Malatya’nın tüm sorunlarını bırakıp hiçbir zaman Malatya için sorun olmayan bir ‘terör’ sorunu icat etmek tam anlamıyla milleti kandırmaktır” dedi.


Malatya’nın gelişmişliği ile ilgili konuşan Ali Ekinci, “Bakın Malatya şehrimiz 5 yıl önce büyükşehir statüsüne kavuştu. Malatya’mız Türkiye’de 81 il içerisinde 42. sıradadır. Bu sıralama Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının tespitidir. Türkiye’de 30 büyükşehir var ama biz 42. sıradayız. Demek ki Malatya iyi yönetilmiyor. Bu düşük sıralamanın sebebi aynı rapora göre ‘plansız ve sağlıksız kentleşmenin” getirdiği bir sorundur. Hizmetler, Malatya büyükşehir olmasına rağmen adil dağıtılmıyor. Bu 5’li şebeke Malatya’ya değil kendilerine hizmet götürmüşlerdir” dedi.

Haberin etiketleri:

bakışgazetesi, ali, ekinci, sert, açıklama


Haber okunma sayısı: 7877

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ