AKP
AKP

Ağbaba; 'Hızlı Trenin 2023’te Malatya’ya Gelmesi Hayal'

22 Ekim 2019 Salı 13:41
agbaba-hizli-trenin-2023te-malatyaya-gelmesi-hayal

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”AKP’de yıllardır kim erken kalkıp mikrofonu kaptıysa Malatya’ya hızlı tren müjdesi verdi.Ancak görünen o ki müjde çok, icraat yok. Hızlı trenin 2023’te bile Malatya’ya gelmesi hayal” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın geçtiğimiz günlerde Sivas’ta hızlı trenlerle ilgili yaptığı “Sivas-Malatya-Elazığ hattı proje çalışmalarımız devam etmekte” açıklaması, Malatya’nın 2023’te hızlı trene kavuşacağı söylemlerinin hayalden öteye gidemeyeceğini gösterdi.AKP’li siyasetçilerin yıllardır hızlı tren müjdesi verdiğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Yaptıkları en iyi iş Malatyalıların hayalleri ile oynamak” dedi.

KONU AYNI, KİŞİLER AYNI, AÇIKLAMALAR FARKLI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konunun gündeme geldiği 2012 yılından beri, AKP milletvekillerinin farklı tarihler açıklayarak Malatyalılara müjde üstüne müjde verdiklerini belirterek "Geldiğimiz noktada görünen odur ki Malatya bu kez de Yüksek Hızlı Tren konusunda kandırılmıştır. Aynı kişilerin, aynı konuyla ilgili defalarca farklı açıklamalar yapması, her açıklamalarında,projelerden ihale aşamalarından bahsetmeleri Malatyalıları kandırmak değil de nedir? Açıklama yapan AKP’li siyasetçiler arşiv taraması yapsınlar ve Malatyalılara hızlı tren konusunda kaç kez farklı açıklama yaptıklarını görsünler. Malatyalılar bu siyasi anlayışı asla hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

HEMŞEHRİCİLİK YAPTILAR

Ekonomik, sosyal, nüfus büyüklüğü bakımından Malatya’dan daha geri olan şehirlere daha erken yüksek hızlı trenin götürülmesinin haksızlık olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sivas’tan sonra Malatya’ya gelmesi gereken Yüksek Hızlı Tren ‘hemşehricilik’ yapılarak başka şehirlere götürülmüştür.Hızlı trenin Malatya’ya en iyi ihtimalle 6-7 yıl sonra gelmesini kabul etmek mümkün değil. Malatya kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan bir kavşak noktası üzerinde bulunuyor. Böyle önemli bir coğrafi konumu olan kentin hızlı trenin en son geleceği şehirlerden biri olmasının sebebi AKP milletvekilleri tarafından kamuoyuna açıklanmalıdır" dedi.

132 KİLOMETRELİK TREN YOLU 3 YILDA BİTER Mİ?

Ağbaba,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın geçtiğimiz günlerde Sivas’ta hızlı trenlerle ilgili yaptığı açıklamada Sivas-Malatya-Elazığ hattı proje çalışmalarının devam ettiğini söylediğini belirterek, “Sivas-Malatya hattında 34 adet tünel, 17 adet viyadük, 19 adet köprü, 44 adet alt geçit,22 adet üst geçit yapılacak. 2019 yılı sonunda hala Elazığ ve Diyarbakır bölgesi projesi tartışılan yüksek hızlı tren yolunun 2023’te tamamlanmasını müjdelemek AKP’li siyasetçilere özgü bir davranıştır” dedi. 



Haber okunma sayısı: 1793

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER