canlı yayın

YÜCE TÜRK MİLLETİ DEVLETİNE SAHİP ÇIK

10 Temmuz 2014 Perşembe 06:24
yuce-turk-milleti-devletine-sahip-cik

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan 629 sıra sayılı Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine dair Kanun Tasarısının 4. Maddesi üzerinde konuşma yaptı.

 
 
Bu kanun tasarısı Oslo görüşmeleri, çözüm süreci, kandil ve İmralı ile resmi görüşmelerden sonara TBMM gündemine gelmiştir vurgusunu yapan Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, 2002 senesinde neredeyse bitme noktasına gelen terör ve istekleri AKP iktidarı ile beraber yeniden yükselmeye başlamıştır. Açılımlar adı altında günümüze gelmiştir. Gelinen bu durumu vatan,  millet düşmanları ellerini ovuşturarak izlemektedir. Bu süreçte bebek katilinin, bölücülerin, hainlerin aldıkları mesafeler çok büyük olmuştur.
            Şimdi de açılımlar, barış süreci adı altında yeni kanun tasarısı TBMM’ne getiriliyor. Özerkliğin alt yapısını oluşturacak düzenlemeler zaten mecliste kanunlaştırılmıştı. Yeni getirilen kanun tasarısı ile dağdaki ve hapisteki eşkıyaların, teröristlerin artık şehre daha rahat inmesi, artık bölgede kontrolü tamamen ele geçirmelerini öngörüyor.
            Yani kahraman Türk askerinin karşısında yenilen, yok olma aşamasına gelen terör örgütü, yeni mesafeler alarak Türk devletini bölmeye çalışmaktadır.
            Getirilen bu kanun esasında Anayasamıza tamamen aykırıdır. Türk devletinin bütünlüğü sarsılmakta, devletin kurucu unsur ideolojisi yok edilmektedir. Bu fiili duruma ve öncesine herkesin karşı çıkması ve kabul etmesi gerekir. Bunların başında TBMM’de milletvekili olunca yemin eden, bütün milletvekilleri gelmelidir.
            Milletvekili yeminini size bir kez daha hatırlatıyorum.
            “Devletin varlığı ve bağımsızlığını,
            Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğünü,
            Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma,
            Hukukun üstünlüğüne,
            Demokratik ve laik Cumhuriyete,
            Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı kalacağıma,
            Toplumun huzur ve refahı, Milli dayanışma adalet anlayışı içerisinde
            Herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması
Ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma 
Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim”
Diyerek yemin etmekteyiz.
Durum böyle olunca yemine bakılınca devletin varlığı kalmıyor, bölünme süreci başlıyor, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliği kaybediliyor. Anayasa yok ediliyor. Atatürk ilke ve inkılapları yok ediliyor. Yani yaptığımız yeminde ki her şey yok ediliyor. Bize de sorumluluk kalıyor.
Pekâlâ, biz sorumluluğumuzun farkında mıyız? Ettiğimiz yemini tutuyor muyuz? Herhalde bu tür kanunlardan sonra mecliste yazılı olan “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” ibaresi kaldırılacaktır.
Bu kanun tasarısı Meclisten geçerse PKK’ya artık Terör örgütü diyemeyeceksiniz.  Terörü kanunsuzluğu teşvik eden kanunla karşı karşıya kalacağız.
Elinde silahla bekleyen teröristler, kaba kuvvetle ülkemizi esir alacaklar ve onların istediği kanunu çıkarmış olacağız. Bu doğru mudur? Hâlbuki bölgemizde çok önemli gelişmeler oluyor.
Sınırımıza Kürdistan kuruluyor. Kerkük, Musul, Türklerden arındırılıyor. Irak 3 parçaya bölünüyor. Türklere katliamlar yapılıyor.  Sıra ülkemizin bölünmesine geliyor.  Sizlere soruyorum; Yaptığımız yemine ne zaman sahip çıkacak, hayır dur diyeceğiz.
Durum çok vahimdir. PKK çözüm süreci ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kanunlarının hepsini yok etmektedir. Türkiye’yi çözmektedir.
-          Vergi Topluyor,
-          Asker topluyor (Çocukları zorla kaçırıyor)
-          Asayişi kontrol ediyor,
-          Yol kesiyor, kimlik soruyor
-          Mahkeme kuruyor, yargılama yapıyor.
 
Pekâlâ, bütün bunlar ne demektir. Bu bir devlet kurulması değil midir? Türkiye Cumhuriyeti Devletinin parçalanması değil midir?  Herkesin aklını başına alması gerekmez mi?
 
Yüce Türk Milleti AKP ye 2002 den itibaren yetki vermiştir.  Ülkemizin bölünmesine zemin hazırlayan PKK’yı legalleştir, Kürdistan devletinin kurulmasını sağla mı? Demiştir.
 
Bölgemizde son zamanlarda yeni gelişmeler oluyor İsrail Kürdistanı tanırız diyor, Kürdistan tabirini ve tanımayı AKP yetkilileri de kullanıyor.
 
İsrail burada yeni bir devlet kuruyor ve destekliyor.  Bu durumu bizim ülkemize de uzanacaktır. Bunları hiçbir vatansever kabul edemez. Bu topraklar bize kolay bir şekilde vatan olmamıştır.
 
Buradan sesleniyoruz bu güne gelinmesinde sorumlular, mutlaka hesap verecektir.  Kim bu vatana ihanet etmişse mutlaka hesap verecektir.  Tarih hiçbir zaman onları affetmeyecektir.
 
Son 12 yılda kim sorumluluk makamında ise, gereğini de yapmamışsa bunun hesabını mutlaka ileriki tarihlerde verecektir.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 
 
“Bazı şeyler değişti, Kuzey Irakta bağımsız bir Kürt devleti ihtimali rahatsız etmiyor. Kurulabilir. Onların da adı Kürdistan ve bu kabul edilmeli” diye demeç vermiş konuşmuştur. 
 
Aynı zamanda İsrail Başbakanı Netanyahu “ Kürtlerin bağımsızlık haklarını desteklemeliyiz. Buna layıklar” diyor. İsrail’in bağımsız Kürt Devletine desteğini açıkça ifade etti.
 
Ancak aldatmalar ve oyunlar uzun sürmeyecektir.  Türk Milleti özellikle batıya beynini kiraya vermiş olanlar, başlarına örülen çorabı fark edecekler.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru,  konuşmasının sonunda Yüce Türk Milleti; Allahtan korkmayanları, mason mahfillerinden yol gösterenleri ve onların patronu emperyalist odakları şaşkına çevirecektir.
Sonuçta Anayasaya aykırı ve Türk Milletini ve Türk devletinin menfaatine olmayan bu kanun tasarısına herkes karşı çıkmalı ve kardeşlik hâkim olmalıdır ifadelerini kullandı.
 
  

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Yüce, Türk, Milleti


Haber okunma sayısı: 3614

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER