AKP
AKP

ALABAŞ AK PARTİD'EN İSTİFA ETTİ.

07 Temmuz 2020 Salı 16:35
alabas--ak-partiden-istifa-etti

AK Parti Yeşilyurt ve Malatya Büyükşehir meclis üyesi Murat Alabaş, düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı

Değerli hemşerilerim, kıymetli basın mensupları ben AK Parti Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Alabaş. 1996 yılında Almanya Manheim de Türk Alman İşadamları Derneğini, 1999 yılında Manheim Malatyalılar Derneği'nin, 2007 yılında Avrupa Malatyalılar Federasyonu'nun kurucu başkanıyım. 2013 yılından beri de Federasyonumuzun Genel Başkanlığı görevini halen yürütmekteyim. 2015 yılında Avrupalı Türkleri temsilen AK partiden milletvekili aday adayı oldum 2019 Mahalli Seçimlerinde de yapılan davet üzerine memleketime hizmet etmek gayesiyle AK Parti Yeşilyurt Meclis Üyeliğine seçildim ve aynı zamanda Yeşilyurtumuzu Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil ettim. Aziz hemşerilerim öncelikle bir kaç hususun altını çizmek istiyorum, 25 yıldır Avrupada aziz milletimizin soluğu olmaya gayret ettim. Her platformda mensubu olmaktan onur duyduğum milletimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Gurbetçilerimizle memleketimiz arasında gönül köprüleri kurmak için gecemi gündüzüme kattım. Sıladaki hemşehrilerimin Avrupadaki kapısı olmaya çalıştım.



Milletimizle sevindim, milletimizle hüzünlendim. Kalbim, gönlüm her daim ülkem ile milletim ile Malatyam ve hemşehrilerim ile attı. Alman siyasetçilerini ve iş adamlarını Malatyamıza, Malatyadaki Siyasetçilerimizi, bürokratlarımızı, işadamlarımızı Almanyada ağırladık. Onlarca program yaptık. Tek gayemiz vardı, Memleketime milletime ve hemşerilerime daha fazla hizmet edebilmek için malatyamızın ve Türkiyemizin sesini dünyaya duyurdum . 2019 yerel seçimlerinde AK Partili dostlarımızın nazik davetlerini kırmayarak Yeşilyurt Meclis Üyeliğine aday oldum ve hemşerilerimizin destekleriyle Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Uzun yıllar bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda görev yapmış biri olarak bilgi, birikim ve tecrübemi siyaset arenasında da hizmete dönüştürmek istedim. Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan hizmet seferberliğinde çorbada bir tuzumuz olsun dedim. Görev sürem boyunca Yeşilyurtumuzu en güzel şekilde Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil etmeye çalıştım. Fakat malesef 15 ayı geçen süre zarfında yerel siyasi aktörlerle siyaset anlayışımız arasında derin farklılıklar olduğunu üzülerek gördüm. Demokratik siyaset anlayışının kurumsallaştırılmadığını, istişare mekanizmasının işletilmediğini, her farklı sesin, soluğun tehdit olarak algılandığını, ortak aklın yok sayıldığını, şeffaflığın sağlanamadığını, bilgiye, birikime, tecrübeye değer verilmediğini, emeğin, gayretin, fedakârlığın, samimiyetin karşılık bulmadığını yaşayarak gözlemledim.



Yerel siyasette Hesabiliğin hasbilikten daha çok karşılık bulduğunu gördüm. Sn. Cumhurbaşkanımızın Gönül Seferberliği başlattığı bu süreçte malesef yerel siyasi aktörlerin partimize nice emekler veren kendi öz evlatlarının gönüllerini tarumar ettiğini üzülerek müşahade ettim. Ehliyet ve liyakatten daha öte koşulsuz itaatin öncelendiğini, vefanın İstanbulda bir semt adı olarak dahi anılmadığnı, ahbab çavuş ilişkisi ile siyasete yön verilmeye çalışıldığını, siyasetin nasıl acımasızca kişisel ihtiraslara kurban edildiğini acı tecrübelerle gördüm. Siyasetin Hak ve halk için yapıldığına inanırım. Ama maalesef üzülerek söylemeliyim ki yerel siyasetin Hakkın rızasından ve Halkın beklentilerinden her geçen gün fersah fersah uzaklaştığını görüyorum. Ve gelinen noktada bize anlatılan ve bizleri siyasete ilgi duymaya sevk eden değerlerin, ilkelerin, prensiplerin göz göre göre ayak altı edilmesine, milletimizin umudu olan bir siyasi hareketin kişisel kaprislere acımasızca kurban edilmesine gönlüm razı olmadı. Bu ve benzeri nedenlerle kendime, değerlerime, hizmet etmekten her zaman şeref duyduğum milletime, gönül bağımın her zaman devam edeceği Partime olan saygımın gereği yürütmekte olduğum ve bugüne kadar büyük bir onurla siyaset yaptığım AK Parti' Malatya il teşkilatından istifa ettim.



Bununla birlikte partimizin Genel merkezindeki yöneticilere ve partimizin lideri ve ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞANA olan ve ülkemizin bekası ve geleceği olan Cumhur ittifakına olan inancım ve gönül bağım devam ediyor. Ne varki Malatya Ak parti il yöneticiletine olan güvenim Malatya halkının düşüncelerine paralel olarak bitmiştir. Malatyada son yerel secimlerde yüzde 70 lerde olan oyumuz malasef büyük bir OY erezyonuna uğramıştır. Bugünkü Ak parti Malatya il teşkilatı bu durumu tersine çevirebilme ihtimali yoktur. Birisinin çıkıp Kral çıplak demesi gerekiyordu. Bende bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bunu yaptığıma inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Gönül seferberliği yapın dedikçe; malatya Ak parti il teşkilatı gönülleri yıkma seferberliği yapıyor. Bu vesile ile bir kez daha tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı arz ediyor, her zaman milletimin ve hemşerilerimin ve Cumhurbaşkanımızın hizmetinde olduğumu bilmelerini istiyorum. Saygılarımla” 



Haber okunma sayısı: 2248

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ